יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

מרק בצל עם פטריות

30 ינואר 2021
(Visited 21,964 times, 26 visits today)

מרק בצל עם פטריות

תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

4 מנות

מרכיבים:

4 בצלים
4 שיני שום
4 –  5 כפות שמן
2 כפות קמח
10 פטריות שמפיניון
ליטר ורבע מים
כף א. מרק בצל
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

  1. 1. לחמם סיר עם שמן לחצות את הבצלים לחצי לפרוס דק לטגן על להבה בינונית נמוכה כ 20 דקות מידי פעם לערבב עד שהבצל מזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון, להוסיף כף שמן נוספת ואת הקמח לערבב עד שכל הקמח נמס.
  1. 2. לפרוס את הפטריות לפרוסות דקות, במידה והפטריות גדולות לחצות לחצי ואז לפרוס להוסיף לבצל לערבב כדקה ולהוסיף את המים, תבלינים לכסות להביא לרתיחה להנמיך ולבשל את המרק כ 40 דקות.

תוספות ושדרוגים:
להוריד כוס מים ולשים כוס יין לבן מתוק, לקראת סוף הבישול כוס שמנת מתוקה, להוסיף 30 ג' חמאה לטיגון הבצל, קמצוץ אגוז מוסקט.
לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח בתוך כל קערת מרק פרוסת בגט קלויה (טוסט) לפזר גבינות כגון אמנטל, פרמזן להכניס לתנור לדקה שתיים ומיד להגיש.
קרוטונים, מי שמתעצל להכין קרוטונים אפשר להכין טוסטים לקרוע לחתיכות ולהוסיף למרק. לפזר לפני ההגשה תימין או עירית קצוצה. מי שאוהב מתיקות שיוסיף כף סילאן.

Onion mushroom soup recipe

כדאי לדעת ש….
את הקמח אפשר להחליף בקורנפלור, אפשר להכין יום מראש, מי שמעדיף ללא הפטריות שיוסיף 2 בצלים. אני חייבת לומר שלמחרת המרק הרבה יותר טעים.

מרק שמשלב שלושה גיבורים מקבוצת הצבע הלבן- הבצל, השום והפטריות.
הבצל והשום מכילים תרכובות גופרית ייחודיות שמסייעות בהגנה מפני סוגי סרטן שונים וכן משמשות כמדללי דם טבעיים, מונעות קרישתיות יתר ובכך מסייעות לבריאות הלב.

יש בהם גם חומרים נוגדי דלקת ונוגדי חימצון וכן ידועה השפעתם האנטיבקטריאלית שתורמת להגנת הגוף מפני חיידקים וזיהומים.
הפטריות מוסיפות את הטוב שלהם בצורה של סלניום- נוגד חמצון המשמש גם כנוגד דלקת , אשלגן וכן ויטמינים מקבוצת B.

בקיצור, כל הטוב הזה בתוך הסיר ובכמות קלוריות מינמלית.
עיקר התכולה הקלורית במתכון מגיעה מכפות השמן שבהם נפתח ונטגן את הבצל.

סך כל המרק מכיל 600 קלוריות, בהנחה שנחלק את המרק ל4 מנות, בכל מנה 150 קלוריות.

במידה ואתם מקפידים על המשקל, אפשר בהחלט להפחית את כמות השמן ל2 כפות ולקבל בכל הסיר כ400 קלוריות, כלומר 100 קלוריות לקערת מרק.

מרק נפלא לשילוב בתפריט, כפתיח לארוחה עיקרית או אפילו כארוחה בפני עצמה במינימום קלוריות. משביע, מלא בריאות, עשיר וטעים.

מרק בצל עם פטריותמרק בצל עם פטריותהגשתי את המרק ליד החמין הטעים הזה
טבית

הרשם
עדכן
29 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, שבת שלום וחג שמח! אני מחפשת מתכונים שהיו שמורים אצלי בגירסה הקודמת ואני לא מוצאת אותם…כמו מרק פטריות מוקרם, מרק כתום, מרינדות לעל האש…ובטח שכחתי עוד מלא מלא…

הי ניקי.
מה ניתן לשים במקום פיטריות?

שלום!
תודה רבה
בשירותים כתבת כוס שמנת מתוקה וכוס יין לבן.
אפשר להוסיף רק כוס שמנת מתוקה?
זה יצא טעים או שעדיף לעשות רגיל?

כמה שימורים? בגרם

מרק נהדר! הבעל הבררן התמוגג מנחת.

היי ניקי יקרה,
לא יודעת איך רומניה כמוני נתקעה בלי שום בבית 😉 מה דעתך? להכין בכל זאת? תודה רבה!

היי ניקי אין לי אבקת מרק בצל.. מה ניתן במקום?