יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לסוכות מתכונים לתשעה באב סלטים חמים תוספות

סלט חצילים מעולה

23 יוני 2012
(Visited 86,659 times, 13 visits today)

סלט חצילים מעולה

יש בי אהבה מאוד גדולה למטבח טוב נודה על האמת זה הרבה יותר  מזה, לומר שאני מכורה ?  כנראה שכן.
האהבה למטבח זורמת לי בדם כבר הרבה שנים. אני יכולה לומר שקיבלתי מסבתא שלי את אהבה לעוגות, מהסבתא השנייה את אהבה למרקים ומאמא שלי את כל השאר אין כמו האוכל של אמא שלי.
כשהתחלתי לבשל היו מספר מתכונים שהייתי טובה בהם ולא העזתי לנסות עוד דברים, אבל לאט לאט התחלתי להכין עוד ונולדה אהבה חדשה. אפשר להתאהב באוכל ? כן אפשר וזה נכנס אליך בפתאומיות ואתה לא מבין איך עד עכשיו לא עשית את זה.
אני מכינה המון מתכונים יש מספר מתכונים שנכנסו ללב ואני לא מחליפה אותם למשל הסלט חצילים, נראה פשוט נכון ? זה כל הקסם בסלט הזה הוא כל כך קל הכנה שלא יאמן כמה שהוא טעים, ביס אחד והתאהבתי, נסו בעצמכם.

מרכיבים:

בצל
2 חצילים בינוניים
200 ג’ רסק עגבניות
כוס מים
כפית פפריקה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

הכנות:

1. לחתוך את החצילים לקוביות קטנות, לשים בסיר שמן בכמות שתכסה את התחתית לחמם ולהוסיף את החצילים לטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, החצילים מתרככים ומזהיבים קלות.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף לחצילים ולטגן עד שהבצל שקוף.

3. להוסיף רסק מים ותבלינים לבשל עד שהכל רך בערך 25 דקות, מידי פעם לערבב.

הוגש עם מקלות לחם, סלט עגבניות ופלפלים חריף ולביבות ירק

Best eggplant salad

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים שלוש מראש ולשמור במקרר, אפשר לאכול חם, בטמ”פ החדר ואפילו קר.

סלט חצילים מעולהסלט חצילים מעולהסלט חצילים מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

רוני : “נהדר, אי אפשר להפסיק לאכול את זה, וכל כך קל להכין!
תענוג. תודה רבה!!”

דורין : “ייאאאמיי! תודה ניקי!
אין עליך כרגיל! מתאפקת עד שבת!”

שוש: “אין לך מושג כמה זמן אני מחפשת מתכון טוב לסלט חצילים.
ניסיתי המון מתכונים ואף אחד לא השביע את רצוני.
הכנתי את הסלט הזה לשבת והתמכרתי!!
בדיוק כזה רציתי!!!
הוא פשוט מדהים!”

גלי : אין על הסלט הזה
כבר שנים שאני מכינה אותו ותמיד מצליח וטעים חם או קר
באותו הרגע או למחרת

שי : חייבת חייבת לומר משהו אין דברים כאלה אני חיסלתי שתי פרוסות עם הסלט הוא מדהים תודה ניקי

ענתוש : פשוט מעולה!! אין לי מילים!!! זה נטרף כ”כ מהר שהכנתי אחרי יומיים כמות כפולה.. 🙂

שם :  הסלט קליל להכנה – 5 ד’ והוא כבר על הגז. טעמתי, תיקנתי תיבול וטעמתי שוב (ככה חצי סיר הלך). היום אכלתי אותו עם פרוסת לחם, גבינה וקצת חריף. מה אני אגיד לך – אליפות. הכנסתי אותו לספר המתכונים המשפחתי. תודה גם מבעלי!

נופר : “הספיק ניסיון אחד עם הסלט הזה (שכמובן…הוא פשוט נטרף בין רגע..!) כדי להחליט פה אחד שהוא הופך להיות אורח קבע בארוחות! אז שוב תודה ענקית על המתכונים הכל כך (!!!) מדוייקים ונפלאים בטעמם :)”

עמיר : “הסלט יצא טעים בצורה בלתי רגילה. נכנס בוודאות לרשימת הזהב של ‘מנות הבית’. תודה רבה!”

הרשם
עדכן
356 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, כשאת כותבת רסק עגבניות הכוונה לעגבניות מרוסקות או לרכז עגבניות?

ניקי את אלופה היה לי השבוע חנוכת בית וכל האוכל היה מהאתר המקסים שלך!! תודה על הכל ושבת שלום❤

ניקי הסלט יצא טעים ברמותת!! פעם שניה שאני מכינה ונהנת

היי, יש לי רק חציל אחד לא גדול בכלל.. אפשר לשים קישוא/ים במקום החציל השני? אם כן- כמה? תודה רבה

סלט טעים בטירוף כשמו כן הוא סלט חצילים מעולה הכי טעים שטעמתי ואני מתה על חצילים תודה רבה על עוד מתכון מעולה מבית ניקי

היי ניקי
פפריקה מדובר בפפריקה מתוקה
והאם אפשר במקום אבקת מרק מלח ואם כן מהי הכמות?
בתודה מראש
וחג שמח ושנה טובה.

gone the diat