יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מרקים

מרק עגבניות ואורז

14 יוני 2012
(Visited 388,598 times, 6 visits today)

מרק עגבניות ואורז

בתור ילדה זה המרק שהכי אהבתי, הייתי יכולה לחסל צלחות שלמות. סבתא שלי הייתה מפנקת אותי עם צלחת מרק כל יום שהייתי חוזרת מבית הספר.
תסכימו איתי שביום גשום וקר אין כמו מרק חם מהסוג שממלא את הבטן טוב ללב וכל ביס מעלה חיוך. אחרי כל הדיבורים הלכתי לקחת עוד צלחת מרק…

5 מנות

מרכיבים:

6 – 7 עגבניות אדומות ויפות
בצל גדול
2 כפיות שום כתוש
חצי כוס אורז
2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
קצת פחות משני ליטר מים
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

חלמון

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

הכנות:

1. לסמן איקס על כל עגבנייה, להרתיח מים להכניס את העגבניות ולבשל כ 5 דקות, לסנן לקרר ולקלף את הקליפה.

2. לקצוץ את הבצל, לשים בסיר חם שתי כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן כמה דקות מידי פעם לערבב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן. לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לבצל, לערבב כדקה ולהוסיף מים, רסק, סוכר ותבלינים.

3. לבשל כ 30 דקות על אש בינונית, להוסיף את האורז לכסות חלקית ולהמשיך לבשל עוד כ 20 דקות.

*4. לטרוף את החלמון ולהוסיף אותו באיטיות למרק תוך כדי ערבוב. לבשל עוד כדקה ולהוריד מהאש.

Tomato Rice Soup

כדאי לדעת ש…
החלמון זאת אופציה לא חייבים להוסיף. לאוהבי העגבניות המרק הזה נהדר ומומלץ בחום.

הקלוריות במתכון מגיעות בעיקר מחצי כוס האורז ששמים בסיר. כמות מדודה וקטנה של אנרגיה לעומת סיר שלם של מרק משביע, ממלא ומפנק.
הסיר כולו מכיל כ2 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות). כלומר אם מכל הסיר יוצאות 5 מנות, כל מנה מכילה כחצי יחידת אנרגיה (כ50 קלוריות).

מרק עם תכולה קלורית נמוכה יחסית שאפשר להשתמש בו כארוחה עיקרית (אפילו 2 קערות) או כארוחת ביניים.
כארוחה עיקרית הייתי מצרפת לו עוד חלבון (בשר/ דג בצהריים או חביתה בערב) ולפנינו ארוחה מלאה ומשביעה מאוד גם בתוך תהליך של הרזיה.

מי שמעוניין בתפריט שיגרתי ולא בתפריט הרזיה, יוכל להשתמש במרק כמנת פתיח ולאחריו לאכול ארוחה מלאה של פחמימה, חלבון וירק.

מרק עגבניות ואורז

מרק עגבניות ואורזמרק עגבניות ואורז

גולשים מכינים וממליצים:

ענת : יצא מעולה, פשוט טעם גן עדן! תודה רבה!

גילת :”איזה מתכון מושלם! תבורכי ניקי יקרה. בזכותך התחלתי לבשל ובעלי מאושר! יישר כוח!!”

נירית : ניקי היי,  אני כל כך אוהבת את המתכונים שלך, הם מלווים אותי בערך שנתיים… התמכרתי. המרק יצא טעים מאוד!!! הוספתי גם נענע קצוצה ויצא
נ-ה-ד-ר…תודה רבה!!!

מיה : הכנתי ויצא ממש טעים לא לוותר על החלמון בעלי מאוד אהב וגם אני תודה

ענבר : “ניקי, יצא מדהים!!! איזה כיף, ארוחת ערב מושלמת!”

בת אל : “תקשיבי ניקי מרק א ל י פ ו ת!!!!!”

הרשם
עדכן
533 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מעניין אותי לדעת, מה בעצם הרעיון של החלמון? הוא נועד להפוך את המרק לסמיך יותר, או פשוט מוסיף טעם?

מרק מעולה! בא לי לגוון… אפשרי להחליף את האורז באטריות דקות?
אם כן, איזו כמות לשים וכמה זמן לבשל?

האם מתאים להוסיף גזר, קישוא?

אין לי ירק אחר חוצ משמיר…הולך או שיהרוס?

כמה כוסות מים לשים?

איך הופכים את המרק להיות סמיך ממש? כמו במסעדות ? מה להוסיף ?

האם אפשר במקום העגבניות לשים קופסא של עגבניות משומרות? אם כן באיזו כמות ?