מרק תירס
טעים טעים טעים, בחיי שהמרק הזה שווה והכיף במתכון הזה שהוא כל כך קל שעדיף לא לספר כמה קל להכין אותו, שיחשבו שהשקעתי והטעם הנהדר שלו מרק נפלא תפנקו את המשפחה בכיף.
אחר כך תכעסו על עצמכם שלא הכנתם כפול…
4 מנות
מרכיבים:
בצל גדול
כרישה
50 ג' חמאה
3 – 4 כפות שמן
2 קופסאות גרעיני תירס מתוק
(550 ג' כל אחת משקל ברוטו)
כף שטוחה קורנפלור
חצי כוס מים קרים
2 כוסות מים
כף גדושה א. מרק
פלפל לבן
מלח
הכנות:
1. לחמם סיר להוסיף את החמאה ואת השמן, לחתוך את הבצל והכרישה לקוביות ולהוסיף לסיר לטגן עד שהבצלים מזהיבים קלות זה לוקח כמה דקות .
2. להוסיף את התירס לסיר כולל הנוזלים, להוסיף את הקופסאות כמו שהן.
2. לערבב את הקונפלור והמים קרים עד שהוא נמס לגמרי להוסיף לסיר תוך כדי עירבוב, להרתיח ולתבל, להנמיך את האש לבינונית ולבשל כ 15 דקות.
*3. להעביר את המרק למעבד מזון לטחון למרקם גס ולהחזיר לסיר. במידה וסמיך מידי להוסיף עוד מים, לתקן תיבול במידת הצורך.
כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יומיים שלושה מראש, משקל נטו של התירס 660 ג'.
גולשים מכינים וממליצים:
טובי : חוזרת לעדכן, שכמו ששיערתי ואני בכלל לא מופתעת יצא מאוד מאוד מוצלח!!!! ניקי, אין עליך!!!
הכי אני נהנית מהאתר שיש את מי לשאול לגבי דברים שלא ברורים במתכון מסוים, תודה רבה גם על זה.