יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק בורגול ועדשים

30 אוקטובר 2013
(Visited 8,255 times, 2 visits today)

מרק בורגול ועדשים

הגיע זמן המרק, בדקתי איזה ירקות יש לי עדשים באופן קבוע במזווה בורגול הציץ מעבר לפינה יאללה אני מוסיפה גם אותו, הלכתי להכין מרק.

5 מנות

מרכיבים:

בצל קצוץ
שן שום קצוצה
גזר מגורד
תפוח אדמה קטן מגורד
1/4 כוס עדשים אדומות
8 – 9 כוסות מים
1/3 כוס בורגול עבה
כפית כורכום
חצי כפית חוויאג’
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

  • מרק עדשים ירוקות מהיר

    מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
    מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
    לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
    הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
    תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
    אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לטגן את הבצל להוסיף את השום (הריח הריח) לגרד את הירקות ולהוסיף טיגון קל ולהוסיף מים עדשים תבלינים ולהרתיח להנמיך לבינונית ולבשל כ 20 דקות.

2. להוסיף את הבורגול ולבשל עוד 30 דקות, לבדוק טעמים.

מרק בורגול ועדשיםמרק בורגול ועדשים

גולשים מכינים וממליצים:

בתאל : “איך שמתחיל החורף המרק מככב אצלינו! טעים ברמות!!! תודה!”

מירי : “טעים טעים טעים.. מעולה מעולה מעולה.. קל קל קל.. ובריא בריא בריא..
תודהההה”

הרשם
עדכן
223 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי ערב טוב
אין לי גזר ולא בטטה אפשר לשים קישוא אחד ותפוח אדמה אחד או 2 תפוחי אדמה במקום הגזר

שלום ניקי, אני רוצה לזרז את התהליך… האם אפשר לבשל את הכל ביחד, ולא להכניס את הבורגול בנפרד, ואז עוד 20 דק’??

אפשר להשתמש בקינואה במקום בורגול? תודה.

היי
רוצה להכין עם עדשים ירוקות. ראיצי שענית על זה אבל לא הבנתי. להשרות שעה ואז כמה זמן לבשל? לבשל בנפרד או בתוך המרק?

רוצו להכין! מעדן! לא היה לי גזר השתמשתי בבטטה. הכפלתי ושילשתי כמויות . מתאים גם לחום של יולי/ אוגוסט.

הי ניקי.אפשר להקפיא!?

טעים טעים טעים.. מעולה מעולה מעולה.. קל קל קל.. ובריא בריא בריא..
תודהההה
תבורכי מפי עליון