סלט פטוש מהיר
תחשבו יום ארוך ולמי יש כוח להתחיל לבשל אני הולכת על הדבר הכי בסיסי, פיתות יש בהקפאה כמעט באופן קבוע ואחרי שאני אסיים לתבל ולהקפיץ זה הופך להיות קרוטוני זעתר פריכים וטעימים שכיף לאכול אבל לא סיימתי.
ירקות צבעוניים וטריים מכל הסוגים, מלפפונים, עגבניות, פלפלים, בצלים, זה ממש סלט השוק אצלי בבית עם פיתות קלויות (לא מטוגנות), רוצים לשמוע סוד ? בבסיס של הסלט זה סלט לבנוני שהומצא בשביל לא לזרוק פיתות אלא להשתמש בהן.
בסופו של יום ארוך זה הסלט שהכי כיף לאכול ושיקצור הכי הרבה מחמאות וחוץ בגבינה לבנה שתיתן חמיצות לא צריך להוסיף כלום.
3 מנות
מרכיבים:
4 – 5 מלפפונים
20 עגבניות שרי
2 פלפל שושקה / רגילים
2 פיתות
חצי כוס זיתים
בצל סגול
בצל לבן
תיבול לירקות :
5 – 6 כפות שמן
4 כפות חומץ
מלח – פלפל
תיבול לפיתה:
4 – 5 כפות שמן זית / קנולה
3/4 כפית זעתר
חצי כפית פפריקה
שליש כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הפיתות לקוביות קטנות להוסיף את התיבול ולערבב היטב, לחמם מחבת יבשה ללא שמן לקלות את קוביות הפיתה כ 7 – 8 דקות על אש גבוהה מידי פעם להקפיץ שהקוביות יקבלו השחמה מכל הכיוונים.
2. לחתוך את המלפפונים לפרוסות ולחצות באמצע, עגבניות שרי לפרוס דק, בצלים לחתוך לרבעים ולפרוס דק, להעביר לקערה יחד עם הזיתים ולתבל.
3. לפני ההגשה להוסיף את קוביות הפיתה לערבב קלות ולהגיש.