יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק חיטה וירקות

10 נובמבר 2013
(Visited 14,006 times, 1 visits today)
מרק חיטה וירקות

מרק חיטה וירקות

מרק ביתי קלאסי אין על המרקים של בית, עשיתי שינוי קטן רציתי מרק שהוא ארוחה מלאה שימלא את הבטן אז הוספתי חיטה כן אותה חיטה שבדרך כלל מוסיפים לחמין הוספתי לכאן וזה שדרוג נהדר
מרק אידיאלי ליום חורפי חם ועשיר.

מרכיבים:

בצל
2 קישואים / תפוחי אדמה
2 גזרים
2 ענפי סלרי
חצי כוס חיטה מושרית לילה
ליטר וחצי מים (6 כוסות)
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות כוסברה קצוצה
כפית שטוחה פפריקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית חוואיג’
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

  • מרק עדשים ירוקות מהיר

    מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
    מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
    לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
    הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
    תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
    אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 3 כפות שמן, לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות. להוסיף את שאר הירקות לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

2. להוסיף חיטה, מים, עשבי תיבול ולתבלינים, לבשל 50 דקות.

מרק חיטה וירקותמרק חיטה וירקות

הרשם
עדכן
91 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום! אני מעוניינת לנסות את המרק הזה לשבת – הוא מאוד אדום בתמונה – ממה? מהמעט פפריקה? וגם כשמשרים את החיטה במשך הלילה – האם צריכים להחליף את המים מדי פעם? תודה רבה!

אין לי סלרי. אפשר להשתמש במשהו אחר במקום? (בצל נוסף?)

מה אפשר במקום חוויג’ וא. מרק ?

שלום, כמה זמן שעות השרייה זה לילה ? אני אף פעם לא מבינה את ענין השריה כל הלילה. לילה אצלי זה 6 שעות ולפעמים פחות .
וכמה זמן מינימום השריה?

הי ניקי, אפשר לעשות את המתכון הזה עם גריסים במקום חיטה?

הי ניקי
השרתי את החיטה כל הלילה
המרק על האש כשעה ורבע האם החיטה אמורה להיות מעט קשה, כל הירקות רכים?

היי
אין לי גזר … אפשר לשים במקום תפוח אדמה?
תודה