מרק ארטישוק ירושלמי עם קרוטונים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק ארטישוק ירושלמי עם קרוטונים

מרק ארטישוק ירושלמי עם קרוטונים

אין כמו מרק טוב בסיומו של יום עבודה, לפעמים חוזרים הבייתה סחוטים לגמרי, אין כח להתמודד עם עוד דברים מתאים לי לעשות מקלחת ולמצוא את המיטה. בימים כאלה כשהמצב רוח לא בשיאו התרופה הכי טובה זה מרק, קשה להאמין נכון ? אבל צלחת מרק חמה אחרי מקלחת ותראו לי מישהו שלא מתחיל לחייך והולך לקחת עוד צלחת מרק.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

קילו ארטישוק ירושלמי
3 גזרים
בצל
שמנת לבישול 10%
2 כפות קמח שטוחות
כפית פפריקה
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחתוך את הארטישוק לחתיכות, להרתיח מים לחלוט את הארטישוק כ 5 דקות ולסנן.

2. לחתוך את הבצל והגזר גס ולטגן כמה דקות להוסיף את הארטישוק, לערבב חצי כוס מים וקמח עד שאין גושים להוסיף לירקות ולכסות במים להרתיח ולהנמיך את האש לבשל כ 30 דקות או עד שהירקות רכים.

3. לטחון את המרק להחזיר לאש להוסיף שמנת לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

4. לפני ההגשה לפזר קרוטונים ולגרד גבינה צהובה.

3594 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

28
תגובות

  הרשם  
עדכן
מירי גרין

חשבתי שארטישוק ירושלמי זה כמו הקפוא( תחתיות ארטישוק ) אבל כל הירק בטרי. עכשיו אני רואה שמישהי כבר רשמה את זה בתגובות. אז לא הצלחתי להבין מה זה הירק . איפה משיגים? אשמח אם תלמדי אותי ניקי!
אולי אצליח להכין למחר… תודה ניקי האלופה!!

לולה

היי ניקי. חג שמח (:
למה לחלוט את הארטישוק ירושלמי בנפרד, אם בלווא הכי מבשלים אותו יחד עם שאר הירקות עד לריכוך?
חושבת אולי אפשר לחסוך – פחות סיר, פחות כלים מלוכלכים לשטוף…

שושה

היי ניקי,
אוהבת מאוד את האתר שלך!
מתכונים מצויינים שתמיד מצליחים:)

שאלה בנוגע למתכון- אפשר לוותר על הגזר? זה לא יעבור אצלנו..:)
אפילו שהוא טחון ולא נראה לעין

תודה!

אורלי לוי

היי ניקי
חזרתי כדי לכתוב לך שהמרק פשוט מצויין. טעים ברמות על. ממליצה עליו בחום.
דרך אגב, אני כבר ממזמן הפסקתי להשתמש באבקת מרק ולא נגרע שום דבר מטעמו הנפלא והמנחם של המרק הזה וכך גם בכל תבשילייך האחרים. זה מנסיון אישי ובאחריות שלמה. תודה.

אורלי לוי

ניקי באיזה שלב את מוסיפה את התבלינים?
תודה
אורלי

רחלי קסלר

הי, לצערי, ביום בהיר (?) אחד, הפכתי לאלרגית ללקטוז. האם יש אפשרות להוסיף ריץ’ לבישול או חלב סויה כתחליף לשמנת לבישול?
תודה