יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מרקים

מרק עגבניות ואורז

14 יוני 2012
(Visited 386,362 times, 30 visits today)

מרק עגבניות ואורז

  1. בתור ילדה זה המרק שהכי אהבתי, הייתי יכולה לחסל צלחות שלמות. סבתא שלי הייתה מפנקת אותי עם צלחת מרק כל יום שהייתי חוזרת מבית הספר.
    תסכימו איתי שביום גשום וקר אין כמו מרק חם מהסוג שממלא את הבטן טוב ללב וכל ביס מעלה חיוך. אחרי כל הדיבורים הלכתי לקחת עוד צלחת מרק…

5 מנות

מרכיבים:

6 – 7 עגבניות אדומות ויפות
בצל גדול
2 כפיות שום כתוש
חצי כוס אורז
2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
קצת פחות משני ליטר מים
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

חלמון

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

הכנות:

1. לסמן איקס על כל עגבנייה, להרתיח מים להכניס את העגבניות ולבשל כ 5 דקות, לסנן לקרר ולקלף את הקליפה.

2. לקצוץ את הבצל, לשים בסיר חם שתי כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן כמה דקות מידי פעם לערבב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן. לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לבצל, לערבב כדקה ולהוסיף מים, רסק, סוכר ותבלינים.

3. לבשל כ 30 דקות על אש בינונית, להוסיף את האורז לכסות חלקית ולהמשיך לבשל עוד כ 20 דקות.

*4. לטרוף את החלמון ולהוסיף אותו באיטיות למרק תוך כדי ערבוב. לבשל עוד כדקה ולהוריד מהאש.

Tomato Rice Soup

כדאי לדעת ש…
החלמון זאת אופציה לא חייבים להוסיף. לאוהבי העגבניות המרק הזה נהדר ומומלץ בחום.

מרק עגבניות ואורז

מרק עגבניות ואורזמרק עגבניות ואורז

גולשים מכינים וממליצים:

ענת : יצא מעולה, פשוט טעם גן עדן! תודה רבה!

גילת :”איזה מתכון מושלם! תבורכי ניקי יקרה. בזכותך התחלתי לבשל ובעלי מאושר! יישר כוח!!”

נירית : ניקי היי,  אני כל כך אוהבת את המתכונים שלך, הם מלווים אותי בערך שנתיים… התמכרתי. המרק יצא טעים מאוד!!! הוספתי גם נענע קצוצה ויצא
נ-ה-ד-ר…תודה רבה!!!

מיה : הכנתי ויצא ממש טעים לא לוותר על החלמון בעלי מאוד אהב וגם אני תודה

ענבר : “ניקי, יצא מדהים!!! איזה כיף, ארוחת ערב מושלמת!”

בת אל : “תקשיבי ניקי מרק א ל י פ ו ת!!!!!”

הרשם
עדכן
533 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מעניין אותי לדעת, מה בעצם הרעיון של החלמון? הוא נועד להפוך את המרק לסמיך יותר, או פשוט מוסיף טעם?

מרק מעולה! בא לי לגוון… אפשרי להחליף את האורז באטריות דקות?
אם כן, איזו כמות לשים וכמה זמן לבשל?

האם מתאים להוסיף גזר, קישוא?

אין לי ירק אחר חוצ משמיר…הולך או שיהרוס?

כמה כוסות מים לשים?

איך הופכים את המרק להיות סמיך ממש? כמו במסעדות ? מה להוסיף ?

האם אפשר במקום העגבניות לשים קופסא של עגבניות משומרות? אם כן באיזו כמות ?