מרק אפונה
קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
3 מנות
מרכיבים:
כוס אפונה יבשה
בצל
2 גזרים
ליטר מים (4 כוסות)
חצי כף כמון
חצי כף כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הירקות לקוביות, להתחיל עם טיגון הבצל כשתי דקות להוסיף את התבלינים לערבב ולהוסיף את הגזר להמשיך לטגן עוד כ 5 דקות.
2. להוסיף את האפונה היבשה (אין צורך להשרות) את המים ולבשל מכוסה על אש בינונית כ 30 – 40 דקות.
3. לטחון את המרק ולתקן טעמים.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את המרק יום ואפילו יומיים קודם.
מבחינה קלורית, בכל הסיר יש כ400 קלוריות בסה"כ. אם נחלק ל3 מנות, בכל קערה כ130 קלוריות. אפשר לאכול קערה מהמרק כארוחת ביניים או שתי קערות מרק כארוחה עיקרית.
רוצים ארוחה צמחונית, משביעה ומאוזנת? הוסיפו דגנים לארוחה כמו: כמה כפות קוסקוס מלא במרק , כף או שתיים של קרוטונים ביתיים או שקדי מרק.. ואפשר פשוט לאכול את המרק עם פרוסת לחם מלא, שיפון או כל דגן שמתחשק.