יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק עדשים ירוקות

13 יוני 2012
(Visited 88,230 times, 2 visits today)
מרק עדשים ירוקות

מרק עדשים ירוקות

מרק עדשים ירוקות, פינת ביקשתם קיבלתם מרק עדשים ירוקות במיוחד לחורף הקר מרק חם שיחמם את כל הגוף לטעום כל פעם קצת זהירות זה חם, הלכתי להכין.

מרכיבים:

בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
3/4 כוס עדשים ירוקות
1/4 כוס עדשים כתומות
3 גזרים חתוכים לקוביות / עיגולים
תפוח אדמה חתוך לקוביות
חצי כוס פטרוזילה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מרוקאית
2.5 ליטר מים
2 כפות גדושות א. מרק
סוכר לפי הטעם
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

  • מרק עדשים ירוקות מהיר

    מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
    מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
    לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
    הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
    תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
    אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. להשרות את העדשים הירוקות כשעתיים ולסנן.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את שאר המצרכים להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית לבשל כשעה וחצי מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.

הערות:
במידה וסמיך מידי להוסיף עוד מים.

מרק עדשים ירוקות

גולשים מכינים וממליצים:

ליאור : “יצא להיט! כמו כל המתכונים שלך!!! סחטו כאן את הסיר עד הטיפה האחרונה!!!!
תודה!!!!!”

תודההה : אז זהו ניקי….אפילו בעלי התלהב בלי סוף…
מרק מושלם!
תודה רבה”

גילה : “ניקי יקרה,
ביום גשום וקר וחיפשתי מתכון למרק חם וטעים וכמובן שהגעתי לאתר שלך.
יצא מעולה!!!
שוב תודה :-)”

שלי : “יצא מעולה. מ מ ש מעולה. תודה רבה”

נעה : “המרק הזה הוא הצלחה מסחררת. כל פעם מחדש!”

חגית : יצא מדהיםםםםםםםםםםםם! תודה

עינב : יצא פשוט נפלא!!! תודה

קרן : “ניקי היקרה, בפעם האלף – המרק הזה פשוט מושלם לימים הקרים. הוא הצלחה אדירה ואנחנו מתענגים עליו מאוד. בעלי ש”לא אהב עדשים” פתאום מבקש במיוחד את המרק הזה :)”

בת שבע : “הכנתי את המרק עם הילדים בכיתה שלי בשיעור תורה על נזיד העדשים שהכין יעקב אבינו.
הכנו סיר ענק ולא נשאר עדש..
מאז האמהות לא מפסיקות לבקש את המתכון.. לכולן שלחתי קישור לאתר שלך.
בדרך כלל אני לא מהמגיבים אבל ממש מגיע לך..”

דור : “מדהים, המרק הכי מוצלח שהכנתי עד עכשיו, בפער!”

הרשם
עדכן
481 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

חח זה כבר מוכן יכול להיות כי שמתי מים רותחים ?

היי ניקי , אם השרתי פחות משעתיים זה יקלקל?

מרק מצוין תודה רבה

ניקי שלום אפשר להוסיף עוף? אם כן באיזה שלב במידה והשרתי את העדשים הירוקות ללילה , זה משנה משהו בזמן הבישול ? תודה

הי, אני רוצה להןסיף עוף למרק. אפשרי? אם כן באיזה שלב .. תודה

אפשר לוותר על ההשריה של העדשים?

הי ניקי,
חייבים להשרות את העדשים? כי אני רוצה להכין את המרק מהר…