מטבוחה מושלמת
אני עפה על המטבוחה הזאת קשה לי לדמיין ארוחת שישי בלי שיש סלט מטבוחה על השולחן,
כל פעם שיש לי כמות של עגבניות בשלות ורכות אני מעלה מטבוחה על האש ואני כבר דואגת שיהיה לחם טוב בסביבה שיהיה לי עם מה לנגב את התחתית של הסיר (פריבילגיה של מי שמבשל)
החמיצות של העגבניות עם המתיקות העדינה של השום והחריפות של הפלפל חריף שעוקצת בכל טעימה, אני מוסיפה גמבות בשביל לקבל טעם עשיר והכל מתבשל ביחד הרבה זמן ומפיץ ריחות נהדרים במטבח.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
קילו וחצי עגבניות אדומות קצת רכות
10 שיני שום
2 כפיות שום כתוש
פלפל ירוק
2 פלפלים צהובים
פלפל אדום
פלפל חריף גדול
כפית וחצי סוכר
שליש כוס שמן
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק / מלח לפי הטעם
3/4 כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות, לחצות את הפלפלים, את הפלפל החריף להכניס לתנור כמו שהוא. לסדר בתבנית על נייר אפייה כשהצד הפתוח כלפי הנייר, לאפות כ 45 דקות הפלפלים מתקמטים / משחירים להשאיר בתנור כבוי עוד חצי שעה, לקלף את הפלפלים ולחתוך לקוביות.
2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבנייה בתחתית לבשל 5 דקות במים רותחים לסנן לקרר ולקלף את הקליפה.
3. לחמם סיר עם השמן לפרוס את שיני השום ולטגן שתיים שלוש דקות תוך כדי בחישה, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות לבשל חצי שעה על אש נמוכה מידי פעם לערבב במידה והעגבניות לא מוציאות מספיק נוזלים להוסיף חצי כוס מים, להוסיף סוכר, שום כתוש לתבל ולהמשיך לבשל עוד 15 דקות.
4. להוסיף את הפלפלים ולבשל עוד חצי שעה.
גולשים מכינים וממליצים:
אללה : "מטבוחה נורא טעימה וממש קלה להכנה!! תודה ;)"
סימה : "תשמעי יש לי חויות כשלון ממטבוחה כבר הבטחתי שלעולם אני לא חוזרת להכין.. אבל כשראיתי את המתכון ואת התגובות רק ניסיתי.. יצא מעדן אני מתגאה בה חחח פשוט מושלם זה נראה של בשלנית ותיקה!! ממליצה בחום!!"
שני : "מטבוחה מדהימה!!!!
הכנתי לשבת, ולא הצלחתי להתאפק… זה פשוט מדהים!
ממליצה בחום!!"
יפית : "עשיתי אותה לשבת יצא מדהים כולם אהבו , כבר ניסיתי כמה מתכונים של מטבוחה , אבל המתכון הזה מנצח ,
דרך אגב ניקי תודה על המתכונים אני משתמשת האפליקציה והתחלתי ללמוד לבשל בזכות המתכונים שלך"
חפצי : "אבל חייבת להודות לך על מטבוחה משגעת טעימה בטירוף!! יש לי אורחים בשבת.. מקווה שישאר משו..
תודה ענקית ניקי אוהבים אותך מאודדד אצלינו בבית…"