אטריות שחומות למרק

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אטריות שחומות למרק

מה הופך מרק למושלם ? זאת התקופה שכולם מכינים מרקים והכל הולך עגבניות, עדשים, בצל, תירס, ירקות, פתאום רואים את כל מתכוני המרקים באתר קופצים למעלה כי רוב הגולשים נכנסים אליהם.
מה אפשר להוסיף למרק שיהפוך אותו ליותר משביע ויותר טעים מרק משודרג.
אטריות כמובן אבל לא סתם אטריות אלא אטריות שחומות וזאת התוספת המושלמת למרק, כמה טעים!
ערימת אטריות שחומות בכל קערה ולערבב עם המרק אמאל’ה כמה טעים זה שדרוג נהדר שמתאים כמעט לכל מרק.
אני אספר לכם סוד שתבינו כמה שזה טעים אני אוהבת לאכול את האטריות כמו שהן, יש משהו באטריות שחומות שכיף לאכול.
מצאתי את עצמי מנשנשת ישר מהצלחת מזל שנזכרתי שיש לי מרק בצל.
רוצים להכין את התוספת הכי טובה למרק ? הגעתם למקום הנכון.

5 מנות

מרכיבים:

כוס אטריות דקיקות
3 כפות שמן
כוס וחצי מים רותחים
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחמם מחבת עם השמן להוסיף את האטריות לטגן 5 דקות על האש תוך כדי ערבוב עד שהאטריות משחימות. זה קורה מהר אל תלכו לשום מקום שהאטריות לא ישרפו ותקפידו לערבב כל הזמן.

2. להנמיך קצת את האש ולהוסיף כוס וחצי מים (זהירות קצת קופץ) לתבל עם מלח פלפל ולבשל כ 10 – 12 דקות מידי פעם לערבב, כל הנוזלים נספגים באטריות. בסיום אחרי שכל הנוזלים נספגו לערבב ולהפריד את האטריות.

3. האטריות אמורות להיות פריכות ולא רכות לגמרי (אל דנטה), לשים ערימת אטריות בכל קערת מרק.\

Browned Soup Noodles

כדאי לדעת ש…
לא לזוז מהמחבת כל זמן שהאטריות על האש ולהקפיד לערבב כל הזמן שהן לא ישרפו.

1220 צפיות 33 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

האטריות הדקיקות הן באמת תענוג. כאלה עדינות וקטנטנות ואיזה שידרוג הן נותנות לכל צלחת מרק. אם מדובר במרק על בסיס קטניה כמו שעועית, עדשים או חומוס, קורה פה משהו מדליק. השילוב של קטניה מהמרק והדגן שבאטריות (במקרה זה החיטה) נותן לנו ביחד הרכב של חלבון מלא, כלומר ארוחה צמחונית או טבעונית מושלמת.
אם מדובר במרק על בסיס ירק, זו אכן תוספת של פחמימה מורכבת שתיתן לנו שובע לאורך זמן. בעיניי, יש בה יתרון לכל האנשים שמרגישים אחרי מרק ירקות שהם אכלו “אוויר” ותוך רגע רעבים שוב. ככה אנחנו יודעים ששילבנו גם פחמימה שתיתן לנו אנרגיה ארוכת טווח, בנוסף לירקות המבורכים ומלאי הויטמינים שבמרק.
כל כמות  האטריות המתקבלת מכילה כ670 קלוריות.
לקראת החורף, אני אוהבת להזכיר ללקוחות שלי שמרק יכול להיות ארוחה שלמה. בהנחה שנוסיף 3 כפות אטריות לקערת המרק הוספנו כ100 קלוריות כיפיות וסגרנו אחלה ארוחה- משביעה, מחממת ומלאת בריאות.

אטריות שחומות למרק

8
תגובות

  הרשם  
עדכן
Lui

הי ניקי, רק רציתי להגיד שהתוספת של יעל התזונאית משדרג את האתר שלך שגם ככה היה מעולה. תודה רבה!

לילך

היי ניקי, קודם כל נשמע רעיון נפלא אבל עולה לי שאלה. אם אני רק אטגן את האטריות עד השחמה ואחרי קירור אשמור בקופסא אטומה – זה יישמר לאורך זמן ואפשר יהיה להוסיף למרק תמיד, כמו שקדי מרק. לא ככה? אם מבשלים אותן במים, זה יהיה טוב רק לאותו יום, נכון?

גאולה פלייש

ניקי אין על המתכונים שלך אם זה בישולים ואפייה בקלי קלות, והכל טעים ונראה מצויין