מרק בצל חלבי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק בצל חלבי

מרק בצל חלבי

מרק חם בסופו של יום עבודה ארוך זה פינוק נכון ? זה אחד המרקים הכי טובים שהכנתי אני מתה על הטעם הנהדר שלו, הוא סמיך וחם. תדמיינו את הטוסט עם הגבינה הצהובה הנמסה מעל מגישים ישר מהתנור ואיזה שילוב נהדר בין הטוסט המוקרם למרק, קערה לא מספיקה לפחות שתי קערות.
בעלי מגיע הבייתה בערב פותח את הדלת מריח את הריח של המרק נושם עמוק ואומר לי “את לא יודעת כמה קיוויתי שהריח בחדר המדרגות מגיע מהבית שלנו”
תכינו סיר גדול ותהנו ממרק שעושה טוב על הלב.
מתכון קלאסי למרק מופלא והכי קל שיש.

5 מנות

מרכיבים:

5 בצלים גדולים
2 שיני שום
50 ג’ חמאה
3 כפות שמן
כף גדושה קמח
2 כוסות חלב
3 כוסות מים
כף א. מרק בצל
2 כפות א. מרק
פלפל לבן
מלח

לפני ההגשה:
2 לחמניות מאורכות / בגט
80 ג’ גבינה צהובה מגורדת
2 – 3 כפות עירית קצוצה

הכנות:

1. לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות, לחמם סיר להוסיף את החמאה ואת השמן ולהמיס, להוסיף את הבצלים ולטגן עד שהם מזהיבים – משחימים זה לוקח זמן בסבלנות לערבב מידי פעם עד שהבצל מקבל צבע.

2. לקצוץ את השום ולהוסיף לסיר לדקה טיגון, להוסיף את הקמח + כף שמן ולערבב עד שהוא נמס.

3. להוסיף חלב, מים ותבלינים להרתיח להנמיך את האש לבשל 30 דקות ולהוריד מהאש.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש. לפרוס דק את הלחמניה ולהכין טוסטים.  להניח 2 טוסטים בכל קערה לפזר גבינה צהובה ולהכניס לתנור לדקה שתיים.

*5. לפזר עירית ולהגיש מיד.

הוגש עם צימוקי עגבניות, לחמניות קלועות וספגטי לילדים

כדאי לדעת ש…
מחפשים מרק פרווה ? תלחצו כאן,  אפשר להכין את המרק יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר. התוספת של הטוסטים רק לפני ההגשה.
אל תוותרו על האבקת מרק בצל היא נותנת את כל הטעם המיוחד של המרק זה לא אותו דבר בלעדיה. אם אין קמח אפשר קורנפלור אותה כמות, בכל מקרה אי אפשר לוותר.

38835 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אודיה : “מתכון מנצח למרק בצל!! פשוט מפנק לערבים הקרירים שהגיעו כבר :)”

מירב : “יותר טעים מהמרקים שמגישים במסעדות הכי יוקרתיות בארץ!! המרק פשוט נפלא בשילוב גבנצ מגורדת וקרוטונים למרק שהוכנו גם מהמתכון שלך. אין לי מילים..פשוט תודה!!”

שרה : “יצא מוושלללם תודה רבה”

186
תגובות

  הרשם  
עדכן
אאא

ניקייייייי דחוףףףף
נראה לי שקצת התפשל לי ואני צריכה עזרה:
שמתי את הקמח והמסתי עם הבצל ובכ”ז עכשיו זה מתבשל ויש לזה כמו פרורים לבנים מוזרים למעלה… ניסיתי לטעום והפרורים האלה הרגישו כמו קמח… מה לעשות??
דבר שני נראה לי ששמתי הרבה פלפל לבן כי יש לזה ריח מוזר(אפילו מגעיל…)
איך אפשר לטשטש את זה??

אאא

ניקייי דחוףףףף
נראה לי ששמתי בטעות הרבה פלפל לבן כי עכשיו זה מתבשל ויש לזה ריח מוזר(מגעיל אפילו)…
יש לך רעיון למשהו שיטשטש את זה??

אאא

בלי הטוסטים יהיה טעים?

מורן

יצא מעולה!!! תודה רבה!!!

אסתי

ערב טוב ניקי,
המרק הזה מעולה! הכנתי אותו כבר הרבה פעמים, אבל לאחרונה אני תקועה בלי חמאה. נראה לך שאפשר לוותר ולהכין רק עם שמן? או שאוסיף מחמאה?

יפית

היי ניקי בוקר טוב !
אם אין לי אבקת מרק אלא רק אבקת מרק בצל, מה הכמות שאני צריכה לשים מהאבקת מרק בצל?
תוודה רבה על מתכונים מושלמים !! 🙂

1 10 11 12