יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

מרק בצל

3 פברואר 2013
(Visited 525,950 times, 570 visits today)

מרק בצל

המרק הכי טעים שיש ואני לא אומרת סתם המרק הזה אליפות הוא פשוט טעים ויותר מזה. יש לו טעם נפלא והמון המון בצל. כשבחוץ קר וגשום אין מרק יותר מפנק מזה, ממלא את הבטן. זה אחד המרקים שהכי קשה לעמוד בפניו שתבינו כמה טעים הוא יוצא. גם מי שלא אוהב בצל תנסו אתם תתאהבו במרק הזה.
תוסיפו איזה מקלות לחם ליד מידי פעם לטבול במרק ולהתענג על ביס,
אמאל'ה כמה טעים המרק הזה.

מרכיבים:

7 בצלים בגודל בינוני – גדול
כף גדושה קמח
כף שטוחה סוכר חום בהיר
חצי כוס מים קרים
6 כוסות מים
2 כפות א. מרק
כף א. מרק בצל
פלפל לבן
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

הכנות:

1. לחצות את הבצלים לחצות שוב ולפרוס דק.

2. לחמם סיר עם 4 – 5 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן כ 20 דקות, במהלך הטיגון לערבב מידי פעם הבצל אמור להיות זהוב – שחום.

3. לדחוף את הבצל הצידה להוסיף את הסוכר לערבב עד שהוא נמס ולערבב עם הבצל.

4. לערבב את המים הקרים עם הקמח עד שהקמח נמס להוסיף לבצל.

5. להוסיף את שאר המצרכים להרתיח להנמיך את האש ולבשל עוד 30 דקות, כדאי לבדוק טעמים אין צורך לכסות.

Onion soup

יש לי טיקטוק!

הוגש עם אורז עם אטריות, עגבניות מיובשות, סלט פלפלים ועגבניות, לחמניות שום קלועות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את המרק יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר, זה נראה הרבה בצל אבל זה לא, הבצל מאבד נפח במהלך הטיגון. אל תוותרו על האבקת מרק בצל היא נותנת את כל הטעם המיוחד של המרק זה לא אותו דבר בלעדיה.
אם אין סוכר חום אפשר להכין בלי, אם אין קמח אפשר קורנפלור אותה כמות, בכל מקרה אי אפשר לוותר.
רוצים לשדרג ? תגישו עם קרוטונים (מתכון כאן) וגבינת צ'דר זה משגע, מקלות לחם ליד (מתכון כאן) וזה פינוק אמיתי.

מבחינה קלורית, המרק הזה הוא להיט ענק בעולם הדיאטה- כ3 יחידות אנרגיה לכל הסיר. (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
במונחים מסויימים הייתי מגדירה אותו כמרק חינמי שאפשר לאכול ממנו חופשי!
יש לכם מפגש חברים או אירוע משפחתי? תכינו סיר ענק וכולם יהנו מהרבה בריאות בכלום קלוריות!

מרק בצלמרק בצלמרק בצל

גולשים מכינים וממליצים:

רותי : "אני יושבת פה ומתענגת על כל לגימה! מצטערת שלא הכנתי כפול:(
אין עליך!! תודה רבה, את זוכה לחמם לבבות של אנשים ;)"

דנידין : "תקשיבי השבוע היה סוער וגשום הזמנתי חברים להדלקת נרות. חיפשתי מתכון מהיר למרק פרווה ונפלתי על המתכון הזה. אני פשוט חייבת להמליץ לכולם יצא מדהיםםםםם!! 2 דקות עבודה ויוצא פשוט מעדן. האורחים התלהבו ממש ואמרו שזה כמו מרקי גורמה… מוצש באים שוב אורחים וכמובן שזה בתפריט. בקיצור ניקי באמת שאין עליך"

מיטל : "חזרתי רק לדווח שלדברי בעלי יצא מ ו ש ל ם ! והוא מה זה צודק!!תודה!מרק שווה ביותר!!"

חיה : "הכנתי עכשיו וממש מושלם…
מחכה שבעלי יחזור ויתענג…
אין מילים!!!!!!!!!!!!!!"

הרשם
עדכן
581 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

לכמה מנות מספיק המתכון?
תודה 🙂

נראה מעולה, אך לא רואים בסרטון את גודל פרוסות הבצל והחיתוך בשלמותו

כשרוצים להכין מס׳ גדול יותר של מנות, האם להכפיל בהתאמה למס׳ המנות?

היי ניקי, זה נראה מעולה ואני מתה על המתכונים שלך.. אין לי פלפל לבן, אבל בלי או להחליף במשהו?

ראיתי מתכון למרק עם פטריות. כתבת שם שהוא הרבה יותר טעים למחורת..
אני רוצה להכין בלי פטריות וראיתי את זה.
אני רוצה להכין את זה לאירוע, במתכון הזה זה גם יהיה יותר טעים למחורת או לא?

כשאני מטגנת את הבצל אחרי 2 דקות הוא כבר משחים, אז איך לחכות 20 דקות? הוא ממש ישרף.
ועוד שאלה: איך ניתן להקרים אותו?
תודה רבה

היי ניקי:) וואי ככ עושה חשק.. אפשר לעשות רק עם אבקת מרק בצל? אם כן, מה לשים מקום האבקת מרק? תודה