מרק עגבניות חורפי שתמיד מצליח
אחד המרקים שאני הכי אוהבת להכין זה מרק עגבניות מבחינתי זה מרק מנצח אין עליו בעולם, אני רק מחכה לרגע שיהיו לי עגבניות יפות אדומות ומשם הדרך קצרה למרק עגבניות משובח.
היו לי את כל המצרכים בשביל המרק, עגבניות תמר שמשדרגות את המרק יש בהן מתיקות טעימה שמקפיצה את הטעם של המרק, היה לי גם שושקה שזה הפלפל הכי טעים שיש לא שכחתי בצל ושום 45 דקות והמרק מוגש לשולחן.
זה מסוג המרקים שאי אפשר להישאר אדיש אליהם ורק רוצים לאכול עוד ועוד…
מרכיבים:
קילו עגבניות תמר חתוכות לקוביות
2 בצלים חתוכים לקוביות
3 פלפל שושקה גדולים חתוכים לקוביות
5 שיני שום פרוסות
100 רסק עגבניות
כפית סוכר טיפה יותר
3 – 4 כפות שמן זית
4 – 5 כוסות מים
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה מלח
2 כפות א. מרק
הכנות:
1. לחמם סיר עם שמן זית לטגן את הבצל כדקה להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לטגן עוד 2 דקות להוסיף את השום להמשיך לטגן עד שהשום מזהיב קלות.
2. להוסיף את קוביות העגבניה, רסק, סוכר, מים ותבלינים לבשל כ 40 דקות על אש בינונית מכוסה.
3. בעזרת בלנדר מקל לטחון את המרק לבשל עוד דקה שתיים ולהוריד מהאש.
אפשר להוסיף שמנת לבישול אחרי הטחינה.