מטבוחה נהדרת של אמא

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מטבוחה נהדרת של אמא

מטבוחה נהדרת של אמא

היא מדהימה אין מילים, זה הסלט הכי טעים לשבת איזה כיף לאכול מטבוחה על חלה רכה, בחיים לא ראיתי חלה שמתחסלת כל כך מהר כשיש מטבוחה, החלה סופגת את הטעמים של העגבניות, אי אפשר לעמוד בפני המטבוחה הזאת ללקק ת’אצבעות כמה טעים.

5 – 6 מנות

מרכיבים:

10 עגבניות אדומות ויפות
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
3 שיני שום
חצי כוס שמן
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
מים במידה וצריך
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח במידה וצריך.

הכנות:

1. קליית פלפלים : לחמם תנור ל180 מעלות, להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה, לחצות את הפלפלים לשנים לרוקן גרעינים ולסדר בתבנית כשהחלק הקמור כלפי מעלה להכניס לתנור ולאפות בסביבות 30 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחירים קצת, להשאיר בתנור כבוי כשעה. זה רק נשמע מסובך זה מאוד קל להכנה.

2. להרתיח מים, לסמן איקס על כל עגבניה, להוסיף את העגבניות למים לבשל כשתי דקות, להוציא ולקלף אותן.

3. לפרוס את השום, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את השום עד שמזהיב קלות, לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף למחבת לבשל אותן כמה דקות במידה והעגבניות לא מוציאות מספיק נוזלים להוסיף כחצי כוס מים או יותר ולבשל עד שהן מתרככות.

4. לטחון גס את העגבניות ולהחזיר למחבת, להנמיך את האש לחתוך את הפלפלים הקלויים לקוביות ולהוסיף, לבשל כחצי שעה על אש נמוכה להוסיף את השמן, סוכר, תבלינים ולבשל עוד כשעה וחצי על אש נמוכה, להקפיד לערבב מידי פעם, לבדוק טעמים.

בתמונות יש טחינה, מרק תרד, סלט חצילים ופלפלים קלויים

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין מספר ימים מראש ולשמור במקרר.

37101 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

דסי : “הכנתי לראשונה את המטבוחה ויצא מושלם!!!”

צדוק : כל מילה פחות ממצוינת לא תתאר נכונה את המטבוחה. מהווה גם בסיס מצוין לשקשוקה. תודה.

שם : המטבוחה יצאה פשוט נהדרת! התחסלה תוך שעתיים

שם : עשיתי נהנתי, תודה לך

שם : ניקי תודה על מתכון מדהים.הכנתי ויצא מעולהה.

שם : המטבוחה הזו באמת טובה !! פשוטה להכנה וכ’כ טעימה.. הבת שלי לא הפסיקה לזלול ממנה,פתחה איתי חזית 🙂
תודה על המתכון !!

שם :  הכנתי לשבת ויצא מדהים! הוספתי גם פלפלים חריפים.

עדינה : “הכנתי בפסח לכל ארוח שהלכנו וכל פעם שארחנו..
כולם השתגעו מזה!! כל פעם הכנתי כמויות כפולות והתחסל..
מתכון פצצה!!!!!!!!”

256
תגובות

  הרשם  
עדכן
רעות

שלום ניקי,

יש לי רק פלפלים כתומים. יעבוד טוב?

תודה (-:

סימה

ניקי שלום. כבר הגבתי פה.. אבל אני חייבת לכתוב שוב שיצא לי מטבוחה מהחלומות!! בעלי לא האמין! (גם אני)
מפעם לפעם היא יוצאת יותר מוצלחת פשוט משתבחת!
אין לי מילים! כל האתר הזה שווה בשביל ללמד אותי להכין מטבוחה!!
אז ממש תודה❤

דסי

ניקי היקרה!!!
האם אפשר להשתמש בשמן זית?

מירית

הכנתי את המטבוחה – אגדה!! מעולם לא אכלתי מטבוחה כל כך טעימה.
ניקי, אלף תודות! בעלי גאה באשתו הבשלנית…

מורן

הי ניקי. האם אפשר להשתמש בשימורי עגבניות במקום טריות. אם כן כמה?

רות

הי ניקי, תודה על כל התכונים המעולים. את עושה לנו את החג!
בטעות חתכתי עגבניות עם הקליפות. אפשר להשתמש במטבוחה הזו או לנצל למתכון אחר?
תודה וחג שמח!

טובה

הי ניקי
המטבוחה על הגז, ריח וטעם גן עדן
רציתי לשאול המטבוחה נוזלית (לא הוספתי מים) , שמתי על אש קטנה יותר משעה וחצי
הסיר מכוסה יתכן וזו הסיבה

שבת נפלאה