מרק כתום מתכון קל
מרק כתום אלתור מוצלח לארוחת ערב אתם מכירים את הערבים הקרים שעוברים עלינו שרק מחפשים לאכול משהו חם ועדיף שיחמם את כל הגוף, בדקתי מה יש לי זמין במקרר כשראיתי שיש לי בטטות התחלתי לחייך אפשר להכין מרק כתום קלאסי.
היום לי גזרים וגם תפוחי אדמה כל מה שהמרק הזה צריך זה 45 דקות בישול לטחון וליהנות ממרק כתום נהדר עם טעם של עוד.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
בצל בינוני
2 שיני שום
2 תפוחי אדמה
2 גזרים
3 בטטות בינוניות
קורט קינמון
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
תוספות:
מעט אגוז מוסקט
פטריות שמפיניון פרוסות מטוגנות
עירית קצוצה
גרעיני דלעת קלויים
שמנת לבישול / קרם קוקוס
הכנות:
1. לחתוך את הירקות גס את שיני השום לפרוס, לחמם סיר בינוני עם 4 כפות שמן לטגן את הירקות כ 5 – 6 דקות מידי פעם לערבב.
2. לכסות במים וקצת יותר להוסיף תבלינים להרתיח לכסות להנמיך לבשל כ 45 דקות לבדוק שהירקות רכים.
3. בעזרת מקל לטחון את המרק למחית חלקה ולבדוק טעמים, במידה וסמיך מידי להוסיף מים.
For the recipe in English:
Orange soup recipe Israeli