מרק עדשים ירוקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עדשים ירוקות

מרק עדשים ירוקות

מרק עדשים ירוקות, פינת ביקשתם קיבלתם מרק עדשים ירוקות במיוחד לחורף הקר מרק חם שיחמם את כל הגוף לטעום כל פעם קצת זהירות זה חם, הלכתי להכין.

מרכיבים:

בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
3/4 כוס עדשים ירוקות
1/4 כוס עדשים כתומות
3 גזרים חתוכים לקוביות / עיגולים
תפוח אדמה חתוך לקוביות
חצי כוס פטרוזילה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מרוקאית
2.5 ליטר מים
2 כפות גדושות א. מרק
סוכר לפי הטעם
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. להשרות את העדשים הירוקות כשעתיים ולסנן.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את שאר המצרכים להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית לבשל כשעה וחצי מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.

הערות:
במידה וסמיך מידי להוסיף עוד מים.

42148 צפיות 87 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עדשים ירוקות

גולשים מכינים וממליצים:

ליאור : “יצא להיט! כמו כל המתכונים שלך!!! סחטו כאן את הסיר עד הטיפה האחרונה!!!!
תודה!!!!!”

תודההה : אז זהו ניקי….אפילו בעלי התלהב בלי סוף…
מרק מושלם!
תודה רבה”

גילה : “ניקי יקרה,
ביום גשום וקר וחיפשתי מתכון למרק חם וטעים וכמובן שהגעתי לאתר שלך.
יצא מעולה!!!
שוב תודה :-)”

שלי : “יצא מעולה. מ מ ש מעולה. תודה רבה”

נעה : “המרק הזה הוא הצלחה מסחררת. כל פעם מחדש!”

חגית : יצא מדהיםםםםםםםםםםםם! תודה

עינב : יצא פשוט נפלא!!! תודה

קרן : “ניקי היקרה, בפעם האלף – המרק הזה פשוט מושלם לימים הקרים. הוא הצלחה אדירה ואנחנו מתענגים עליו מאוד. בעלי ש”לא אהב עדשים” פתאום מבקש במיוחד את המרק הזה :)”

בת שבע : “הכנתי את המרק עם הילדים בכיתה שלי בשיעור תורה על נזיד העדשים שהכין יעקב אבינו.
הכנו סיר ענק ולא נשאר עדש..
מאז האמהות לא מפסיקות לבקש את המתכון.. לכולן שלחתי קישור לאתר שלך.
בדרך כלל אני לא מהמגיבים אבל ממש מגיע לך..”

דור : “מדהים, המרק הכי מוצלח שהכנתי עד עכשיו, בפער!”

444
תגובות

  הרשם  
עדכן
קרן

הי ניקי, אפשר להוסיף גם דלעת וקישואים?

שונה

ניקי, סליחה אם אני משגעת אותך..קוביות קטנות/גדולות?

שונה

היי ניקי..כמעט בכל יום לפני הבישול אני מציצה באתר כדי לקבל רעיונות.. המתכונים שלך קבועים בביתנו..ביום חורפי שכזה המרק ניראה סופר מגרה, רציתי לדעת האם אפשר להוסיף גם קישואים או שזה לא קשור (יש לי בייבי בבית ואני מנסה בכל דרך ״לדחוף״ כמה שיותר ירקות☺️) תודה מראש..

איתן

הי ניקי, יצא לי דליל מדי, מה אפשר להוסיף שייתן טעם?

אסנת

לא נראה לי קשור בכלל רסק עגבניות ואפונה יבשה…
ניקי, אודה לעזרתך היצירתית 🙂
ואני פינטזתי על מרק עדשים 🙁

אסנת

איזו פדיחההה, עשיתי הכל כמו שכתבת, רק ששמתי אפונה יבשה במקום עדשים ירוקות (!)
זה עכשיו על האש אחרי הרתחה (לזמן של עוד כשעה לפי המתכון).
יש לך רעיון איך להציל את המרק?!

נעמי

הי, ניקי.
זה כבר ריטואל קבוע לפתוח את בוקר שישי עם סיור באתר שלך לפני בישולי שבת. המרק נראה בול במקום עם הסערה בחוץ. אין לי פטרוזיליה כרגע. אפשר לוותר?