מטבוחה מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מטבוחה מעולה!

מטבוחה מעולה!

אני אוהבת את המטבוחה הזאת, אסור לי להכין אותה כי אני טועמת כל הזמן 🙂 זה אחד הסלטים שהכי מתאים לארוחת שישי ליד חלת השבת.
השום והפלפלים עם העגבניות מתבשלים ביחד וזה הופך להיות סלט נפלא כמעט ממרח. אחרי שתכינו לא תבינו איך לא הכנתם את זה היום.
טעים בעצם יותר מטעים תכינו ותהנו מכל ביס טעים.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

קילו וחצי עגבניות אדומות קצת רכות
10 שיני שום
2 כפיות שום כתוש
פלפל ירוק
2 פלפלים צהובים
פלפל אדום
פלפל חריף גדול
כפית וחצי סוכר
שליש כוס שמן
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק / מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות, לחצות את הפלפלים לסדר בתבנית על נייר אפייה כשהצד הפתוח כלפי הנייר, לאפות כ 45 דקות הפלפלים מתקמטים / משחירים להשאיר בתנור כבוי עוד חצי שעה. לקלף את הפלפלים ולחתוך לקוביות.
את הפלפל החריף להכניס לתנור כמו שהוא.

2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 5 דקות במים רותחים לסנן לקרר ולקלף את הקליפה.

3. לחמם סיר עם השמן לפרוס את שיני השום ולטגן שתיים שלוש דקות תוך כדי בחישה, לחתוך את העגבניות לקוביות חצי שעה על אש נמוכה מידי פעם לערבב, במידה והעגבניות לא מוציאות מספיק נוזלים להוסיף חצי כוס מים, להוסיף סוכר, שום כתוש לתבל ולהמשיך לבשל עוד 15 דקות.

4. להוסיף את הפלפלים ולבשל עוד חצי שעה.

כדאי לדעת:
אפשר להקפיא.

34088 צפיות 23 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מטבוחה מעולה!מטבוחה מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אללה : “מטבוחה נורא טעימה וממש קלה להכנה!! תודה ;)”

סימה : “תשמעי יש לי חויות כשלון ממטבוחה כבר הבטחתי שלעולם אני לא חוזרת להכין.. אבל כשראיתי את המתכון ואת התגובות רק ניסיתי.. יצא מעדן אני מתגאה בה חחח פשוט מושלם זה נראה של בשלנית ותיקה!! ממליצה בחום!!”

שני : “מטבוחה מדהימה!!!!
הכנתי לשבת, ולא הצלחתי להתאפק… זה פשוט מדהים!
ממליצה בחום!!”

יפית : “עשיתי אותה לשבת יצא מדהים כולם אהבו , כבר ניסיתי כמה מתכונים של מטבוחה , אבל המתכון הזה מנצח ,
דרך אגב ניקי תודה על המתכונים אני משתמשת האפליקציה והתחלתי ללמוד לבשל בזכות המתכונים שלך”

חפצי : “אבל חייבת להודות לך על מטבוחה משגעת טעימה בטירוף!! יש לי אורחים בשבת.. מקווה שישאר משו..
תודה ענקית ניקי אוהבים אותך מאודדד אצלינו בבית…”

48
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענת

היי ניקי,
את הפלפל החריף יש לקצוץ ? באיזה שלב להכניס אותו לבישול ?

דנה

אין לי פפריקה מרוקאית במה אפשר להשתמש במקום?

שני

ניקי, בטעות מתוך הרגל התזתי שמן על הפלפלים בתנור, הם כנראה לא ישחימו לי. עדיין ניתן להמשיך כרגיל והם יתקלפו לי? תודה