מרק גזר ופטריות
תתארו לכם קר בחוץ אני מאוד רוצה להגיע הבייתה אני כבר מתחילה לדמיין את המרק על האש מה יכנס לסיר יש לי בכלל ירקות ? לא משנה מרק יהיה ולא יעזור כלום.
אז הכנתי מרק כתום (צבע מדליק) מעל שמתי פטריות שהוקפצו קלות.. לא היה צריך יותר כלום זה היה מושלם כמו שזה, משביע טעים ומזה חם בלב ♥ עכשיו אפשר להנות ממרק מושלם קל וטעים.
6 מנות
מרכיבים:
25 ג' חמאה
4 כפות שמן
בצל בינוני
2 שיני שום
10 גזרים
בטטה
125 מ"ל שמנת לבישול
מעט אגוז מוסקט
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
חבילת פטריות שמפיניון
הכנות:
1. לחמם את הסיר להוסיף את החמאה והשמן ולערבב עד שהחמאה נמסה. לחתוך את הבצל לטגן עד הזהבה, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון.
2. לחתוך את הירקות גס להוסיף לטיגון ולערבב כשתי דקות, לכסות במים להוסיף תבלינים לבשל על אש בינונית כ 45 דקות או עד שהירקות רכים.
3. לטחון הכל כולל הנוזלים להחזיר לסיר להוסיף את השמנת ולבדוק טעמים.
4. לפרוס את הפטריות לפרוסות לחמם מחבת עם 3 כפות שמן ולטגן אותן קלות משני הצדדים לפזר קצת מלח.
*5. להגיש את המרק ובמרכז כל צלחת לשים ערימת פטריות, לפזר מעט עירית קצוצה.
כדאי לדעת ש…
אפשר לוותר על השמנת ואפשר אפילו לוותר על הפטריות, ניתן להכין יום יומיים מראש.