מרק עדשים ירוקות מהיר
מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
הוספתי ירקות כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…
3 – 4 מנות
מרכיבים:
חצי כוס עדשים ירוקות
(3 כוסות מים רותחים)
2 גזרים
בטטה גדולה
בצל
2 שיני שום
2 כפות גריסי פנינה
6 כוסות מים רותחים
חצי כפית כמון
כפית כורכום שטוחה
1/3 כפית פלפל שחור
2 כפות א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לשים את המים הרותחים (3 כוסות) בסיר להוסיף את העדשים לכסות להרתיח 15 דקות ולסנן.
2. לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל והשום כמה כדקה להוסיף את הירקות המים עדשים, גריסים ותבלינים אש בינונית מכוסה כ 30 דקות.
כדאי לדעת ש…
מחפשים מרק מהיר עם עדשים כתומות ? תלחצו כאן
בכל הסיר כולו יש לנו כ500 קלוריות, בהנחה שמכל הסיר מתקבלות 4 מנות, בכל קערת מרק יש כ125 קלוריות
אפשר להשתמש במרק הזה בכיף כחלק מארוחת צהריים או כארוחת ערב מפנקת, חמימה, צמחונית ואפילו טבעונית! אגב, שילוב של דגנים וקטניה מייצר לנו חלבון מלא שמקביל באיכותו לחלבון מן החי- כמו בבשר ובדגים. תוספת הגריסים במרק, שמקורם בשעורה, מספקת לנו את הדגנים וכך מתקבל מרק שמכיל חלבון מלא ואיכותי.