מרק עדשים כתומות וגזר
איזה יאמי של מרק אני ואביב ירדנו עליו בכיף, זה לא מרק זה סיר שהוא ארוחה שלמה הכנסתי בפנים הכל מה שלא תירצו, ירקות מכל הסוגים, עדשים כתומות וגם עוף כי רציתי להגיש בצהריים והתאים לי שהמנה העיקרית כבר בפנים.
שמתי על האש שעה פלוס נתתי לסיר לבעבע בשקט ולפזר את הריחות הטובים במטבח בינתיים ארגנתי את האטריות שהוספתי בנדיבות למרק ואמאל'ה איזה מרק אליפות עשיר טעים אי אפשר להפסיק לאכול.
אכלתי 2 קערות וזה היה מושלם העוף רך מתפרק טעמים טובים יופי של ירקות. ממליצה מאוד לאכול בארוחת שישי כשבחוץ קר וגשום.
4 מנות
מרכיבים:
3 רבעי עוף (משולשים)
בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום קצוצות
2 קישואים קטנים חתוכים קטן
3 עגבניות חתוכות קטן
2 גזרים חתוכים קטן
כוס עדשים כתומות
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ליטר מים
תבלינים:
כפית כמון
כפית כורכום
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כף גדושה א. מרק
הכנות:
1. לטגן את העוף עד שהוא מזהיב יפה מכל הכיוונים ולהוציא החוצה, להוסיף את הבצל והשום ועוד קצת שמן לטגן קלות להוסיף את התבלינים ולערבב עם הבצל, להחזיר את העוף מעל להוסיף את הירקות, עדשים, פטרוזיליה ואת המים.
2. לבשל כשעה וחצי על אש בינונית.