מרק חומוס ועדשים
זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ? במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
קערת בריאות מלאה טעמים טובים תפנקו את המשפחה בכיף.
3 מנות
מרכיבים:
בצל
5 שיני שום
חצי כוס עדשים ירוקות / שחורות
2 עגבניות מקולפות (לא חובה לקלף)
גזר גדול
כוס גרגרי חומוס מהקפואים
1/3 חבילת פטרוזיליה
כפית סוכר
ליטר מים וקצת יותר (4 – 5 כוסות)
כף פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית כמון
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
הכנות:
1. להשרות את העדשים 30 דקות במים ולסנן.
2. לחתוך את הבצל והגזר לקוביות, שום לפרוס לפרוסות דקות, עגבניות לחתוך לקוביות ואת הפטרוזיליה לקצוץ. לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל כדקה להוסיף את השום ולהמשיך לטגן שתי דקות, להוסיף תבלינים לערבב ולהוסיף את העדשים, עגבניות והגזר, להוסיף את המים ולבשל 15 דקות מכוסה על אש בינונית.
3. להוסיף אף את החומוס והפטרוזיליה לכסות ולבשל עוד 40 דקות.
מבחינה קלורית, בכל הסיר יש כ400 קלוריות.אם מחלקים ל3 מנות בכל מנה כ135 קלוריות. אפשר להוסיף למרק קרוטונים ביתיים או 2 פרוסות לחם מלא ולקבל ארוחה צמחונית נפלאה שמשלבת חלבון מהקטניה שבמרק ופחמימה מהדגנים שבלחם.