מרק אורז ועדשים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עדשים ואורז

מרק אורז ועדשים

מתה על מרקים כאלה, עדשים ואורז במרק אחד והוספתי את הירושלמי שהטעם שלו מדהים וביחד יצא מרק נפלא, עשיר וסמיך. איזה כיף של מרק הדבר היחיד שחסר לי זה קצת גשם אבל אני לא קטנונית אני יכולה להנות מהמרק הזה גם בלי גשם. קערה אחת או לפחות שתי קעריות וזה מושלם. תפנקו את המשפחה בכיף עם מרק נהדר.

5 מנות

מרכיבים:

בצל בינוני
עגבניה
2 ארטישוק ירושלמי
1/4 כוס עדשים אדומות
2 ליטר מים
חצי כוס אורז
כף סוכר חום
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
סוכר (במידה וצריך)
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון עד שמזהיב קלות, להוסיף את הסוכר חום ולערבב עד שהוא נמס.

2. לחתוך את העגבניה קטן, את הירושלמי לפרוס לפרוסות דקות להוסיף לסיר יחד עם העדשים המים והתבלינים.

*3. לבשל כ 25 דקות, להוסיף את האורז לבשל עוד 20 דקות מידי פעם לערבב אין צורך לכסות, לתקן תיבול.

9469 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עדשים ואורזמרק עדשים ואורזמרק עדשים ואורז

מרק עדשים ואורזמרק עדשים ואורזמרק עדשים ואורז

גולשים מכינים וממליצים:

עדי :  חזרתי (שוב) כדי לספר שהכנתי את המרק הזה בשבוע שעבר, ושהוא נפלא (ואפילו טבעוני!). היום אכין שוב. תודה לך.

מיכל : “פשוט כל מתכון שלך יותר מושלם מהשני!
הכנתי ת’מרק שבוע שעבר,לילדים ולבעל שלא אוהבים מידי מרקים,הסיר פשוט התחסל ברגע!ביקשו שאכין שוב היום(לא הספקתי עדיין לכתוב לך כמה זה היה טעים)
הכפלתי ת’כמות היום וכמעט נגמר הכל!
אין לי מילים להודות לך!!”

109
תגובות

  הרשם  
עדכן
אפרת

הי ניקי, רציתי לכתוב המון המון תודה… תחשבי איזה דבר גדול את עושה- את הופכת נשים פשוטות שלא ידעו לבשל לבשלניות אטרקטיביות שהבעלים שלהן והילדים שלהן מרעיפים עליהן פתאום שבחים… וגם בעלים שלא ידעו לבשל פתאום מצליחים לפנק עם משהו שלמדו מהאתר של ניקי…. כנראה שאוכל עושה הרבה… מחבר בין אנשים , עושה הרגשה טובה ועוד…. אז יש לך חלק רב בשלום בית, אהבה וכיף בהרבה מאוד בתים בישראל (ובכלל בעולם..) תודה רבה!! ותמשיכי ללמד אותנו להכין אוכל טעים וטוב….. אפרת

עדינה

יצא כ”כ טעים!!!!!נשאר ליומיים וביום השני היה עוד יותר טעים.
תודה.
בבקשה נסי להעלות מרק גריסים. מחפשת משהו מוצלח.

אשקלונית

המרק יצא מ ד ה י ם !!! כוווולם אהבו!
תודה רבה!

אלינוררר

היי ניקוש, מה שלומך?
אני חולת מרקים ומכינה המון סוגים. רציתי לומר שזה ה-מרק. הכנתי אותו ארבע פעמים בשבוע אחד (החלפתי את הארטישוק בגזר) ואפילו המבוגרות שבמשפחה התלהבו וביקשו את המתכון. מרק פשוט מ-ו-ש-ל-ם! ישר כח על הידיים האלו שלך והראש היצירתי. תבורכי! נשיקות…

laura

הי ניקי, כבר מזמן רציתי להכין מרק עדשים, המתכון נשמע מעולה 🙂
האם ניתן להכינו עם בצל סגול במקום הרגיל?

ברקאית

היי ניקי עשיתי את זה היום לא נשאר פרור.
הבת שלי בת 3 היה לה חום גבוהה ולא אכלה כלום מהבוקר אכלה צלחת אחרי צלחת ממש נס גלוי!
אין על האתר שלך גיליתי אותו לאחרונה ואני אתחיל לעשות את הארוחות קבוע מפה!!
וגם התינוק שלי בן שנה התלקק טבלתי לו את הלחם במרק ולא היה לו סבלנות לחכות לביס הבא…
בעלי הגיע וגמר לי את כל מה שנשאר… בקיצור- פעם הבאה כמות כפולה.. 🙂
תבורכי…
אגב, את אולי מתכננת להוציא איזה ספר מתכונים??? (שלא נצטרך לרוץ למחשב ולחפש.. וגם לאמא שלי שלא יודעת להתעסק עם אינטרנט…)
ביי. עשית לי את היום.

חני84

היי ניקי
מרק סוף……………
חשבתי שבעלי לא יאוהב את זה הוא בסוף סיים את כול הסיר…
והכי טעים זה לטבול את הלחם בתוך המרק.. יאמי…
תודה לך!!!

1 2 3 9