מרק ירקות אליפות
אני מבשלת את המרק הזה כבר הרבה שנים ברגע שמתחילים ניצני החורף המרק הזה עולה על האש ולמה המרק הזה אהוב במיוחד ? יש בו את הירק הכי טעים בעולם שזה הארטישוק ירושלמי, ברגע שהעונה מתחילה אין משהו שאני לא מכינה אותו.
אני רוצה לחלוק אתכם סוד, בגלל שיש כאן כמות של ירקות ואין לי חשק לטגן כל ירק לפי הסדר אני יותר בעניין של לדחוף הכל לסיר בבת אחת (חסרת סבלנות) אחרי 45 דקות יש מרק ירקות מהמם סמיך ועשיר.
5 מנות
מרכיבים:
בצל
2 בטטות
דלורית קטנה / בטטה נוספת
4 גזרים
3 ארטישוק ירושלמי / תפוח אדמה בינוני
250 מ"ל שמנת לבישול (קופסא)
תבלינים:
כפית פפריקה מתוקה
נגיעה של כורכום
2 כפות א מרק
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את כל הירקות לקוביות בינוניות לחמם סיר יחסית גדול עם 4 – 5 כפות שמן להכניס את כל הירקות בבת אחת ולטגן כ 10 דקות מידי פעם לערבב שהירקות יקבלו את הצריבה מכל הכיוונים.
2. לכסות עם מים וקצת יותר להרתיח להוסיף תבלינים לערבב לכסות ולהנמיך לאש בינונית, לבשל כ 40 דקות עד שהירקות רכים.
3. בעזרת מקל לטחון את המרק להוסיף את השמנת ולבדוק טעמים.