יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

מרק בצל עם פטריות

30 ינואר 2021
(Visited 17,799 times, 12 visits today)

מרק בצל עם פטריות

תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

4 מנות

מרכיבים:

4 בצלים
4 שיני שום
4 –  5 כפות שמן
2 כפות קמח
10 פטריות שמפיניון
ליטר ורבע מים
כף א. מרק בצל
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

הכנות:

  1. 1. לחמם סיר עם שמן לחצות את הבצלים לחצי לפרוס דק לטגן על להבה בינונית נמוכה כ 20 דקות מידי פעם לערבב עד שהבצל מזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון, להוסיף כף שמן נוספת ואת הקמח לערבב עד שכל הקמח נמס.
  1. 2. לפרוס את הפטריות לפרוסות דקות, במידה והפטריות גדולות לחצות לחצי ואז לפרוס להוסיף לבצל לערבב כדקה ולהוסיף את המים, תבלינים לכסות להביא לרתיחה להנמיך ולבשל את המרק כ 40 דקות.

תוספות ושדרוגים:
להוריד כוס מים ולשים כוס יין לבן מתוק, לקראת סוף הבישול כוס שמנת מתוקה, להוסיף 30 ג’ חמאה לטיגון הבצל, קמצוץ אגוז מוסקט.
לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח בתוך כל קערת מרק פרוסת בגט קלויה (טוסט) לפזר גבינות כגון אמנטל, פרמזן להכניס לתנור לדקה שתיים ומיד להגיש.
קרוטונים, מי שמתעצל להכין קרוטונים אפשר להכין טוסטים לקרוע לחתיכות ולהוסיף למרק. לפזר לפני ההגשה תימין או עירית קצוצה. מי שאוהב מתיקות שיוסיף כף סילאן.

Onion mushroom soup recipe

כדאי לדעת ש….
את הקמח אפשר להחליף בקורנפלור, אפשר להכין יום מראש, מי שמעדיף ללא הפטריות שיוסיף 2 בצלים. אני חייבת לומר שלמחרת המרק הרבה יותר טעים.

מרק שמשלב שלושה גיבורים מקבוצת הצבע הלבן- הבצל, השום והפטריות.
הבצל והשום מכילים תרכובות גופרית ייחודיות שמסייעות בהגנה מפני סוגי סרטן שונים וכן משמשות כמדללי דם טבעיים, מונעות קרישתיות יתר ובכך מסייעות לבריאות הלב.

יש בהם גם חומרים נוגדי דלקת ונוגדי חימצון וכן ידועה השפעתם האנטיבקטריאלית שתורמת להגנת הגוף מפני חיידקים וזיהומים.
הפטריות מוסיפות את הטוב שלהם בצורה של סלניום- נוגד חמצון המשמש גם כנוגד דלקת , אשלגן וכן ויטמינים מקבוצת B.

בקיצור, כל הטוב הזה בתוך הסיר ובכמות קלוריות מינמלית.
עיקר התכולה הקלורית במתכון מגיעה מכפות השמן שבהם נפתח ונטגן את הבצל.

סך כל המרק מכיל 600 קלוריות, בהנחה שנחלק את המרק ל4 מנות, בכל מנה 150 קלוריות.

במידה ואתם מקפידים על המשקל, אפשר בהחלט להפחית את כמות השמן ל2 כפות ולקבל בכל הסיר כ400 קלוריות, כלומר 100 קלוריות לקערת מרק.

מרק נפלא לשילוב בתפריט, כפתיח לארוחה עיקרית או אפילו כארוחה בפני עצמה במינימום קלוריות. משביע, מלא בריאות, עשיר וטעים.

מרק בצל עם פטריותמרק בצל עם פטריותהגשתי את המרק ליד החמין הטעים הזה
טבית

הרשם
עדכן
25 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום!
תודה רבה
בשירותים כתבת כוס שמנת מתוקה וכוס יין לבן.
אפשר להוסיף רק כוס שמנת מתוקה?
זה יצא טעים או שעדיף לעשות רגיל?

כמה שימורים? בגרם

מרק נהדר! הבעל הבררן התמוגג מנחת.

היי ניקי יקרה,
לא יודעת איך רומניה כמוני נתקעה בלי שום בבית 😉 מה דעתך? להכין בכל זאת? תודה רבה!

היי ניקי אין לי אבקת מרק בצל.. מה ניתן במקום?

מרק פיצוץ!! הכנתי ואחרי 15 דקות לא נשאר כלום!!

הכנתי ויצא נהדר מומלץ ביותר במיוחד לדיאטה משביע ודל מאוד הקלוריות