יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

מרק ירקות עם אורז

5 דצמבר 2021
(Visited 26,415 times, 117 visits today)

מרק ירקות עם אורז

מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

4 מנות

מרכיבים:

בצל
גזר
2 תפוחי אדמה
כפית גדושה מאוד שום כתוש
שליש חבילת פטרוזיליה
ליטר וחצי מים (6 כוסות)
3 כפות אורז בסמטי
כפית רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית כורכום
2 כפות א. מרק

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחתוך את הירקות לקוביות קטנות ואת הפטרוזיליה לקצוץ.

2. לחמם סיר עם 3 כפות שמן לטגן את הירקות כ 5 דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את שאר המצרכים כולל הפטרוזיליה לבשל 30 דקות על האש בינונית מכוסה. להוסיף את האורז ולבשל עוד 20 דקות מכוסה על אש נמוכה.

סיר מרק של בריאות, בתוכו ירקות, צמחי תבלין ומעט אורז.
יש בו היתרונות הבריאותיים של תוספת ויטמינים ומינרלים מהירקות, נוזלים שתמיד טוב להוסיף לגוף, חום ושובע.
בנוסף לכל אלה, היתרון הבולט של המרק הזה הוא העובדה שהוא ממש דל בקלוריות. בהנחה שמחלקים ל4 מנות, בכל קערת מרק יש כ70 קלוריות.
מרק נהדר כמנת פתיחה לארוחה או כארוחת ביניים משביעה בחורף ובכל השנה.

מרק ירקות עם אורזמרק ירקות עם אורז

הרשם
עדכן
32 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי תודה רבה על המתכון!! אשמח לדעת האם ניתן להרתיח אותו שוב (כדי לאכול למחרת) או שזה יהרוס לי את האורז שבפנים? תודה

המרק יצא מושלם! מתאים בול ליום חורפי כזה. תודה רבה

היי , אם אני רוצה להוסיף עדשים ירוקות, יש להוסיף עוד מים ? תודה רבה

האם אפשר להחליף את האורז הבסמטי לאורז פרסי?

שום כתוש או אבקה?

אם הייתי רוצה להוסיף קציצות בקר באיזה שלב כדאי

היי ניקי, האם אפשר להשתמש בכמות יותר גדולה של אורז ואם כן צריך לשנות משהו במתכון?