מרק עדשים ובטטה פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מרק עדשים ובטטה פרווה

מרק סמיך עשיר וטעים שכולו פרווה, בלי תחליפי שמנת למינהם. אם החורף לא מגיע לפחות המרקים מגיעים. תדמיינו את הגשם ותהנו ממרק טוב.

7 – 8 מנות

מרכיבים:

3 בטטות
חצי כוס עדשים אדומות
8 – 9 כוסות מים
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

 

הכנות:

1. לחתוך את הבטטות לקוביות לטגן אותן כשתי דקות ולהוסיף את שאר המצרכים להרתיח להנמיך לבינוני נמוך ולבשל עד שהבטטות רכות.

2. להעביר את הבטטות + כמחצית מהנוזלים לטחון ולהחזיר לסיר לבשל כ 20 דקות ולבדוק טעמים.

מתכון לקרוטונים 

29478 צפיות 74 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עדשים ובטטה פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

מאיה : “לא יאומן שמכלום מרכיבים יוצאת מנה שאניני טעם עפו עליה. טעימה כל כך. תודה ניקי”

317
תגובות

  הרשם  
עדכן
חיה

שלום ניקי,
הכנתי פעם את המרק והוא יצא פצצה!
יש לי רק בטטה אחת – אני רוצה להכין למחר ואני פה עם הילדים
יש מצב להחליף את ה2 האחרות בתפוחי אדמה?
או להוסיף יותר עדשים?

חניתה

אוף עד שרשמתי תגובה שיא המפרגנת ומפורטת זה נמחק.
המרק יצא פצצה. טעים ועדין וקרמי!
והכנתי בשבילו את הקרוטונים.
פשוט מעולה!
ארוחת הצהריים ה כ י מהירה וקלה שהכנתי בחיי!
תודה רבה רבה ניקי!
יוכן שוב ושוב. זה ברור לי!

חניתה

ניקי תבורכי!!!
זאת היתה ארוחת הצהריים הכי מהירה שאי פעם הכנתי ואני ממש מהמקצרים…
המרקם יצא קרמי ומצוין והקרוטונים שלך הצילו לי לחם והצילו את הארוחה. מעולה מעולה!
בהתחלה זה היה נראה לי מלוח מדי אז גירדתי תפוח אדמה שיספוג את המלח.. בדיעבד יכולתי לחכות לסוף ולשנות תיבול רק אחרי הטחינה אבל גם ככה יצא מעולה.
הסיר חוסל וגם הקרוטונים. בהחלט יוכן שוב בשמחה רבה.
חברה שראתה תמונה אמרה לי מינימום כמו בארומה. לפחות! 🙂
תודה רבה רבה!!!

קרן

האם אפשר רק כוס עדשים?ומה שמים במקום אבקת מרק

יערה

הי ניקי,
מה הדרך להגדיל כמויות במרק הזה? להכפיל הכל?
פשוט לא נראה לי שכדאי לשים 6 בטטות… ומים?
תודה

יוחנן

ניקי יקרה,

תודה על עוד מתכון מושלם. לא האמנתי שיצא כל כך טוב ללא שמנת!

אכלתי עם הקרוטונים שלך, עשה לי את היום… 🙂

שמרית

ניקי תודה לאל שאת קיימת … לא צוחקת . הבעל חולה , התינוק עליי כל היום .
וכשראיתי כמה מתכון קל כל כך שמחתי. עשיתי אותו לפני שבועיים ויצא פצצה . אז גם אוכל טוב וגם טעים וגם פשוט לביצוע. … שאפו ושוב תודה