סלט חצילים בתחמיץ אליפות יוצא מעדן!
אם אני צריכה לסכם את הסלט הזה "פשוט קל ממכר וטעים" ברגע שטועמים מתאהבים אני מחזיקה חצילים באופן קבוע במקרר רק בשביל להכין חצילים בתחמיץ אני בכוונה מכינה הרבה כי המעדן הזה מתחסל במהירות.
החצילים סופגים את הטעמים של התחמיץ עם השום הפטרוזיליה הרעננה והחמיצות של הלימון ותדעו לכם שזה המתכון המושלם לחצילים בתחמיץ עסיסיים רכים מתובלים בשלמות
הסלט הזה משתבח אחרי כמה שעות במקרר אבל כל הזמן מנשנשים ממנו ועל חלה טרייה זה אמאל'ה טעים אל תחמיצו את המעדן המופלא הזה פשוט טעים.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
2 חצילים מאורכים
חלבון
6 שיני שום פרוסות דק
5 כפות שמן קנולה
שליש כוס מים
שליש כוס חומץ 5%
2 כפות מיץ לימון
3/4 כפית סוכר
3/4 כפית מלח
שליש כפית פלפל שחור
שליש חבילת פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
1. לערבב את מצרכי התחמיץ ולהשאיר בינתיים בצד.
2. לפרוס את החצילים לפרוסות דקות אפשר לאורך ואז לחצות באמצע או פרוסות עגולות, לטבול את הפרוסות בחלבון לטגן עד הזהבה יפה משני הצדדים ולהעביר נייר סופג.
3. לסדר את החצילים בתבנית בשכבה אחת לצקת קצת מהתחמיץ ולפזר פטרוזיליה, להמשיך עם שכבת חצילים נוספת עד שהכל נגמר לסגור ולהכניס למקרר למספר שעות.