יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים חמים סלטים קרים

מטבוחה מעולה!

9 דצמבר 2015
(Visited 24,777 times, 11 visits today)
מטבוחה מעולה!

מטבוחה מעולה!

אני אוהבת את המטבוחה הזאת, אסור לי להכין אותה כי אני טועמת כל הזמן 🙂 זה אחד הסלטים שהכי מתאים לארוחת שישי ליד חלת השבת.
השום והפלפלים עם העגבניות מתבשלים ביחד וזה הופך להיות סלט נפלא כמעט ממרח. אחרי שתכינו לא תבינו איך לא הכנתם את זה היום.
טעים בעצם יותר מטעים תכינו ותהנו מכל ביס טעים.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

קילו וחצי עגבניות אדומות קצת רכות
10 שיני שום
2 כפיות שום כתוש
פלפל ירוק
2 פלפלים צהובים
פלפל אדום
פלפל חריף גדול
כפית וחצי סוכר
שליש כוס שמן
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק / מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות, לחצות את הפלפלים לסדר בתבנית על נייר אפייה כשהצד הפתוח כלפי הנייר, לאפות כ 45 דקות הפלפלים מתקמטים / משחירים להשאיר בתנור כבוי עוד חצי שעה. לקלף את הפלפלים ולחתוך לקוביות.
את הפלפל החריף להכניס לתנור כמו שהוא.

2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 5 דקות במים רותחים לסנן לקרר ולקלף את הקליפה.

3. לחמם סיר עם השמן לפרוס את שיני השום ולטגן שתיים שלוש דקות תוך כדי בחישה, לחתוך את העגבניות לקוביות חצי שעה על אש נמוכה מידי פעם לערבב, במידה והעגבניות לא מוציאות מספיק נוזלים להוסיף חצי כוס מים, להוסיף סוכר, שום כתוש לתבל ולהמשיך לבשל עוד 15 דקות.

4. להוסיף את הפלפלים ולבשל עוד חצי שעה.

כדאי לדעת:
אפשר להקפיא.

מטבוחה מעולה!מטבוחה מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אללה : “מטבוחה נורא טעימה וממש קלה להכנה!! תודה ;)”

סימה : “תשמעי יש לי חויות כשלון ממטבוחה כבר הבטחתי שלעולם אני לא חוזרת להכין.. אבל כשראיתי את המתכון ואת התגובות רק ניסיתי.. יצא מעדן אני מתגאה בה חחח פשוט מושלם זה נראה של בשלנית ותיקה!! ממליצה בחום!!”

שני : “מטבוחה מדהימה!!!!
הכנתי לשבת, ולא הצלחתי להתאפק… זה פשוט מדהים!
ממליצה בחום!!”

יפית : “עשיתי אותה לשבת יצא מדהים כולם אהבו , כבר ניסיתי כמה מתכונים של מטבוחה , אבל המתכון הזה מנצח ,
דרך אגב ניקי תודה על המתכונים אני משתמשת האפליקציה והתחלתי ללמוד לבשל בזכות המתכונים שלך”

חפצי : “אבל חייבת להודות לך על מטבוחה משגעת טעימה בטירוף!! יש לי אורחים בשבת.. מקווה שישאר משו..
תודה ענקית ניקי אוהבים אותך מאודדד אצלינו בבית…”

הרשם
עדכן
67 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ראיתי שיש גם מטבוחה “ללקת ת’אצבעות,
מה עדיף?

בוקר טוב! אין לי תנור כרגע, מה את ממליצה? תודה

אמאלה פיצוץ הכנתי כבר כמה פעמים רצוף

ניקי,אלף תודות,אני צריכה להכפיל את כמות החלות בזכות המטבוחה המדהימה הזו,את אלופיתתת

בוקר טוב, אשמח לעזרתך. הכנתי הסלט, אבל יש טעם של חמיצות, למרות שהוספתי כבר 2 כפיות סוכר. להוסיף עוד? רעיון אחר?
תודה!!

הי ניקי, אפשר להכין בלי הפלפל חריף? לא אוהבים אצלי.

טעים בטירוף!! פשוט משגע