מרק ירקות עם המון ירקות
הוא הגיע! סוף סוף יש ארטישוק ירושלמי אני מאוהבת בירק הזה איפה שאני לא מוסיפה אותו זה שדרוג נהדר לתבשיל, אף אחד לא מזהה את הטעם שלו הוא מוסיף טעם ומרקם וברגע שטועמים אי אפשר להפסיק.
סוף סוף החורף בשטח ואין כמו להכין מרק ירקות עם המון ירקות וכמובן ארטישוק ירושלמי, איזה סיר מדהים יש לי על האש, הגזמתי עם הירקות אבל שווה כל טעימה, ברגע שמתחיל לטפטף אני רצה למטבח הארטישוקים כבר על השיש.
בריא טעים ומזין הלכתי לאכול.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
2 בצלים בינוניים
4 ארטישוק ירושלמי
בטטה בינונית
2 שאלוט (לא חובה)
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
תפוח אדמה
2 גזרים
3 שיני שום פרוסות
חתיכה קטנה של דלעת
זוקיני
תבלינים:
2 כפות א. מרק
חצי כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הירקות לקוביות לחמם סיר גדול עם שמן בכמות שתכסה את התחתית להוסיף את הירקות ולטגן מספר דקות.
2. להוסיף את התבלינים והפטרוזיליה לכסות במים וקצת יותר להרתיח לכסות ולהנמיך לאש בינונית, לבשל כשעה לטחון את המרק במידה וסמיך מידי אפשר להוסיף קצת מים לבדוק טעמים ולהגיש.