סלט חצילים מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
סלט חצילים מעולה

סלט חצילים מעולה

אני אוהבת את הסלט הזה, בזכותו התאהבתי בחצילים זה אחד הסלטים הטובים שהכנתי, קשה לדמיין ארוחת שישי בלעדיו הוא והחלה חברים טובים 🙂 לא מוותרים עליו ולא משנה מה אני מכינה, בקיצור נוהל קבוע.
טעם נהדר סלט משובח ההכנה קלי קלות, סלט מושלם לשבת.

מרכיבים:

בצל
2 חצילים
200 ג’ רסק עגבניות
כוס מים
כפית פפריקה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לחתוך את החצילים לקוביות קטנות, לשים בסיר שמן בכמות שתכסה את התחתית לחמם ולהוסיף את החצילים לטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, החצילים מתרככים.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף לחצים ולטגן עד שהבצל שקוף.

3. להוסיף רסק מים ותבלינים לבשל עד שהכל רך בערך 20 דקות,

הוגש עם מקלות לחם, סלט עגבניות ופלפלים חריף ולביבות ירק

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים שלוש מראש ולשמור במקרר, אפשר לאכול חם, בטמ”פ החדר ואפילו קר.

27655 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

רוני : “נהדר, אי אפשר להפסיק לאכול את זה, וכל כך קל להכין!
תענוג. תודה רבה!!”

דורין : “ייאאאמיי! תודה ניקי!
אין עליך כרגיל! מתאפקת עד שבת!”

שוש: “אין לך מושג כמה זמן אני מחפשת מתכון טוב לסלט חצילים.
ניסיתי המון מתכונים ואף אחד לא השביע את רצוני.
הכנתי את הסלט הזה לשבת והתמכרתי!!
בדיוק כזה רציתי!!!
הוא פשוט מדהים!”

גלי : אין על הסלט הזה
כבר שנים שאני מכינה אותו ותמיד מצליח וטעים חם או קר
באותו הרגע או למחרת

שי : חייבת חייבת לומר משהו אין דברים כאלה אני חיסלתי שתי פרוסות עם הסלט הוא מדהים תודה ניקי

ענתוש : פשוט מעולה!! אין לי מילים!!! זה נטרף כ”כ מהר שהכנתי אחרי יומיים כמות כפולה.. 🙂

שם :  הסלט קליל להכנה – 5 ד’ והוא כבר על הגז. טעמתי, תיקנתי תיבול וטעמתי שוב (ככה חצי סיר הלך). היום אכלתי אותו עם פרוסת לחם, גבינה וקצת חריף. מה אני אגיד לך – אליפות. הכנסתי אותו לספר המתכונים המשפחתי. תודה גם מבעלי!

נופר : “הספיק ניסיון אחד עם הסלט הזה (שכמובן…הוא פשוט נטרף בין רגע..!) כדי להחליט פה אחד שהוא הופך להיות אורח קבע בארוחות! אז שוב תודה ענקית על המתכונים הכל כך (!!!) מדוייקים ונפלאים בטעמם :)”

עמיר : “הסלט יצא טעים בצורה בלתי רגילה. נכנס בוודאות לרשימת הזהב של ‘מנות הבית’. תודה רבה!”


269
תגובות

  הרשם  
עדכן
יפעת

שלום ניקי
יוצא טעים בלי אבקת מרק ??

רחל

ניקי יקרה . אני מכינה את החצילים אבל לא בטיגון אלה בתנור. מערבבת 3 כפות שמן זית מלח מערבבת ואופה בתנור על נייר אפיה עד שמתרכך.
לאחר מכן בסיר מטגנת בצל שום לפי הטעם מוסיפה חצי כוס עגבניות מגורדות כף חומץ כמון פפריקה ומערבבת. תוך כדי מוסיפה את החצילים.
דומה לשלך אבל קצת שונה אבל הטעם מעדן.

ספיר

היי ניקי! יצא טעים מאוד מאוד אבל נשארו לי די הרבה נוזלים במחבת.. זה אמור להיות ככה או לשים את התערובת במסננת?

יעלה

שלום ניקי, תודה על המתכונים!
לא כ”כ הבנתי, מטגנים קלות את החצילים, מוסיפים את הבצל והוא יהיה שקוף? לא צריך לטגן אותו בנפרד?

שלי

הי ניקי, כדאי להוסיף שום? לאוהבי השום…

1 16 17 18