יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב סלטים חמים

מטבוחה ללקק ת’אצבעות!

22 יוני 2012
(Visited 45,252 times, 9 visits today)

מטבוחה ללקק ת'אצבעות!

היא מדהימה אין מילים, זה הסלט הכי טעים לשבת איזה כיף לאכול מטבוחה על חלה רכה. בחיים לא ראיתי חלה שמתחסלת כל כך מהר כשיש מטבוחה, החלה סופגת את הטעמים הנהדרים של העגבניות.
אי אפשר לעמוד בפני המטבוחה הזאת ללקק ת’אצבעות כמה טעים.

4 מנות

מרכיבים:

10 עגבניות אדומות ויפות
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
3 שיני שום
חצי כוס שמן
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
מים במידה וצריך
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח במידה וצריך

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

הכנות:

1. קליית פלפלים : לחמם תנור ל180 מעלות, להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה, לחצות את הפלפלים לשנים לרוקן גרעינים ולסדר בתבנית כשהחלק הקמור כלפי מעלה להכניס לתנור ולאפות בסביבות 30 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחירים קצת, להשאיר בתנור כבוי כשעה. זה רק נשמע מסובך זה מאוד קל להכנה.

2. להרתיח מים, לסמן איקס על כל עגבניה, להוסיף את העגבניות למים לבשל  כ 5 דקות להוציא ולקלף אותן.

3. לפרוס את השום, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את השום עד שמזהיב קלות, לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף למחבת לבשל אותן כמה דקות במידה והעגבניות לא מוציאות מספיק נוזלים להוסיף כחצי כוס מים או יותר ולבשל עד שהן מתרככות.

4. לטחון גס את העגבניות ולהחזיר למחבת, להנמיך את האש לחתוך את הפלפלים הקלויים לקוביות ולהוסיף, לבשל כחצי שעה על אש נמוכה להוסיף את השמן, סוכר, תבלינים ולבשל עוד כשעה על אש נמוכה, להקפיד לערבב מידי פעם, חשוב להוסיף מעט נוזלים במידה וצריך, לבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין מספר ימים מראש ולשמור במקרר. אפשר להוסיף פלפל חריף.

סימפוניה של ירקות בריאים ונפלאים-
העגבניות והפלפלים מספקים לנו את הליקופן- חומר הצבע האדום המשמש כנוגד חימצון יעיל הנלחם בסרטן ותורם לבריאות הלב וכלי דם. בחימום ובישול, הליקופן נהיה זמין יותר לספיגה בגוף ואנחנו מרוויחים יותר בריאות.
חגיגה של סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין ולשובע לאורך זמן.
כל הטוב הזה ועוד מבלי לדבר על השום ויכולותיו האנטיבקטריאליות- לוחם כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.
מבחינה קלורית, המטבוחה עשויה כולה על בסיס ירק ולכן ערכה הקלורי אפסי. המרכיב היחיד שתורם תוספת קלורית משמעותית הוא חצי כוס השמן שנוספת לסלט בזמן הבישול.
בחצי כוס שמן יש כ900 קלוריות! השמן מוסיף לטעם ולמרקם ומבחינה בריאותית- עוזר לספיגה של הויטמינים המדהימים שבירקות. חשוב לכם שהסלט יהיה דיאטטי יותר? תוכלו להפחית את כמות השמן במתכון לרבע כוס, בצורה כזו כל הסלט מכיל כ450 קלוריות ועדיין נקבל את כל היתרונות מבלי לוותר על הבריאות והטעם.

מטבוחהמטבוחה

גולשים מכינים וממליצים:

דסי : “הכנתי לראשונה את המטבוחה ויצא מושלם!!!”

צדוק : כל מילה פחות ממצוינת לא תתאר נכונה את המטבוחה. מהווה גם בסיס מצוין לשקשוקה. תודה.

שם : המטבוחה יצאה פשוט נהדרת! התחסלה תוך שעתיים

שם : עשיתי נהנתי, תודה לך

שם : ניקי תודה על מתכון מדהים.הכנתי ויצא מעולהה.

שם : המטבוחה הזו באמת טובה !! פשוטה להכנה וכ’כ טעימה.. הבת שלי לא הפסיקה לזלול ממנה,פתחה איתי חזית 🙂
תודה על המתכון !!

שם :  הכנתי לשבת ויצא מדהים! הוספתי גם פלפלים חריפים.

עדינה : “הכנתי בפסח לכל ארוח שהלכנו וכל פעם שארחנו..
כולם השתגעו מזה!! כל פעם הכנתי כמויות כפולות והתחסל..
מתכון פצצה!!!!!!!!”

הרשם
עדכן
293 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
1. האם גם את הפלפלים הקלויים אפשר לשים במקרר ולהמשיך בבוקר?
2. האם צריך לקלף את הפלפלים אחרי הקלייה?

היי ניקי אני רוצה להגיד לך שאני כבר כמה פעמים מכינה את המטבוחה הנדירה הזו .. המטבוחה הכי טעימה שאכלתי ושהכנתי , פעם ראשונה שהכנתי טעמו ומאז לא מוותרים לי עליה היא כול כך טעימה שצריך להכין כמות כפולה בכול פעם כי היא פשוט מיתחסלת !! שתדעי שאני ממש נהנית מהאפליקציה שלך האפליקציה הכי שימושית אצלי זו שלך תמיד שאנע רוצה להכין משהו ישר פותחת אותה ומכינה משו נדיר 🙂 אלופה פשוט ככה ❤

וואו ניקי יצא לי מעולה !! וזאת גם לאחר שלא שמתי פלפלים בכלל ! תודה רבה ❤️

היי ניקי, מה שלומך? לגבי הפלפלים הירוקים, הכוונה לבהירים או לכהים. אשמח לעזרתך. שיהיה סוף שבוע נעים וחמים

היי ניקי, אם אני רוצה להכפיל כמויות אז להכפיל גם את כמות השמן?
האם כוס שמן זה לא הרבה מדי?

ניקי היקרה, הכנתי היום לראשונה בחיי מטבוחה ויצא מעולה!! תודה על עוד מתכון מנצח!חבל שלא יישמתי את התגובות פה של להכפיל ולשלש כמויות.. (;

ראיתי בסופר פפריקה מרוקאית מתוקה, זה מה שצריך או חריפה?