מרק עגבניות ואורז שילדים אוהבים
אני גדלתי על המרק הזה, ילדה קטנה שכל צהריים רצתה לאכול רק את המרק של סבתא. וואו איך אני אוהבת אותו. עד היום אני לא מסוגלת לומר לא למרק עגבניות, עברו שנים ואני עדיין מכינה את המרק הנפלא הזה.
שומעים את הגשם בחוץ? תעלו סיר על האש, תכניסו את הלחמניות לתנור, הריח של המרק והלחמניות נישא במטבח, יש לכם יופי של ארוחת ערב ואין כמו המרק של סבתא.
3 מנות
מרכיבים:
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
7 -8 עגבניות אדומות ובשלות / קופסת עגבניות קוביות / מגורדות 800 ג'
2 כפיות רסק עגבניות
ליטר מים (4 כוסות)
כפית גדושה סוכר
3 כפות אורז בסמטי / יסמין / פרסי
תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים רותחים לסמן איקס בתחתית כל עגבניות לבשל 3 דקות ולסנן, להמתין שיתקרר לקלף ולחתוך לקוביות קטנות.
2. לחמם סיר בינוני עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל על אש בינונית עד שמתחיל להזהיב ומידי פעם לערבב, להוסיף את העגבניות, רסק, סוכר, מים ותבלינים.
3. להרתיח להנמיך את האש לבינונית לכסות ולבשל כ 40 דקות, להוסיף את האורז להמשיך לבשל עוד כ 20 – 30 דקות ולכבות.
For the recipe in English:
Old-Fashioned Tomato & Rice Soup
גולשים מכינים וממליצים:
קרן : מרק עשיר מאוד בטעמיו. לא הפסקנו לאכול ממנו ואפילו בני הסכים בפעם הראשונה בחייו לאכול מרק עגבניות ועוד אמר שהוא טעים מאוד. תודה רבה.
נעה : הי ניקי! הכנתי אתמול את המרק הזה, יצא פשוט מדהים!! ממש מפתיע בטעמו, לא ציפיתי!! אני ובעלי אכלנו בתאווה, פעם הבאה אכין כמות כפולה שיספיק לכמה ימים… אז שוב תודה!! (אגב, השתמשתי בקופסת שימורים של עגבניות תמר קלופות שלמות ובסוף טחנתי..)
חופית : "הכנתי את המרק והילדים ליקקו את השאריות מהבירה מרוב שהיה טעים. תודה רבה לך על מתכון פשוט וטעים"