מרק עדשים ובטטה פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מרק עדשים ובטטה פרווה

מרק סמיך עשיר וטעים שכולו פרווה, בלי תחליפי שמנת למינהם. אם החורף לא מגיע לפחות המרקים מגיעים. תדמיינו את הגשם ותהנו ממרק טוב.

7 – 8 מנות

מרכיבים:

3 בטטות
חצי כוס עדשים אדומות
8 – 9 כוסות מים
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

 

הכנות:

1. לחתוך את הבטטות לקוביות לטגן אותן כשתי דקות ולהוסיף את שאר המצרכים להרתיח להנמיך לבינוני נמוך ולבשל עד שהבטטות רכות.

2. להעביר את הבטטות + כמחצית מהנוזלים לטחון ולהחזיר לסיר לבשל כ 20 דקות ולבדוק טעמים.

מתכון לקרוטונים 

45337 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עדשים ובטטה פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

מאיה : “לא יאומן שמכלום מרכיבים יוצאת מנה שאניני טעם עפו עליה. טעימה כל כך. תודה ניקי”

331
תגובות

  הרשם  
עדכן
שמרית

כמה פשוט… כמה טעים !!!
השבוע עשיתי גם את המרק הזה וגם את המרק של העגבניות והאורז, שניהם מעולים, אין עליך!
כל מי שטועם ממה שאני מבשלת אני שולחת אותו לאתר שלך.
שבת מבורכת בשפע

אלינור

היי ניקי, מה שלומך?
הפעם בלי שאלות, רק מחמאות..
כמה פשוט להכנה וטעים טעים. מדהים! את מדהימה!

twity3

צהריים טובים,
כל פעם מחדש בא לי לחבק אותך
תודה ושוב תודה ענקית – תמיד בישלתי אך לא ממש נהניתי- זה היה יותר : “כי אין ברירה” , ואת פשוט מעבירה את כל המתכונים בקלילות- התאהבתי במטבח שאין לתאר.
היום הכנתי את המרק בטטה – גן עדן אמיתי!!!!!!!!!!!!!
תודה ניקי.

אתי

ניקי המדהימה ,מה שלומך?
בשבוע שעבר הכנתי את המרק הזה והוא מאוד טעים.
ואחרי יומיים הכנתי את העדשים עם התפוחי אדמה וגזר וחוסל
והכי שמחתי שגם הילדים אכלו.
האתר שלך מדהים אין יום שאני לא מדפדפת בו.
בהצלחה,שיהיה שבוע טוב.

shlomit4155

ניקי מרק פשוט כ”כ להכנה וטעים, ובלי לטגן בצל!
הוספתי גם חוויאג’…

אנה

היי ניקי 🙂
כרגיל הכל מאד טעים!
הכנתי את המרק אך הוא יצא לי נוזלי ולא סמיך. רציתי לדעת אם זאת הייתה הכוונה.
בכל מקרה, איך אפשר קצת להסמיך אותו?
הטעם – משגע!
תודה רבה לך

ירושלמית

הי ניקי, מה שלומך? וואי המרק נראה מושלם, אני הולכת להכין עכשיו, ממש מתאים למזג האויר 🙂 יש לי שאלה לגבי סעיף 2, האם אני יכולה פשוט להכניס את המוט לסיר ולטחון הכל. או שצריך להוציא את הבטטות ולטחון אותם בנפרד ואז להחזיר לסיר?! לא הבנתי, האם המטרה שהעדשים לא יטחנו? תודה