יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לחנוכה מתכונים ליום כיפור מתכונים לתשעה באב

מרק בטטה ועדשים כתומות

20 נובמבר 2013
(Visited 54,384 times, 1 visits today)
מרק בטטה ועדשים כתומות

מרק בטטה ועדשים כתומות

אמאל'ה איזה מרק טעים שילבתי את 2 אהבות שלי בטטה ועדשים במרק אחד, תדעו לכם שעדשים כתומות זה סוג של קסם יפה בניגוד לשאר הקטניות הן לא מצריכות השרייה אין להן בישול ארוך ואיפה שלא תשימו אותן הן יסמיכו.
בדרך כלל במרקים כתומים יש העדפה להעמיס על המרק כמה שיותר ירקות כתומים שיש בבית אבל במרק הזה אין צורך השילוב של הבטטה והעדשים כמה שזה נשמע פשוט עושה את כל העבודה העדשים במרק זה קסם ועם הבטטה זה מעלף!
הגשם בדרך מהר להכין את המרק הטעים.

6 מנות

מרכיבים:

3 בטטות חתוכות לקוביות (הגודל פחות חשוב)
חצי כוס עדשים אדומות (אין צורך להשרות)
בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות
8 – 9 כוסות מים
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

הכנות:

1. לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה קלה להוסיף את השום לטיגון קל ומידי פעם לערבב זה חשוב כדי שהשום לא ישרף.

2. להוסיף את הבטטות לטגן כדקה עם הבצל להוסיף את העדשים, מים והתבלינים.

3. להרתיח לכסות לבשל על אש בינונית כ 40 דקות, בעזרת מקל לטחון את המרק למחית חלקה לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

מרק בטטה ועדשים כתומות

גולשים מכינים וממליצים:

מאיה : "לא יאומן שמכלום מרכיבים יוצאת מנה שאניני טעם עפו עליה. טעימה כל כך. תודה ניקי"

הרשם
עדכן
347 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן