יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני פסטה

אטריות שחומות למרק

21 נובמבר 2020
(Visited 7,654 times, 1 visits today)

אטריות שחומות למרק

מה הופך מרק למושלם ? זאת התקופה שכולם מכינים מרקים והכל הולך עגבניות, עדשים, בצל, תירס, ירקות, פתאום רואים את כל מתכוני המרקים באתר קופצים למעלה כי רוב הגולשים נכנסים אליהם.
מה אפשר להוסיף למרק שיהפוך אותו ליותר משביע ויותר טעים מרק משודרג.
אטריות כמובן אבל לא סתם אטריות אלא אטריות שחומות וזאת התוספת המושלמת למרק, כמה טעים!
ערימת אטריות שחומות בכל קערה ולערבב עם המרק אמאל’ה כמה טעים זה שדרוג נהדר שמתאים כמעט לכל מרק.
אני אספר לכם סוד שתבינו כמה שזה טעים אני אוהבת לאכול את האטריות כמו שהן, יש משהו באטריות שחומות שכיף לאכול.
מצאתי את עצמי מנשנשת ישר מהצלחת מזל שנזכרתי שיש לי מרק בצל.
רוצים להכין את התוספת הכי טובה למרק ? הגעתם למקום הנכון.

5 מנות

מרכיבים:

כוס אטריות דקיקות
3 כפות שמן
כוס וחצי מים רותחים
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

  • מרק עדשים ירוקות מהיר

    מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
    מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
    לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
    הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
    תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
    אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחמם מחבת עם השמן להוסיף את האטריות לטגן 5 דקות על האש תוך כדי ערבוב עד שהאטריות משחימות. זה קורה מהר אל תלכו לשום מקום שהאטריות לא ישרפו ותקפידו לערבב כל הזמן.

2. להנמיך קצת את האש ולהוסיף כוס וחצי מים (זהירות קצת קופץ) לתבל עם מלח פלפל ולבשל כ 10 – 12 דקות מידי פעם לערבב, כל הנוזלים נספגים באטריות. בסיום אחרי שכל הנוזלים נספגו לערבב ולהפריד את האטריות.

3. האטריות אמורות להיות פריכות ולא רכות לגמרי (אל דנטה), לשים ערימת אטריות בכל קערת מרק.\

Browned Soup Noodles

כדאי לדעת ש…
לא לזוז מהמחבת כל זמן שהאטריות על האש ולהקפיד לערבב כל הזמן שהן לא ישרפו.

האטריות הדקיקות הן באמת תענוג. כאלה עדינות וקטנטנות ואיזה שידרוג הן נותנות לכל צלחת מרק. אם מדובר במרק על בסיס קטניה כמו שעועית, עדשים או חומוס, קורה פה משהו מדליק. השילוב של קטניה מהמרק והדגן שבאטריות (במקרה זה החיטה) נותן לנו ביחד הרכב של חלבון מלא, כלומר ארוחה צמחונית או טבעונית מושלמת.
אם מדובר במרק על בסיס ירק, זו אכן תוספת של פחמימה מורכבת שתיתן לנו שובע לאורך זמן. בעיניי, יש בה יתרון לכל האנשים שמרגישים אחרי מרק ירקות שהם אכלו “אוויר” ותוך רגע רעבים שוב. ככה אנחנו יודעים ששילבנו גם פחמימה שתיתן לנו אנרגיה ארוכת טווח, בנוסף לירקות המבורכים ומלאי הויטמינים שבמרק.
כל כמות  האטריות המתקבלת מכילה כ670 קלוריות.
לקראת החורף, אני אוהבת להזכיר ללקוחות שלי שמרק יכול להיות ארוחה שלמה. בהנחה שנוסיף 3 כפות אטריות לקערת המרק הוספנו כ100 קלוריות כיפיות וסגרנו אחלה ארוחה- משביעה, מחממת ומלאת בריאות.

אטריות שחומות למרק

הרשם
עדכן
12 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ילך גם עם אטריות דקות, ולא דקיקות?

ניקילה, מתאים גם למרק הסיני שלך האהוב עלינו?

הי ניקי, רק רציתי להגיד שהתוספת של יעל התזונאית משדרג את האתר שלך שגם ככה היה מעולה. תודה רבה!

היי ניקי, קודם כל נשמע רעיון נפלא אבל עולה לי שאלה. אם אני רק אטגן את האטריות עד השחמה ואחרי קירור אשמור בקופסא אטומה – זה יישמר לאורך זמן ואפשר יהיה להוסיף למרק תמיד, כמו שקדי מרק. לא ככה? אם מבשלים אותן במים, זה יהיה טוב רק לאותו יום, נכון?

ניקי אין על המתכונים שלך אם זה בישולים ואפייה בקלי קלות, והכל טעים ונראה מצויין