מרק תירס וירקות
איזה כיף התחילה עונת המרקים כמעט כל יום יש אצלי מרק ואני מתחילה עם מרק תירס., משום מה המרק הזה תמיד נותן לי תחושה שאני אוכלת מרק של מסעדות הוא עד כדי כך טעים. ההכנה קלה ביותר המרק נהדר. כשמתחשק אוכל חם ומפנק כשבחוץ קר וגשום אני ישר הולכת על המרק הזה הוא משגע!
3 מנות
מרכיבים:
קופסת שימורי תירס 550 ג' תכולה
2 בצלים בינוניים
2 גזרים
תפוח אדמה
כף שטוחה קמח
2 שיני שום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 3 כפות שמן, לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב תוך כדי לפרוס את השום ולטגן עם הבצל.
2. להוסיף את התירס כולל הנוזלים כלומר את כל הקופסא, למלא את הקופסא פעמיים במים ולהוסיף לסיר.
3. לבשל 10 דקות, לערבב את הקמח וחצי כוס מים להוסיף לסיר ולתבל לבשל עוד 10 דקות. להעביר את המרק למעבד מזון לטחון גס ולהחזיר חזרה לסיר.
4. לגרד את הירקות להוסיף לסיר ולבשל עוד 20 דקות, לבדוק טעמים.