מרק אורז ועדשים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עדשים ואורז

מרק אורז ועדשים

מתה על מרקים כאלה, עדשים ואורז במרק אחד והוספתי את הירושלמי שהטעם שלו מדהים וביחד יצא מרק נפלא, עשיר וסמיך. איזה כיף של מרק הדבר היחיד שחסר לי זה קצת גשם אבל אני לא קטנונית אני יכולה להנות מהמרק הזה גם בלי גשם. קערה אחת או לפחות שתי קעריות וזה מושלם. תפנקו את המשפחה בכיף עם מרק נהדר.

5 מנות

מרכיבים:

בצל בינוני
עגבניה
2 ארטישוק ירושלמי
1/4 כוס עדשים אדומות
2 ליטר מים
חצי כוס אורז
כף סוכר חום
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
סוכר (במידה וצריך)
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון עד שמזהיב קלות, להוסיף את הסוכר חום ולערבב עד שהוא נמס.

2. לחתוך את העגבניה קטן, את הירושלמי לפרוס לפרוסות דקות להוסיף לסיר יחד עם העדשים המים והתבלינים.

*3. לבשל כ 25 דקות, להוסיף את האורז לבשל עוד 20 דקות מידי פעם לערבב אין צורך לכסות, לתקן תיבול.

9467 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עדשים ואורזמרק עדשים ואורזמרק עדשים ואורז

מרק עדשים ואורזמרק עדשים ואורזמרק עדשים ואורז

גולשים מכינים וממליצים:

עדי :  חזרתי (שוב) כדי לספר שהכנתי את המרק הזה בשבוע שעבר, ושהוא נפלא (ואפילו טבעוני!). היום אכין שוב. תודה לך.

מיכל : “פשוט כל מתכון שלך יותר מושלם מהשני!
הכנתי ת’מרק שבוע שעבר,לילדים ולבעל שלא אוהבים מידי מרקים,הסיר פשוט התחסל ברגע!ביקשו שאכין שוב היום(לא הספקתי עדיין לכתוב לך כמה זה היה טעים)
הכפלתי ת’כמות היום וכמעט נגמר הכל!
אין לי מילים להודות לך!!”

109
תגובות

  הרשם  
עדכן
ישראלה

הי ניקי… שמתי בטעות את האורז עם העדשים בתחילת הבישול… קריטי??

תמר

היי ניקי,
לכסות את הסיר בבישול או בלי מכסה?
(מתבשל ממש ברגעים אלה…)

אביטל

הכנתי את המרק השבוע 3 פעמים! הוא כל פעם התחסל יום למחרת…

אסתי

תודה ניקי, המרק פשוט נפלא ,מזין וטעים כל כך ,בזכותך קיבלתי
מחמאות מהמשפחה ועוד מתכון שלך נכנס למחברת המתכונים שלי.

ים

הי ניקי מקסימה!
האם ניתן לוותר על הארטישוק?
סוכר חום גם אין לי האם אפשר משהו אחר במקום?
תודה רבה!

עינת שררה

מרק טעים מאוד…בעלי היה ממש מבסוט!! תודה.

סיגל

היי ניקי, שאלה אולי קצת טיפשית, צריך להשרות את העדשים לפני ההכנה?