מרק בצל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק בצל

מרק בצל

המרק הכי טעים שיש ואני לא אומרת סתם המרק הזה אליפות הוא פשוט טעים ויותר מזה. יש לו טעם נפלא והמון המון בצל. כשבחוץ קר וגשום אין מרק יותר מפנק מזה, ממלא את הבטן. זה אחד המרק שהכי קשה לעמוד בפניהן שתבינו כמה טעים הוא יוצא. גם מי שלא אוהב בצל תנסו אתם תתאהבו במרק הזה.
תוסיפו איזה מקלות לחם ליד מידי פעם לטבול במרק ולהתענג על ביס,
אמאל’ה כמה טעים המרק הזה.

מרכיבים:

7 בצלים בגודל בינוני – גדול
כף גדושה קמח
כף שטוחה סוכר חום בהיר
חצי כוס מים קרים
6 כוסות מים
2 כפות א. מרק
כף א. מרק בצל
פלפל לבן
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לחצות את הבצלים לחצות שוב ולפרוס דק.

2. לחמם סיר עם 4 – 5 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן כ 20 דקות, במהלך הטיגון לערבב מידי פעם הבצל אמור להיות זהוב – שחום.

3. לדחוף את הבצל הצידה להוסיף את הסוכר לערבב עד שהוא נמס ולערבב עם הבצל.

4. לערבב את המים הקרים עם הקמח עד שהקמח נמס להוסיף לבצל.

*5. להוסיף את שאר המצרכים להרתיח להנמיך את האש ולבשל עוד 30 דקות, כדאי לבדוק טעמים אין צורך לכסות.

הוגש עם אורז עם אטריות, עגבניות מיובשות, סלט פלפלים ועגבניות, לחמניות שום קלועות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את המרק יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר, זה נראה הרבה בצל אבל זה לא, הבצל מאבד נפח במהלך הטיגון. אל תוותרו על האבקת מרק בצל היא נותנת את כל הטעם המיוחד של המרק זה לא אותו דבר בלעדיה.
אם אין סוכר חום אפשר להכין בלי, אם אין קמח אפשר קורנפלור אותה כמות, בכל מקרה אי אפשר לוותר.
רוצים לשדרג ? תגישו עם קרוטונים (מתכון כאן) וגבינת צ’דר זה משגע, מקלות לחם ליד (מתכון כאן) וזה פינוק אמיתי.

66608 צפיות 26 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

רותי : “אני יושבת פה ומתענגת על כל לגימה! מצטערת שלא הכנתי כפול:(
אין עליך!! תודה רבה, את זוכה לחמם לבבות של אנשים ;)”

דנידין : “תקשיבי השבוע היה סוער וגשום הזמנתי חברים להדלקת נרות. חיפשתי מתכון מהיר למרק פרווה ונפלתי על המתכון הזה. אני פשוט חייבת להמליץ לכולם יצא מדהיםםםםם!! 2 דקות עבודה ויוצא פשוט מעדן. האורחים התלהבו ממש ואמרו שזה כמו מרקי גורמה… מוצש באים שוב אורחים וכמובן שזה בתפריט. בקיצור ניקי באמת שאין עליך”

מיטל : “חזרתי רק לדווח שלדברי בעלי יצא מ ו ש ל ם ! והוא מה זה צודק!!תודה!מרק שווה ביותר!!”

חיה : “הכנתי עכשיו וממש מושלם…
מחכה שבעלי יחזור ויתענג…
אין מילים!!!!!!!!!!!!!!”

358
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירן

ווא ניקי תודה רבה הכנתי ויצא משגע!!
הכנתי לי ולבעלי יחד עם מתכון נוסף שלך- בגט עם זעתר ושמן זית ויצא מדהים!
המתכונים שלך אחד אחד!!

נאור

התמונות מעולות! כבר הרבה זמן לא ראיתי כאלה טובות, סחטיין..

שירי

ניקי בוקר טוב, יש לי רק 5 בצלים ומאוד בא לי להכין את המרק הזה. האם להכין רגיל או להפחית את כמות הבצלים? תודה ויום טוב

ללי

אני רגילה להוסיף למרק בצל יין לבן,האם זה נראה לך מתאים? ואם כן אז כמה? תודה רבה על כל המתכונים הטעימים ועל העזרה בתשובות!

לימור

ניקי היקרה והמוכשרת שלום, האם אפשר לטגן את הבצל בחמאה ? או שעדיף בשמן? אין לי פלפל לבן אפשר שחור ואם כן רגיל ו/או גרוס? תודה 🙂

נחמה

הי ניקי
שאלה אני באמצע המרק האורחים בדרך…..
הסתכלתי במתכון באיחור שמתי מים על הבצל המטוגן יש טעם לשים סוכר וקמח עכשיו?????
אשמח לתשובה מהירה תודה רבה

שרה

שאלה לגבי המרק בצל כשאת כותבת סוכר חום הכוונה לסוכר דמררה?
תודה.