קליית פלפלים בתנור עם טיפ שווה
ירק חובה אצלי בבית אני קונה ממנו המון בעיקר למטרה אחת פלפלים בתחמיץ, אני מאוד אוהבת את הסלט הזה קשה לדמיין ארוחת שישי בלעדיו.
שישי בבוקר אני מכניסה לתנור תבנית מלאה בפלפלים דקה אחת הכנה וכל השאר התנור עושה. בלי לכלוך בלי בלאגן הפלפלים מונחים על נייר אפייה בסיום הנייר הולך לפח. חיים קלים לא ?
לא הזכרתי שאין כאן אפילו טיפת שמן קולים את הפלפלים כמו שהם.
מתאים לכריכים, לארוחות בוקר לאכול עם גבינות ליד או סתם כשמתחשק לאכול משהו טעים מחזיק יופי במקרר.
רוצים טיפ שווה ? תרדו למטה.
מרכיבים:
פלפלים בכל הצבעים צהוב אדום כתום וכמה שיותר
כדאי לשלב פלפלים חריפים לפיקנטיות
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180- 190 מעלות.
2. לחצות את הפלפלים להוציא את הגבעול ואת הפנים עם הגרעינים, לסדר את הפלפלים על הנייר אפייה כשהצד הפתוח כלפי מטה לסדר אותם צפוף אחד ליד השני. תמלאו תבנית שלמה תאמינו לי שזה לא הרבה.
3. להכניס לתנור לאפות כ 40 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחירים, להשאיר סגור בתנור כבוי עוד 30 דקות.
4. לקלף את הקליפה מהפלפלים גם אם משאירים קליפה פה ושם לא נורא.
רוצים טיפ שווה ?
הפלפלים הכי טובים לקלייה אלו השושקה הקילוף הרבה יותר קל מאשר בפלפלים רגילים תאמינו לי אתם תברכו אותי.