


מטבוחה נהדרת של אמא
היא מדהימה אין מילים, זה הסלט הכי טעים לשבת איזה כיף לאכול מטבוחה על חלה רכה, בחיים לא ראיתי חלה שמתחסלת כל כך מהר כשיש מטבוחה, החלה סופגת את הטעמים של העגבניות, אי אפשר לעמוד בפני המטבוחה הזאת ללקק ת’אצבעות כמה טעים.
5 – 6 מנות
מרכיבים:
10 עגבניות אדומות ויפות
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
3 שיני שום
חצי כוס שמן
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
מים במידה וצריך
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח במידה וצריך.
הכנות:
1. קליית פלפלים : לחמם תנור ל180 מעלות, להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה, לחצות את הפלפלים לשנים לרוקן גרעינים ולסדר בתבנית כשהחלק הקמור כלפי מעלה להכניס לתנור ולאפות בסביבות 30 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחירים קצת, להשאיר בתנור כבוי כשעה. זה רק נשמע מסובך זה מאוד קל להכנה.
2. להרתיח מים, לסמן איקס על כל עגבניה, להוסיף את העגבניות למים לבשל כשתי דקות, להוציא ולקלף אותן.
3. לפרוס את השום, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את השום עד שמזהיב קלות, לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף למחבת לבשל אותן כמה דקות במידה והעגבניות לא מוציאות מספיק נוזלים להוסיף כחצי כוס מים או יותר ולבשל עד שהן מתרככות.
4. לטחון גס את העגבניות ולהחזיר למחבת, להנמיך את האש לחתוך את הפלפלים הקלויים לקוביות ולהוסיף, לבשל כחצי שעה על אש נמוכה להוסיף את השמן, סוכר, תבלינים ולבשל עוד כשעה וחצי על אש נמוכה, להקפיד לערבב מידי פעם, לבדוק טעמים.
בתמונות יש טחינה, מרק תרד, סלט חצילים ופלפלים קלויים
כדאי לדעת ש…
ניתן להכין מספר ימים מראש ולשמור במקרר.
גולשים מכינים וממליצים:
דסי : “הכנתי לראשונה את המטבוחה ויצא מושלם!!!”
צדוק : כל מילה פחות ממצוינת לא תתאר נכונה את המטבוחה. מהווה גם בסיס מצוין לשקשוקה. תודה.
שם : המטבוחה יצאה פשוט נהדרת! התחסלה תוך שעתיים
שם : עשיתי נהנתי, תודה לך
שם : ניקי תודה על מתכון מדהים.הכנתי ויצא מעולהה.
שם : המטבוחה הזו באמת טובה !! פשוטה להכנה וכ’כ טעימה.. הבת שלי לא הפסיקה לזלול ממנה,פתחה איתי חזית 🙂
תודה על המתכון !!
שם : הכנתי לשבת ויצא מדהים! הוספתי גם פלפלים חריפים.
עדינה : “הכנתי בפסח לכל ארוח שהלכנו וכל פעם שארחנו..
כולם השתגעו מזה!! כל פעם הכנתי כמויות כפולות והתחסל..
מתכון פצצה!!!!!!!!”
חברות, להכפיל, לשלש ולרבע כמויות!!!!
המלצה שלי להוסיף גם פלפל חריף (אני קולה עם הפלפלים)
ניקי, אין דברים כאלה!!!
מה הכוונה לחלק הקמור של הפלפל כלפי מטה
אוקי.
תודה על המענה המהיר.
אין לי, אפשר להוסיף פלפלים חריפים? לקלות אותם גם או פשוט לקצוץ ולהוסיף
היי ניקי,
פלפלים ירוקים הכוונה לחריפים הקטנים?
האם אפשר לחסוך את קליית הפלפל וישר לסיר?
סלט מעולה, מכינה כמעט כל שבת!! ומצאתי את הדרכים שלי לקצר… מתחילה בקילוף העגבניות וטחינתן, ומבשלת אותן שעה פלוס, מוסיפה את הפלפלים המקולפים ותיבול. יוצא נהדר! ושבוע שעבר הקפאתי. אף אחד לא שם לב…