מרק פטריות מתכון פגז לחורף
אני חובבת פטריות במיוחד פטריות טריות אין כמו פטריות צחורות לבנות מבחינתי להוסיף אותן לכל דבר, סלטים, פסטות, תבשילים רק שיהיו פטריות כמה שיותר ומעל כולם מככב המרק פטריות, ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שמתחילים לטעום תשכחו מכל המרקים האחרים אי אפשר להפסיק לאכול.
מרק מושלם לאוהבי הפטריות הטריות תיהיו נדיבים הפטריות נותנות טעם עמוק למרק ונותנות תחושה של חורף ביתי וחמים
ומה יותר טוב ממרק מפנק שעושה טוב על הלב ? תכינו ותהנו מכל טעימה.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
4 כפות שמן זית
25 ג' חמאה (לא חובה)
בצל גדול חתוך לקוביות
2 כפיות שום כתוש
3 חבילות פטריות שמפיניון פרוסות
2 כפות יפות קורנפלור / קמח
חצי כוס מים קרים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
כוס חלב / שמנת לבישול
ליטר מים (4 כוסות)
חצי כפית פלפל שחור
כפית וחצי מלח
כף וחצי א. מרק
הכנות:
1. לחמם שמן זית לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב כשתיים שלוש דקות לערבב מידי פעם.
2. להוסיף את הפטריות שמפיניון לטגן כשתי דקות על אש בינונית להוסיף מים, חלב ופטרוזיליה, לערבב קורנפלור ומים להמיס לגמרי שלא יהיו גושים ולהוסיף לסיר.
3. להוסיף את השום, מלח, פלפל וא. מרק לבשל מכוסה כ 40 דקות ולבדוק טעמים, אין כמו מרק פטריות מתכון פגז לחורף .
שדרוגים:
אפשר להוסיף שליש כוס עדשים אדומות, גריסי פנינה, חצי כוס יין לבן חצי יבש.