מרק ארטישוק ירושלמי וכרישה
אני לא יוצאת בהצהרות כי החורף עדיין לא כאן אבל מתחיל להתקרר הטמפרטורות יורדות ובערבים מרגישים את האוויר הקר שנכנס לתוך הבית וזה בדיוק הזמן לאחד המרקים הכי אהובים עם הירק הנפלא כי אין כמו ארטישוק ירושלמי.
נצלו את הארטישוק ירושלמי הוא כאן לביקור קצר ואפשר להכין איתו דברים נפלאים ומרק זה אחד מהם, מרקם סמיך עשיר וטעים כל כף מקבלים את כל הטעמים של הארטישוק ואין כמו מרק טוב בשביל לחמם ולהשביע.
4 מנות
מרכיבים:
קילו ארטישוק ירושלמי
3 גזרים / בטטה
בצל בינוני / כרישה
שמנת לבישול 10%
חצי כפית פפריקה מתוקה
2 כפות א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
הכנות:
1. אני ממליצה לקנות ארטישוק ירושלמי עם כמה שפחות בליטות זה מאוד מקל על הקילוף ואל תוותרו על ההמלצה הבאה אתם תודו לי.
2. להרתיח סיר עם מים לחתוך את הארטישוק לחתיכות בינוניות להרתיח לכסות לבשל 5 דקות ולסנן.
3. לחתוך את הכרישה והגזרים לקוביות לחמם סיר עם 3 כפות שמן להוסיף את הירקות ולטגן מספר דקות, להוסיף תבלינים ולכסות עם מים וקצת יותר להרתיח לכסות להנמיך לאש בינונית ולבשל כ 40 דקות.
4. לטחון את המרק למחית חלקה אפשר להשאיר כמו שזה או להוסיף את השמנת ולבדוק טעמים.