יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני

מרק אפונה

3 נובמבר 2021
(Visited 37,102 times, 95 visits today)

מרק אפונה

קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
"אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

3 מנות

מרכיבים:

כוס אפונה יבשה
בצל
2 גזרים
ליטר מים (4 כוסות)
חצי כף כמון
חצי כף כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחתוך את הירקות לקוביות, להתחיל עם טיגון הבצל כשתי דקות להוסיף את התבלינים לערבב ולהוסיף את הגזר להמשיך לטגן עוד כ 5 דקות.

2. להוסיף את האפונה היבשה (אין צורך להשרות) את המים ולבשל מכוסה על אש בינונית כ 30 – 40 דקות.

3. לטחון את המרק ולתקן טעמים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את המרק יום ואפילו יומיים קודם.

מרק נהדר, שנותן לנו דרך קלה וטעימה לשלב קטניות בתפריט היום יומי.
יחסית לקטניות אחרות כמו חומוס או שעועית, האפונה היבשה נחשבת כקלה לבישול, לא דורשת השריה ללילה ותוך כשעה יש לנו מרק מנצח!
מבחינה קלורית, בכל הסיר יש כ400 קלוריות בסה"כ. אם נחלק ל3 מנות, בכל קערה כ130 קלוריות.אפשר לאכול קערה מהמרק כארוחת ביניים או שתי קערות מרק כארוחה עיקרית.
רוצים ארוחה צמחונית, משביעה ומאוזנת? הוסיפו דגנים לארוחה כמו: כמה כפות קוסקוס מלא במרק , כף או שתיים של קרוטונים ביתיים או שקדי מרק.. ואפשר פשוט לאכול את המרק עם פרוסת לחם מלא, שיפון או כל דגן שמתחשק.

מרק אפונהמרק אפונה

הרשם
עדכן
35 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מתכונים קלים אני נהנית מאד כמישהיא שלא ידעה להכין חביתה ולא יכלה להריח בצל היום מכינה מרקים

מתכון מושלם!ניקי את מלכה!

פשוט מושלם! הכנתי היום ויצא מעולה!!! לא היה לי בלנדר 🙁 אז טחנתי עם הכלי של הפירה. זה בטח לא אותו מרקם , אבל הטעם מעולה!! תודה ניקי.

ניקי היקרה, מתכון אליפות כמו כל המתכונים שלך. הכפלתי כמויות ואחרי שנגמר קיבלתי דרישה להכין שוב. אין תענוג גדול מזה. תודה על הכל!

נשמע מצוין, ויש לי חולשה למרקים בכלל ולמרק אפונה בפרט…
כמה זה 300 גרם אפונה?

אשמח לתשובה מהירה!

האם הכוונה לכוס מדידה אוניברסלי?

האם אפשר להשתמש באפונה בקופסה?