יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

מרק בצל עם פטריות

30 ינואר 2021
(Visited 44,695 times, 24 visits today)

מרק בצל עם פטריות

תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

4 מנות

מרכיבים:

4 בצלים
4 שיני שום
4 –  5 כפות שמן
2 כפות קמח
10 פטריות שמפיניון
ליטר ורבע מים
כף א. מרק בצל
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

  • תפוחי אדמה ברוזמרין אפויים בתנור

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני בשמיים אין על מתכונים פשוטים ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
    הכנתי את אחת התוספות הכי קלאסיות תפוחי אדמה אפויים תראו לי אחד שלא אוהב תפוחי אדמה בתנור אין מצב כזה.
    אני רוצה לספר לכם שאפילו לא קילפתי את התפוחי אדמה אם כבר חיים קלים אז עד הסוף ויצאו לי תפוחי אדמה אפויים מושלמים רכים זהובים עם נגיעות רוזמרין פה ושם אפילו לא צריך תבלינים מלח פלפל וזה מושלם.
    זה נישנוש אדיר ישר מהתבנית רק בשביל לבדוק טעמים 🙂 (רואים בסרטון כמה אני טועמת)
    יש לכם 10 דקות ? תכינו כמעט בלי התעסקויות ויש לכם תוספת מושלמת ומראש הכנתי הרבה שיהיה מה לנשנש עד שזה מגיע לשולחן.

    4 – 5 מנות

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

הכנות:

1. לחמם סיר עם שמן לחצות את הבצלים לחצי לפרוס דק לטגן על להבה בינונית נמוכה כ 20 דקות מידי פעם לערבב עד שהבצל מזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון, להוסיף כף שמן נוספת ואת הקמח לערבב עד שכל הקמח נמס.

2. לפרוס את הפטריות לפרוסות דקות, במידה והפטריות גדולות לחצות לחצי ואז לפרוס להוסיף לבצל לערבב כדקה ולהוסיף את המים, תבלינים לכסות להביא לרתיחה להנמיך ולבשל את המרק כ 40 דקות.

תוספות ושדרוגים:
להוריד כוס מים ולשים כוס יין לבן מתוק, לקראת סוף הבישול כוס שמנת מתוקה, להוסיף 30 ג' חמאה לטיגון הבצל, קמצוץ אגוז מוסקט.
לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח בתוך כל קערת מרק פרוסת בגט קלויה (טוסט) לפזר גבינות כגון אמנטל, פרמזן להכניס לתנור לדקה שתיים ומיד להגיש.
קרוטונים, מי שמתעצל להכין קרוטונים אפשר להכין טוסטים לקרוע לחתיכות ולהוסיף למרק. לפזר לפני ההגשה תימין או עירית קצוצה. מי שאוהב מתיקות שיוסיף כף סילאן.

Onion mushroom soup recipe

כדאי לדעת ש….
את הקמח אפשר להחליף בקורנפלור, אפשר להכין יום מראש, מי שמעדיף ללא הפטריות שיוסיף 2 בצלים. אני חייבת לומר שלמחרת המרק הרבה יותר טעים.

סך כל המרק מכיל 600 קלוריות, בהנחה שנחלק את המרק ל4 מנות, בכל מנה 150 קלוריות.
במידה ואתם מקפידים על המשקל, אפשר בהחלט להפחית את כמות השמן ל2 כפות ולקבל בכל הסיר כ400 קלוריות, כלומר 100 קלוריות לקערת מרק.
מרק נפלא לשילוב בתפריט, כפתיח לארוחה עיקרית או אפילו כארוחה בפני עצמה במינימום קלוריות. משביע, מלא בריאות, עשיר וטעים.

מרק בצל עם פטריותמרק בצל עם פטריותהגשתי את המרק ליד החמין הטעים הזה
טבית

הרשם
עדכן
51 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות