מרק עגבניות בטטה ואורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עגבניות בטטה ואורז

מרק עגבניות בטטה ואורז

מה עם מרק לא כדאי להכין לארוחת מפסקת מרק ? אבל לא סתם מרק אלא מרק שימלא את הבטן כמו שצריך. עוד לא הגיע החורף אבל מרק זה התבשיל לארוחה
עם עגבניות בטטה ואפילו אורז למקרה שמישהו חשש שמרק לא ישביע אותו, חוץ מזה מרק טוב לכל ארוחה, קיץ חורף כל עוד המרק טוב ועושה חשק זה משנה ?

5 מנות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

בצל בינוני קצוץ
קופסת עגבניות מרוסקות 800 ג’
בטטה חתוכה לקוביות
כף קמח
כף סוכר חום
1/3 כוס אורז
כפית פפריקה מתוקה
סוכר (לפי הטעם)
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף 2 כפות שמן נוספות ואת הקמח לערבב לרביכה אחידה, להוסיף את הסוכר ולערבב עד שהכל אחיד.

2. להוסיף את העגבניות, למלא את הקופסא פעמיים במים ולהוסיף, להוסיף את קוביות הבטטה לתבל ולבשל כחצי שעה על אש בינונית, לטחון את המרק גס להחזיר לסיר להוסיף את האורז, לבשל על אש נמוכה בינונית כחצי שעה ולתקן תיבול.

לפייסבוק שלי

14945 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עגבניות בטטה ואורז

 

גולשים מכינים וממליצים:

קרן : מרק עשיר מאוד בטעמיו. לא הפסקנו לאכול ממנו ואפילו בני הסכים בפעם הראשונה בחייו לאכול מרק עגבניות ועוד אמר שהוא טעים מאוד. תודה רבה.

נעה : הי ניקי! הכנתי אתמול את המרק הזה, יצא פשוט מדהים!! ממש מפתיע בטעמו, לא ציפיתי!! אני ובעלי אכלנו בתאווה, פעם הבאה אכין כמות כפולה שיספיק לכמה ימים… אז שוב תודה!! (אגב, השתמשתי בקופסת שימורים של עגבניות תמר קלופות שלמות ובסוף טחנתי..)

חופית : “הכנתי את המרק והילדים ליקקו את השאריות מהבירה מרוב שהיה טעים. תודה רבה לך על מתכון פשוט וטעים”

184
תגובות

  הרשם  
עדכן
מוטי

1 . איזה קמח לשים ?
2 . הסוכר הרשום בפעם השניה, כוונתך לטעם מתוק נוסף חוץ מכף סוכר חום שציינת?

hana

יצא טעים. השתמשתי ב6 עגבניות טריות ו2 בטטות

תוגה וגמר חתימה טובה

רקפת

נראה מעולה. אפשר טומטו-מקס במקום עגבניות מרוסקות?

יעל

הרגע סיימתי להכין.. לפני הצום. יצא מהמם!! הכנתי אחד לאחד לפי המתכון.
חתימה טובה לכל בית ישראל ולך ניקי ב שאני עוקבת אחרייך די מההתחלה ואת מדהימה (:

רוית

מה עם כמות הנוזלים? מים? משהו? מהי מטרת הקמח? האם אפשר להמיר בסולת? תודה וחג שמח

אלונה

תודה! 2 שאלות:
1. האם אפשר להחליף את הבטטה בדלורית?
2. האם אפשר לוותר על האבקת מרק? או לחילופין – מה לשים במקום? אני משתדלת מאד לא להשתמש בזה…
תודה

לילך

בס”ד

ניקי שלום,
רציתי לדעת אם אני מעדיפה לשים עגבניות טריות האם זה אפשרי? ואם כן מה הכמות?
תודה רבה וגמר חתימה טובה.

1 2 3 13