מרק חרירה
תתכוננו להנות ממרק מעולה כמו שהסבתות היו מכינות פעם בלי שינויים או תוספות מרק של פעם שאי אפשר לעמוד בפניו.
הרבה זמן אני מתכננת להכין את המרק הזה וכל פעם צץ לי משהו אחר הפעם ניצלתי את בואו של הגשם והחלטתי שאני מעמידה את הסיר על האש,
אני ממליצה לפני שמכינים לעבור על רשימת המצרכים יש כאן המון דברים טובים ולא כדאי לפספס.
עדשים שחורות, גרגרי חומוס רכים, עשבי תיבול יש כאן הכל הוא בעצם ארוחה שלמה של בריאות ועושר בסיר אחד, מי יכול לומר לא למרק חרירה מרוקאי ? זה אחד המרקים הכי פופולריים במטבח המרוקאי ובצדק.
מרכיבים:
כוס חומוס (קפואים)
חצי כוס עדשים שחורות / ירוקות
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
2 עגבניות בינוניות מגורדות
ליטר וחצי מים
2 גבעולים כרפס קצוצים דק כולל העלים
כפית קמח (לא חובה)
שליש כוס מים קרים
חופן אטריות דקיקות למרק
חצי לימון סחוט
תבלינים:
חצי כף כורכום
חצי כף כמון
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
כף וחצי א. מרק עוף
הכנות:
1. לבשל את העדשים במים רותחים עם כפית מלח כ 20 דקות ולסנן.
2. לשים שמן בכמות שתכסה את התחתית, להתחיל בטיגון הבצל עד שהוא מזהיב תוך כדי להוסיף את השום ולהמשיך לטגן להוסיף תבלינים ולערבב עם הבצל והשום שכל הטעמים יצאו.
3. להוסיף את העגבניות, חומוס, עדשים, והכרפס, לערבב את המים והקמח שלא יווצרו גושים להוסיף לסיר יחד עם ליטר וחצי מים, להרתיח לכסות לבשל על אש בינונית כ 30 דקות.
4. להוסיף פטרוזיליה וכוסברה לבשל עוד כ 20 דקות אש בינונית – נמוכה לבדוק את הטעמים להוסיף את האטריות לבשל 5 דקות, להוסיף את מיץ הלימון ולהוריד מהאש.