יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב סלטים חמים

מטבוחה ללקק ת'אצבעות!

22 יוני 2012
(Visited 55,651 times, 2 visits today)

מטבוחה ללקק ת'אצבעות!

היא מדהימה אין מילים, זה הסלט הכי טעים לשבת איזה כיף לאכול מטבוחה על חלה רכה. בחיים לא ראיתי חלה שמתחסלת כל כך מהר כשיש מטבוחה, החלה סופגת את הטעמים הנהדרים של העגבניות.
אי אפשר לעמוד בפני המטבוחה הזאת ללקק ת'אצבעות כמה טעים.

4 מנות

מרכיבים:

10 עגבניות אדומות ויפות
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
3 שיני שום
חצי כוס שמן
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
מים במידה וצריך
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח במידה וצריך

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

  • תפוחי אדמה ברוזמרין אפויים בתנור

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני בשמיים אין על מתכונים פשוטים ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
    הכנתי את אחת התוספות הכי קלאסיות תפוחי אדמה אפויים תראו לי אחד שלא אוהב תפוחי אדמה בתנור אין מצב כזה.
    אני רוצה לספר לכם שאפילו לא קילפתי את התפוחי אדמה אם כבר חיים קלים אז עד הסוף ויצאו לי תפוחי אדמה אפויים מושלמים רכים זהובים עם נגיעות רוזמרין פה ושם אפילו לא צריך תבלינים מלח פלפל וזה מושלם.
    זה נישנוש אדיר ישר מהתבנית רק בשביל לבדוק טעמים 🙂 (רואים בסרטון כמה אני טועמת)
    יש לכם 10 דקות ? תכינו כמעט בלי התעסקויות ויש לכם תוספת מושלמת ומראש הכנתי הרבה שיהיה מה לנשנש עד שזה מגיע לשולחן.

    4 – 5 מנות

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

הכנות:

1. קליית פלפלים : לחמם תנור ל180 מעלות, להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה, לחצות את הפלפלים לשנים לרוקן גרעינים ולסדר בתבנית כשהחלק הקמור כלפי מעלה להכניס לתנור ולאפות בסביבות 30 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחירים קצת, להשאיר בתנור כבוי כשעה. זה רק נשמע מסובך זה מאוד קל להכנה.

2. להרתיח מים, לסמן איקס על כל עגבניה, להוסיף את העגבניות למים לבשל  כ 5 דקות להוציא ולקלף אותן.

3. לפרוס את השום, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את השום עד שמזהיב קלות, לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף למחבת לבשל אותן כמה דקות במידה והעגבניות לא מוציאות מספיק נוזלים להוסיף כחצי כוס מים או יותר ולבשל עד שהן מתרככות.

4. לטחון גס את העגבניות ולהחזיר למחבת, להנמיך את האש לחתוך את הפלפלים הקלויים לקוביות ולהוסיף, לבשל כחצי שעה על אש נמוכה להוסיף את השמן, סוכר, תבלינים ולבשל עוד כשעה על אש נמוכה, להקפיד לערבב מידי פעם, חשוב להוסיף מעט נוזלים במידה וצריך, לבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין מספר ימים מראש ולשמור במקרר. אפשר להוסיף פלפל חריף.

סימפוניה של ירקות בריאים ונפלאים-
העגבניות והפלפלים מספקים לנו את הליקופן- חומר הצבע האדום המשמש כנוגד חימצון יעיל הנלחם בסרטן ותורם לבריאות הלב וכלי דם. בחימום ובישול, הליקופן נהיה זמין יותר לספיגה בגוף ואנחנו מרוויחים יותר בריאות.
חגיגה של סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין ולשובע לאורך זמן.
כל הטוב הזה ועוד מבלי לדבר על השום ויכולותיו האנטיבקטריאליות- לוחם כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.
מבחינה קלורית, המטבוחה עשויה כולה על בסיס ירק ולכן ערכה הקלורי אפסי. המרכיב היחיד שתורם תוספת קלורית משמעותית הוא חצי כוס השמן שנוספת לסלט בזמן הבישול.

מטבוחהמטבוחה

גולשים מכינים וממליצים:

דסי : "הכנתי לראשונה את המטבוחה ויצא מושלם!!!"

צדוק : כל מילה פחות ממצוינת לא תתאר נכונה את המטבוחה. מהווה גם בסיס מצוין לשקשוקה. תודה.

שם : המטבוחה יצאה פשוט נהדרת! התחסלה תוך שעתיים

שם : עשיתי נהנתי, תודה לך

שם : ניקי תודה על מתכון מדהים.הכנתי ויצא מעולהה.

שם : המטבוחה הזו באמת טובה !! פשוטה להכנה וכ'כ טעימה.. הבת שלי לא הפסיקה לזלול ממנה,פתחה איתי חזית 🙂
תודה על המתכון !!

שם :  הכנתי לשבת ויצא מדהים! הוספתי גם פלפלים חריפים.

עדינה : "הכנתי בפסח לכל ארוח שהלכנו וכל פעם שארחנו..
כולם השתגעו מזה!! כל פעם הכנתי כמויות כפולות והתחסל..
מתכון פצצה!!!!!!!!"

הרשם
עדכן
297 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות