מרק אפונה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק אפונה

מרק אפונה

ביקשו ממני מרק אפונה המון פעמים ואני באמת משתדלת להקשיב לגולשים. באמת הגיע הזמן שיהיה באתר מרק אפונה טעים כזה, סמיך ועשיר,  5 דקות הכנה זה כל הסיפור כל השאר זה על האש.
אפילו השתמשתי באפונה קפואה שזה בכלל קלי קלות, מתכון קל למרק נהדר שעושה טוב על הלב.

3 מנות

מרכיבים:

בצל גדול
3 כוסות אפונה קפואה
2 גזרים
כפית כמון
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מזהיב מידי פעם לערבב.

2. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות ולהוסיף את האפונה.

3. לכסות את הירקות במים וקצת יותר, לבשל כ 3/4 שעה על אש בינונית לכסות חלקית.

4. להעביר את המרק למעבד מזון לטחון להחזיר לסיר ולתבל.

32366 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק אפונהמרק אפונהמרק אפונה

גולשים מכינים וממליצים:

אווה : “סיימתי עכשיו להכין והטעם טעי טעים.
פשוט, קל, מהיר והכי חשוב: טעים!!!”

בכיוון חיובי : אני במוזה של מרקים… הכנתי עם אפונה יבשה, שמתי כוס אחת, 7 כוסות מים השאר אותו דבר רק שבישלתי בסיר לחץ ותוך 50 דקות מוכן…טעים!!

איציק :  אליפות של מרק . טעים בריא . הגשתי עם אצבעות לחם שום בצד… וואי וואי.. איזה מחמאות .
רוצים לשדרג את המרק – הגישו עם חתיכות קבנוס או חזה אווז במרכז הצלחת . גורמה אמיתי.

אפרת : “טעיםםםםםם
הכנתי עכשיו.. במקום גזר שמתי קישוא+ תפו”א.
הוספתי גם סלרי.. יצא מעולה.”

מיכלי : “היי ניקי, המרק יצא אליפות!!! לא שאני מופתעת 😉
תודה על עוד מתכון מנצח!!!
הכפלתי כמויות מראש והמרתי גזר בבטטה
יאמי!”

מאיה : “הכנתי ויצא מע ו ל ה!!
תודה רבה
המתכונים שלך מגוונים לי את המטבח ותמיד מצילים אותי”

רוני : “המרק הזה מ ע ו ל ה
פשוט להכנה, טעים טעים
גם הקטנה זללה!”

301
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענת

היי ניקי אפשר להכין עם אפונה יבשה ?

נועה

כמה כוסות יש בשקית אפונה קפואה של סנפרוסט? אני רוצה להכין סיר גדול..

אסתי ב.

שבת שלום ניקי. האם את התבלינים מוסיפים בסוף הבישול לאחר הריסוק ??

מיכל

אפשר להוסיף חלב קוקוס?

ליטל

אני מכפילה כמויות במרק הזה כי הוא פשוט מתחסל. מוסיפה גם עדשים כתומות (כחצי כוס) וזה מוסיף מאוד!
תודה על מתכון מעולה!

דליה

הי ניקי! שאלה דחופה – לא לתבל בכלל לפני הטחינה?
אם מתבלים אחרי שטוחנים צריך לבשל עוד כמה זמן?
תודה רבה

שני

האם שייך להוסיף במתכון הזה גם קצת סלרי ? לטגן עם בצל?
ועל שקית קפואה של אפונה עדינה כמה גזרים כדאי להוסיף?

1 18 19 20