מרק עדשים ירוקות
מרק עדשים ירוקות, פינת ביקשתם קיבלתם מרק עדשים ירוקות במיוחד לחורף הקר מרק חם שיחמם את כל הגוף לטעום כל פעם קצת זהירות זה חם, הלכתי להכין.
מרכיבים:
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
3/4 כוס עדשים ירוקות
1/4 כוס עדשים כתומות
3 גזרים חתוכים לקוביות / עיגולים
תפוח אדמה חתוך לקוביות
חצי כוס פטרוזילה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מרוקאית
2.5 ליטר מים
2 כפות גדושות א. מרק
סוכר לפי הטעם
פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. להשרות את העדשים הירוקות כשעתיים ולסנן.
2. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את שאר המצרכים להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית לבשל כשעה וחצי מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.
הערות:
במידה וסמיך מידי להוסיף עוד מים.
גולשים מכינים וממליצים:
ליאור : "יצא להיט! כמו כל המתכונים שלך!!! סחטו כאן את הסיר עד הטיפה האחרונה!!!!
תודה!!!!!"
תודההה : אז זהו ניקי….אפילו בעלי התלהב בלי סוף…
מרק מושלם!
תודה רבה"
גילה : "ניקי יקרה,
ביום גשום וקר וחיפשתי מתכון למרק חם וטעים וכמובן שהגעתי לאתר שלך.
יצא מעולה!!!
שוב תודה :-)"
שלי : "יצא מעולה. מ מ ש מעולה. תודה רבה"
נעה : "המרק הזה הוא הצלחה מסחררת. כל פעם מחדש!"
חגית : יצא מדהיםםםםםםםםםםםם! תודה
עינב : יצא פשוט נפלא!!! תודה
קרן : "ניקי היקרה, בפעם האלף – המרק הזה פשוט מושלם לימים הקרים. הוא הצלחה אדירה ואנחנו מתענגים עליו מאוד. בעלי ש"לא אהב עדשים" פתאום מבקש במיוחד את המרק הזה :)"
בת שבע : "הכנתי את המרק עם הילדים בכיתה שלי בשיעור תורה על נזיד העדשים שהכין יעקב אבינו.
הכנו סיר ענק ולא נשאר עדש..
מאז האמהות לא מפסיקות לבקש את המתכון.. לכולן שלחתי קישור לאתר שלך.
בדרך כלל אני לא מהמגיבים אבל ממש מגיע לך.."
דור : "מדהים, המרק הכי מוצלח שהכנתי עד עכשיו, בפער!"