מרק אפונה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק אפונה

מרק אפונה

ביקשו ממני מרק אפונה המון פעמים ואני באמת משתדלת להקשיב לגולשים. באמת הגיע הזמן שיהיה באתר מרק אפונה טעים כזה, סמיך ועשיר,  5 דקות הכנה זה כל הסיפור כל השאר זה על האש.
אפילו השתמשתי באפונה קפואה שזה בכלל קלי קלות, מתכון קל למרק נהדר שעושה טוב על הלב.

3 מנות

מרכיבים:

בצל גדול
3 כוסות אפונה קפואה
2 גזרים
כפית כמון
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מזהיב מידי פעם לערבב.

2. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות ולהוסיף את האפונה.

3. לכסות את הירקות במים וקצת יותר, לבשל כ 3/4 שעה על אש בינונית לכסות חלקית.

4. להעביר את המרק למעבד מזון לטחון להחזיר לסיר ולתבל.

83977 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק אפונהמרק אפונהמרק אפונה

גולשים מכינים וממליצים:

אווה : “סיימתי עכשיו להכין והטעם טעי טעים.
פשוט, קל, מהיר והכי חשוב: טעים!!!”

בכיוון חיובי : אני במוזה של מרקים… הכנתי עם אפונה יבשה, שמתי כוס אחת, 7 כוסות מים השאר אותו דבר רק שבישלתי בסיר לחץ ותוך 50 דקות מוכן…טעים!!

איציק :  אליפות של מרק . טעים בריא . הגשתי עם אצבעות לחם שום בצד… וואי וואי.. איזה מחמאות .
רוצים לשדרג את המרק – הגישו עם חתיכות קבנוס או חזה אווז במרכז הצלחת . גורמה אמיתי.

אפרת : “טעיםםםםםם
הכנתי עכשיו.. במקום גזר שמתי קישוא+ תפו”א.
הוספתי גם סלרי.. יצא מעולה.”

מיכלי : “היי ניקי, המרק יצא אליפות!!! לא שאני מופתעת 😉
תודה על עוד מתכון מנצח!!!
הכפלתי כמויות מראש והמרתי גזר בבטטה
יאמי!”

מאיה : “הכנתי ויצא מע ו ל ה!!
תודה רבה
המתכונים שלך מגוונים לי את המטבח ותמיד מצילים אותי”

רוני : “המרק הזה מ ע ו ל ה
פשוט להכנה, טעים טעים
גם הקטנה זללה!”

395
תגובות

  הרשם  
עדכן
דיאנה

אני אוהבת את המתכונים שלך, הכל כל כך מובן.

שאלה בנוגע לשלב שטוחנים. צריך להמתין שיתקרר לפני שמעבירים למעבד?

Nurit Zilberman

נהנית מאוד מהמתכונים שלך.1. אצלנו לא אוהבים כמון, מה אפשר לשים במקומו? 2. מה עדיף לשים גזר או בטטה? תודה רבה! 3. באפליקציה באייפון לא ניתן לראות את הסרט. האם אני מפספסת משהו?

הילה

הי ניקי, אפשר ל”חתוך” את הגזר במג’ימיקס?

רותי ב.

היי ניקי, מה שלומך? כמה שאני מתגעגעת למרק אפונה של אימי ז”ל. אשמח להכין לפי המתכון שלך, שיהיו לך חיים טובים וארוכים! לא כל כך הבנתי, האם לתבל אחרי שטוחנים ומחזירים לסיר להמשיך בישול קצר, או לפני? תודה מראש

תהילה

אין לי כמון. מה לעשות?

ליאור

ניקייי נגמרה לי האבקת מרק:-((( איך לתבל במקום?? כמויות? פליזזז הלוואי ותראי מהר הסיר על הגז…

ריז

למה המרק יוצא ירוק בהיר?