מרק אפונה
ביקשו ממני מרק אפונה המון פעמים ואני באמת משתדלת להקשיב לגולשים. באמת הגיע הזמן שיהיה באתר מרק אפונה טעים כזה, סמיך ועשיר 5 דקות הכנה זה כל הסיפור כל השאר זה על האש.
אפילו השתמשתי באפונה קפואה שזה בכלל קלי קלות, מתכון קל למרק נהדר שעושה טוב על הלב.
3 מנות
מרכיבים:
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
3 כוסות אפונה קפואה
2 גזרים גדולים
כפית כמון
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מזהיב מידי פעם לערבב.
2. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות ולהוסיף את האפונה.
3. לכסות את הירקות במים וקצת יותר, לבשל כ 3/4 שעה על אש בינונית לכסות חלקית.
4. להעביר את המרק למעבד מזון לטחון להחזיר לסיר ולתבל.
גולשים מכינים וממליצים:
אווה : "סיימתי עכשיו להכין והטעם טעי טעים.
פשוט, קל, מהיר והכי חשוב: טעים!!!"
בכיוון חיובי : אני במוזה של מרקים… הכנתי עם אפונה יבשה, שמתי כוס אחת, 7 כוסות מים השאר אותו דבר רק שבישלתי בסיר לחץ ותוך 50 דקות מוכן…טעים!!
איציק : אליפות של מרק . טעים בריא . הגשתי עם אצבעות לחם שום בצד… וואי וואי.. איזה מחמאות .
רוצים לשדרג את המרק – הגישו עם חתיכות קבנוס או חזה אווז במרכז הצלחת . גורמה אמיתי.
אפרת : "טעיםםםםםם
הכנתי עכשיו.. במקום גזר שמתי קישוא+ תפו"א.
הוספתי גם סלרי.. יצא מעולה."
מיכלי : "היי ניקי, המרק יצא אליפות!!! לא שאני מופתעת 😉
תודה על עוד מתכון מנצח!!!
הכפלתי כמויות מראש והמרתי גזר בבטטה
יאמי!"
מאיה : "הכנתי ויצא מע ו ל ה!!
תודה רבה
המתכונים שלך מגוונים לי את המטבח ותמיד מצילים אותי"
רוני : "המרק הזה מ ע ו ל ה
פשוט להכנה, טעים טעים
גם הקטנה זללה!"