יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק ירקות שורש ותירס

19 נובמבר 2012
(Visited 2,975 times, 2 visits today)
מרק ירקות שורש ותירס

מרק ירקות שורש ותירס

מרק ירקות שורש ותירס,  לפעמים צריך לגשר בין שתי גישות, יש את הגישה של המבוגרים שמאוד אוהבים מרק עם ירקות יש את הגישה של הילדים שמאוד אוהבים תירס במרק.
אני לא בעניין של שני מרקים אז צריך לדאוג שכולם יהיו מרוצים צריך איכשהוא להיפגש באמצע.
אז איזה מרק הכנתי ? קרמי עדין עם הרבה ירקות ואפילו תירס מלווה בטעם עדין של שמנת טעים לי!
איזה כיף שהגיע החורף אני חוגגת עם המרקים.

5 – 6 מנות

זמן הכנה:
כ 45 דקות

מרכיבים:

בצל
2 בטטות
דלורית
4 גזרים
3 ארטישוק ירושלמי
שמנת לבישול
כוס תירס
כפית פפריקה
חצי כפית קארי
כף וחצי א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

  • מרק עדשים ירוקות מהיר

    מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
    מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
    לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
    הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
    תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
    אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד הזהבה, לחתוך את הירקות לקוביות ולהוסיף לבצל, להקפיץ כמה דקות, לכסות במים ומעט יותר להרתיח לתבל ולהנמיך את האש לבינונית לבשל עד שהירקות רכים.

2. לטחון את המרק להחזיר לסיר, להוסיף את התירס ולבשל עוד כמה דקות, להוסיף את השמנת ולבדוק טעמים.

הרשם
עדכן
23 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי יקרה,
האם קשור לשים שמנת חמוצה במקום שמנת לבישול?

הי ניקי. אני יכולה לאכול רק מרקים תכונים השבוע וחיפשתי משהו מגניב כי נימאס לי כבר 🙂 . רציתי לדעת אם אפשר להחליף ארטישוק ירושלמי בתפוחים אדמה ודולרית בבטטה או שנסחפתי? 🙂 תודה רבה וערב נעים

הי ניקי, האם אפשר להחליף את הדלורית בדלעת?

בנוסף, זו פעם ראשונה שאני מבשלת עם דלורית. האם צריך לקלוף אותה?

האם הכוונה לטירס קפוא משקית או טירס חי? זה משנה? מה עדיף?

הי מה יכול להחליף קארי? והאם הו “נראה טוב” גם בלי לטחון? אירית

היי ניקי,
אפשר לטחון את התירס ?
תודה