סלט חצילים מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סלט חצילים מעולה

יש בי אהבה מאוד גדולה למטבח טוב נודה על האמת זה הרבה יותר  מזה, לומר שאני מכורה ?  כנראה שכן.
האהבה למטבח זורמת לי בדם כבר הרבה שנים. אני יכולה לומר שקיבלתי מסבתא שלי את אהבה לעוגות, מהסבתא השנייה את אהבה למרקים ומאמא שלי את כל השאר אין כמו האוכל של אמא שלי.
כשהתחלתי לבשל היו מספר מתכונים שהייתי טובה בהם ולא העזתי לנסות עוד דברים, אבל לאט לאט התחלתי להכין עוד ונולדה אהבה חדשה. אפשר להתאהב באוכל ? כן אפשר וזה נכנס אליך בפתאומיות ואתה לא מבין איך עד עכשיו לא עשית את זה.
אני מכינה המון מתכונים יש מספר מתכונים שנכנסו ללב ואני לא מחליפה אותם למשל הסלט חצילים, נראה פשוט נכון ? זה כל הקסם בסלט הזה הוא כל כך קל הכנה שלא יאמן כמה שהוא טעים, ביס אחד והתאהבתי, נסו בעצמכם.

מרכיבים:

בצל
2 חצילים בינוניים
200 ג’ רסק עגבניות
כוס מים
כפית פפריקה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחתוך את החצילים לקוביות קטנות, לשים בסיר שמן בכמות שתכסה את התחתית לחמם ולהוסיף את החצילים לטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, החצילים מתרככים ומזהיבים קלות.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף לחצילים ולטגן עד שהבצל שקוף.

3. להוסיף רסק מים ותבלינים לבשל עד שהכל רך בערך 25 דקות, מידי פעם לערבב.

הוגש עם מקלות לחם, סלט עגבניות ופלפלים חריף ולביבות ירק

Best eggplant salad

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים שלוש מראש ולשמור במקרר, אפשר לאכול חם, בטמ”פ החדר ואפילו קר.

66242 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סלט חצילים מעולהסלט חצילים מעולהסלט חצילים מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

רוני : “נהדר, אי אפשר להפסיק לאכול את זה, וכל כך קל להכין!
תענוג. תודה רבה!!”

דורין : “ייאאאמיי! תודה ניקי!
אין עליך כרגיל! מתאפקת עד שבת!”

שוש: “אין לך מושג כמה זמן אני מחפשת מתכון טוב לסלט חצילים.
ניסיתי המון מתכונים ואף אחד לא השביע את רצוני.
הכנתי את הסלט הזה לשבת והתמכרתי!!
בדיוק כזה רציתי!!!
הוא פשוט מדהים!”

גלי : אין על הסלט הזה
כבר שנים שאני מכינה אותו ותמיד מצליח וטעים חם או קר
באותו הרגע או למחרת

שי : חייבת חייבת לומר משהו אין דברים כאלה אני חיסלתי שתי פרוסות עם הסלט הוא מדהים תודה ניקי

ענתוש : פשוט מעולה!! אין לי מילים!!! זה נטרף כ”כ מהר שהכנתי אחרי יומיים כמות כפולה.. 🙂

שם :  הסלט קליל להכנה – 5 ד’ והוא כבר על הגז. טעמתי, תיקנתי תיבול וטעמתי שוב (ככה חצי סיר הלך). היום אכלתי אותו עם פרוסת לחם, גבינה וקצת חריף. מה אני אגיד לך – אליפות. הכנסתי אותו לספר המתכונים המשפחתי. תודה גם מבעלי!

נופר : “הספיק ניסיון אחד עם הסלט הזה (שכמובן…הוא פשוט נטרף בין רגע..!) כדי להחליט פה אחד שהוא הופך להיות אורח קבע בארוחות! אז שוב תודה ענקית על המתכונים הכל כך (!!!) מדוייקים ונפלאים בטעמם :)”

עמיר : “הסלט יצא טעים בצורה בלתי רגילה. נכנס בוודאות לרשימת הזהב של ‘מנות הבית’. תודה רבה!”

322
תגובות

  הרשם  
עדכן
חיה

האם אפשר לאפות את החצילים במקום לטגן ואחר להמשיך.לפי הוראות המתכון

בן

החיים שלי מסתכמים בשתי תקופות לפני שלמדתי מניקי את סלט החצילים ואחרי שלמדתי מנקי את סלט החצילים המופלא והטעים

1 20 21 22