יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

מרק בצל

3 פברואר 2013
(Visited 464,467 times, 1 visits today)

מרק בצל

המרק הכי טעים שיש ואני לא אומרת סתם המרק הזה אליפות הוא פשוט טעים ויותר מזה. יש לו טעם נפלא והמון המון בצל. כשבחוץ קר וגשום אין מרק יותר מפנק מזה, ממלא את הבטן. זה אחד המרקים שהכי קשה לעמוד בפניו שתבינו כמה טעים הוא יוצא. גם מי שלא אוהב בצל תנסו אתם תתאהבו במרק הזה.
תוסיפו איזה מקלות לחם ליד מידי פעם לטבול במרק ולהתענג על ביס,
אמאל’ה כמה טעים המרק הזה.

מרכיבים:

7 בצלים בגודל בינוני – גדול
כף גדושה קמח
כף שטוחה סוכר חום בהיר
חצי כוס מים קרים
6 כוסות מים
2 כפות א. מרק
כף א. מרק בצל
פלפל לבן
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

הכנות:

  1. 1. לחצות את הבצלים לחצות שוב ולפרוס דק.

2. לחמם סיר עם 4 – 5 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן כ 20 דקות, במהלך הטיגון לערבב מידי פעם הבצל אמור להיות זהוב – שחום.

3. לדחוף את הבצל הצידה להוסיף את הסוכר לערבב עד שהוא נמס ולערבב עם הבצל.

4. לערבב את המים הקרים עם הקמח עד שהקמח נמס להוסיף לבצל.

*5. להוסיף את שאר המצרכים להרתיח להנמיך את האש ולבשל עוד 30 דקות, כדאי לבדוק טעמים אין צורך לכסות.

Onion soup

יש לי טיקטוק!

הוגש עם אורז עם אטריות, עגבניות מיובשות, סלט פלפלים ועגבניות, לחמניות שום קלועות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את המרק יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר, זה נראה הרבה בצל אבל זה לא, הבצל מאבד נפח במהלך הטיגון. אל תוותרו על האבקת מרק בצל היא נותנת את כל הטעם המיוחד של המרק זה לא אותו דבר בלעדיה.
אם אין סוכר חום אפשר להכין בלי, אם אין קמח אפשר קורנפלור אותה כמות, בכל מקרה אי אפשר לוותר.
רוצים לשדרג ? תגישו עם קרוטונים (מתכון כאן) וגבינת צ’דר זה משגע, מקלות לחם ליד (מתכון כאן) וזה פינוק אמיתי.

מרק נהדר עם טעם עמוק וסגולות בריאותיות רבות.
הבצל מכיל כמות יפה של ויטמין C, ידוע בתרומתו להפחתת כולסטרול ולאיזון רמות סוכר בדם, מסייע למלחמה בסרטן ומעודד את התרבות אוכלוסיית החיידקים החיוביים הנמצאים במעי.
מבחינה קלורית, המרק הזה הוא להיט ענק בעולם הדיאטה- כ3 יחידות אנרגיה לכל הסיר. (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
במונחים מסויימים הייתי מגדירה אותו כמרק חינמי שאפשר לאכול ממנו חופשי!
הגעתם הביתה בסוף יום ומתחשקת לכם ארוחת ערב כמעט ללא קלוריות?
יוצאים לאירוע בערב ורוצים לאכול משהו לפני- שישביע וימלא אבל לא יעלה בחשבון הקלוריות? זה המרק בשבילכם.
יש לכם מפגש חברים או אירוע משפחתי? תכינו סיר ענק וכולם יהנו מהרבה בריאות בכלום קלוריות!

מרק בצלמרק בצלמרק בצל

גולשים מכינים וממליצים:

רותי : “אני יושבת פה ומתענגת על כל לגימה! מצטערת שלא הכנתי כפול:(
אין עליך!! תודה רבה, את זוכה לחמם לבבות של אנשים ;)”

דנידין : “תקשיבי השבוע היה סוער וגשום הזמנתי חברים להדלקת נרות. חיפשתי מתכון מהיר למרק פרווה ונפלתי על המתכון הזה. אני פשוט חייבת להמליץ לכולם יצא מדהיםםםםם!! 2 דקות עבודה ויוצא פשוט מעדן. האורחים התלהבו ממש ואמרו שזה כמו מרקי גורמה… מוצש באים שוב אורחים וכמובן שזה בתפריט. בקיצור ניקי באמת שאין עליך”

מיטל : “חזרתי רק לדווח שלדברי בעלי יצא מ ו ש ל ם ! והוא מה זה צודק!!תודה!מרק שווה ביותר!!”

חיה : “הכנתי עכשיו וממש מושלם…
מחכה שבעלי יחזור ויתענג…
אין מילים!!!!!!!!!!!!!!”

הרשם
עדכן
553 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

איך הכנת את הפרוסות החתוכות מעל וליד המרק? זה נראה טוב..

היי ניקי התותחית.
הכנתי את המרק עכשיו ובגלל שלא היה לי אבקת מרק שמתי 2 כפות אבקת מרק בצל.
בכל אופן המרק יצא לי מאד שומני ג’לי קצת .
מה לעשות?

ניקיון, אם אני רוצה להכין ללא קטניות.. אפשר קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור? או שיש לך רעיון אחר?

רונית אם יש לי יין לבן מבעבע אני יכולה לשים אותו ?

היי ניקי..
אפשר סוכר חום כהה? אין לי בהיר
תודה

הי ניקי יקרה,
אני בשלב טיגון הבצל…הוא ממלא לי בגובה חצי סיר, זה תקין? הוא יצליח להיטגן ככה?

כמות הקלוריות של כול הסיר הוא 800 קלוריות, ממש לא דיאטטי ולא חינמי.
אם מחלקים את הסיר ל8 מנות אז זה 100 קלוריות