מרק בטטה ועדשים כתומות
אמאל'ה איזה מרק טעים שילבתי את 2 אהבות שלי בטטה ועדשים במרק אחד, תדעו לכם שעדשים כתומות זה סוג של קסם יפה בניגוד לשאר הקטניות הן לא מצריכות השרייה אין להן בישול ארוך ואיפה שלא תשימו אותן הן יסמיכו.
בדרך כלל במרקים כתומים יש העדפה להעמיס על המרק כמה שיותר ירקות כתומים שיש בבית אבל במרק הזה אין צורך השילוב של הבטטה והעדשים כמה שזה נשמע פשוט עושה את כל העבודה העדשים במרק זה קסם ועם הבטטה זה מעלף!
הגשם בדרך מהר להכין את המרק הטעים.
6 מנות
מרכיבים:
3 בטטות חתוכות לקוביות (הגודל פחות חשוב)
חצי כוס עדשים אדומות (אין צורך להשרות)
בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות
8 – 9 כוסות מים
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה קלה להוסיף את השום לטיגון קל ומידי פעם לערבב זה חשוב כדי שהשום לא ישרף.
2. להוסיף את הבטטות לטגן כדקה עם הבצל להוסיף את העדשים, מים והתבלינים.
3. להרתיח לכסות לבשל על אש בינונית כ 40 דקות, בעזרת מקל לטחון את המרק למחית חלקה לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
גולשים מכינים וממליצים:
מאיה : "לא יאומן שמכלום מרכיבים יוצאת מנה שאניני טעם עפו עליה. טעימה כל כך. תודה ניקי"