מרק בטטה ופלפלים אדומים
כל פעם שאני קולה פלפלים אני מכינה קצת יותר בשביל שיהיה לי מספיק כדי להכין את המרק הטעים הזה, אם עדיין לא יצא לכם לאכול את השילוב של בטטה עם פלפלים תרוצו להכין זה שילוב נהדר.
בימים האחרונים הטמפרטורות יורדות מרגישים איך מזג האוויר מתקרר והראש ישר חושב להרים סיר של מרק על האש, היו לי בטטות פלפלים קליתי כל השאר שטויות 10 דקות והסיר בעבע על האש.
מרק כתום מופלא לארוחת ערב משפחתית, מוזמנים לגלות עולם של ירקות בסיר אחד של מרק טעים וסמיך.
3 מנות
מרכיבים:
בצל בינוני
2 בטטות בינוניות
3 פלפלים אדומים
3 פלפלים צהובים
2 עגבניות בשלות ורכות
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 – 190 מעלות ולרפד תבנית עם נייר אפייה.
2. לחצות את הפלפלים לחתוך את העוקץ ולהוציא את הפנים לסדר בתבנית כשהחצי הפתוח כלפי מטה לאפות כ 40 דקות להשאיר בתנור סגור 30 דקות להוציא ולקלף.
3. לחתוך את הירקות גס לחמם סיר עם 4 כפות שמן לטגן את הירקות מספר דקות תוך כדי ערבוב להוסיף את הפלפלים לכסות במים להרתיח להוסיף תיבול לכסות להנמיך לאש בינונית לבשל כ 40 דקות.
4. בעזרת מקל לטחון את המרק לתערובת אחידה וסמיכה במידה וסמיך מידי להוסיף קצת מים לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.