מרק עגבניות ואורז ללא שמן
הגשם הגיע ואיתו החשק למרק עגבניות כמה שאני אוהבת את המרק הזה. דמיינתי את הבצל, שום והעגבניות והאורז שכל כך מתאים לעגבניות.
אני מכינה את מרק העגבניות בדרך שונה מהרגיל, מסקרן אתכם ? תצטרכו לראות את הסרטון או לפחות לקרוא את המתכון.
אני מוסיפה עוד משהו חשוב אין שמן במרק לא הוספתי אפילו טיפת שמן ויצא מרק מושלם. אתם יודעים לא חשבתי שזה אפשרי אבל אפשר להכין מרק נהדר ללא שמן אתם חייבים לנסות.
4 מנות
מרכיבים:
10 עגבניות בגודל בינוני
בצל
גזר גדול
2 שיני שום
5 כוסות מים רותחים
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)
4 כפות אורז
הכנות:
1. לחתוך את העגבניות והבצל גס, את השום לקצוץ ואת הגזר לגרד גס ולהעביר למעבד מזון, לערבב בנפרד סוכר רסק, ותבלינים להוסיף כוס מים רותחים(נוספת) לערבב עד שהכל נמס להעביר למעבד מזון יחד עם הירקות ולטחון גס בפולסים שישארו חתיכות קטנות.
2. לשים את המים בסיר על האש ולהרתיח.
3. כשהמים בסיר רותחים להוסיף את תכולת מעבד המזון להרתיח 5 דקות מכוסה, להוסיף את האורז לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
מבחינה קלורית- המרק הזה ממש דיאטטי, 4 כפות אורז לכל הסיר ובלי טיפת שמן. כמות אפסית של אנרגיה לעומת סיר שלם של מרק משביע, ממלא ומפנק.
הסיר כולו מכיל כ200 קלוריות. אם נחלק אותו ל4 מנות, כל מנה מכילה כחצי יחידת אנרגיה (כ50 קלוריות).
אפשר לאכול ממנו בכיף קערה או שתיים כמנת ביניים בין הארוחות.
בתוך תפריט שיגרתי, אפשר להשתמש במרק כמנת פתיח ולאחריו לאכול ארוחה מלאה של פחמימה, חלבון וירק.