מרק בצל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק בצל

מרק בצל

המרק הכי טעים שיש ואני לא אומרת סתם המרק הזה אליפות הוא פשוט טעים ויותר מזה. יש לו טעם נפלא והמון המון בצל. כשבחוץ קר וגשום אין מרק יותר מפנק מזה, ממלא את הבטן. זה אחד המרק שהכי קשה לעמוד בפניהן שתבינו כמה טעים הוא יוצא. גם מי שלא אוהב בצל תנסו אתם תתאהבו במרק הזה.
תוסיפו איזה מקלות לחם ליד מידי פעם לטבול במרק ולהתענג על ביס,
אמאל’ה כמה טעים המרק הזה.

מרכיבים:

7 בצלים בגודל בינוני – גדול
כף גדושה קמח
כף שטוחה סוכר חום בהיר
חצי כוס מים קרים
6 כוסות מים
2 כפות א. מרק
כף א. מרק בצל
פלפל לבן
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לחצות את הבצלים לחצות שוב ולפרוס דק.

2. לחמם סיר עם 4 – 5 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן כ 20 דקות, במהלך הטיגון לערבב מידי פעם הבצל אמור להיות זהוב – שחום.

3. לדחוף את הבצל הצידה להוסיף את הסוכר לערבב עד שהוא נמס ולערבב עם הבצל.

4. לערבב את המים הקרים עם הקמח עד שהקמח נמס להוסיף לבצל.

*5. להוסיף את שאר המצרכים להרתיח להנמיך את האש ולבשל עוד 30 דקות, כדאי לבדוק טעמים אין צורך לכסות.

הוגש עם אורז עם אטריות, עגבניות מיובשות, סלט פלפלים ועגבניות, לחמניות שום קלועות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את המרק יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר, זה נראה הרבה בצל אבל זה לא, הבצל מאבד נפח במהלך הטיגון. אל תוותרו על האבקת מרק בצל היא נותנת את כל הטעם המיוחד של המרק זה לא אותו דבר בלעדיה.
אם אין סוכר חום אפשר להכין בלי, אם אין קמח אפשר קורנפלור אותה כמות, בכל מקרה אי אפשר לוותר.
רוצים לשדרג ? תגישו עם קרוטונים (מתכון כאן) וגבינת צ’דר זה משגע, מקלות לחם ליד (מתכון כאן) וזה פינוק אמיתי.

67242 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

רותי : “אני יושבת פה ומתענגת על כל לגימה! מצטערת שלא הכנתי כפול:(
אין עליך!! תודה רבה, את זוכה לחמם לבבות של אנשים ;)”

דנידין : “תקשיבי השבוע היה סוער וגשום הזמנתי חברים להדלקת נרות. חיפשתי מתכון מהיר למרק פרווה ונפלתי על המתכון הזה. אני פשוט חייבת להמליץ לכולם יצא מדהיםםםםם!! 2 דקות עבודה ויוצא פשוט מעדן. האורחים התלהבו ממש ואמרו שזה כמו מרקי גורמה… מוצש באים שוב אורחים וכמובן שזה בתפריט. בקיצור ניקי באמת שאין עליך”

מיטל : “חזרתי רק לדווח שלדברי בעלי יצא מ ו ש ל ם ! והוא מה זה צודק!!תודה!מרק שווה ביותר!!”

חיה : “הכנתי עכשיו וממש מושלם…
מחכה שבעלי יחזור ויתענג…
אין מילים!!!!!!!!!!!!!!”

358
תגובות

  הרשם  
עדכן
מרב

ניקי – האם לדעתך אפשר לקרמל את הבצל עם סילאן?

חוה

ניקי יקרה חג שמח
אולי תוכלי לפתור לי את חידת הצבע במרקי הבצל במסעדות.
הם יוצאים לרוב שחומים מאד בניגוד לשקיפות שמתקבלת אצלי בבית למרות הטיגון וההשחמה. האם יש פטנט נוסף?
שאלה נוספת לגבי ההגשה מהי הדרך הנכונה להכנת פרוסת בגט מוקרמת על המרק?

המון תודה
על האתר , המתכונים הגוונים והחידושים
חוה

ורוניקה

היי ניקי,

תוכלי להגיד כמה פלפל לבן שמים? אף פעם לא השתמשתי בו אז אין לי אפילו כיוון…

תודה ענקית על הסבלנות, את מדהימה.

לימור

האם אפשר להוסיף למרק הבצל לפני ההגשה פרמזן? ו/או שמנת (לא מתוקה שמנת של פעם) והאם אפשר לגרד בטטה או גזר למרק הבצל?

תודה 🙂

הג'ינג'ונת

ניקי, איזה תוספת פחמימתית אפשר להוסיף למרק הזה? תודה מראש!!

גילה

הי ניקי,
הכנתי את המרק בצל + הקורטונים לסעודת שבועות.
היה טעים ביותר! (:
היינו הרבה אנשים אז הוספתי עוד כמה כוסות מים למרק, ויצא אפילו יותר טעים , לדעתי.
תודה על המתכונים המעולים!