יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים סלטים סלטים קרים

קליית פלפלים

20 יולי 2012
(Visited 31,474 times, 10 visits today)
קליית פלפלים

קליית פלפלים

ירק חובה אצלי בבית, אני קונה ממנו המון בעיקר למטרה אחת פלפלים בתחמיץ, אני מאוד אוהבת את הסלט הזה קשה לדמיין ארוחת שישי בלעדיו.
שישי בבוקר אני מכניסה לתנור תבנית מלאה בפלפלים. דקה אחת הכנה וכל השאר התנור עושה. בלי ליכלוך בלי בלאגן הפלפלים מונחים על נייר אפייה בסיום הנייר הולך לפח. חיים קלים לא ?
לא הזכרתי שאין כאן אפילו טיפת שמן קולים את הפלפלים כמו שהם.
מתאים לכריכים, לארוחות בוקר לאכול עם גבינות ליד או סתם כשמתחשק לאכול משהו טעים. מחזיק יופי במקרר.

מרכיבים:

הרבה פלפלים, את האדומים יותר קל לקלף.

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחצות את הפלפלים להוציא את הגבעול ואת הפנים עם הגרעינים, לסדר את הפלפלים על הנייר אפייה כשהצד הפתוח כלפי מטה, לסדר אותם צפוף אחד ליד השני. תמלאו תבנית שלמה תאמינו לי שזה לא הרבה.

3. להכניס לתנור לאפות כ 40 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחירים, להשאיר סגור בתנור כבוי עוד 30 דקות.

4. לקלף את הקליפה מהפלפלים, גם אם משאירים קליפה פה ושם לא נורא.

קליית פלפליםפלפלים קלויים בתחמיץפלפלים בתחמיץ חצילים ופלפלים קלוייםחצילים עם פלפלים קלויים

הרשם
עדכן
34 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי (:
האם זה מתאים גם לפלפלים ירוקים חריפים?
תודה!

משום מה איני מצליחה לראות את המתכון האתר לא עולה כמו שצריך ואני מאד אוהבת את ההמתכונים שלך אשמח לפתרון

אבל מה לגבי התחמיץ? ה
הוראות נגמרות אחרי הקילוף…

היי ניקי, חייב לקלף או רק המלצה? אם אני מחליטה לא לקלף, אז לא צריך להאיר שעה בתנור?
תודה 🙂

בוקר טוב ניקי, דוקא נשמע קל ממש… זה משנה איך מניחים את הפלפלים על התבנית? הקליפה כלפי מעלה או ההיפך?

ניקי למרוח שמן על הפלפלים ?

באיזה שלב בתנור לשים את התבנית ? במרכז ? או שליש תחתון ?
תודה