מרק בשר ועגבניות
הגיע החורף ובא לי להכין מרק בשר עשיר שמלא בהמון דברים טובים חייבים לאכול מרק כזה בחורף ואם אפשר שבחוץ יהיה גשם שוטף זה יהיה מושלם.
בבית חם ונעים, הסיר על האש מידי פעם מישהו טועם רק לוודא שזה טעים, המפלס של המרק יורד לאט למרות הניסיונות שלי להוציא את הבעל מהמטבח
אני מקווה שמשהו יגיע אל השולחן.
6- 7 מנות
מרכיבים:
בצל גדול
400 ג' בשר צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות
אני ממליצה על מספר 5 טרי
5 עגבניות
3 גזרים חתוכים
כף גדושה פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. למלא סיר עם מים להרתיח, לסמן איקס על כל עגבניה להכניס למים לבשל כ 5 דקות לסנן לקרר ולקלף.
2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה.
3. לחתוך את הגזרים למקלות קצרים ולהוסיף לבצל, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף לסיר, לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה לשים מעל את קוביות הבשר.
4. להוסיף מים ותבלינים, לכסות ולהשאיר פתח לבשל כשלוש שעות מידי פעם לבדוק שלא חסר נוזלים.
*5. אחרי שלוש שעות להוסיף 5 כוסות מים נוספות ולבשל עד שהכל רך.
להגיש עם חלה טובה ולהתענג.
כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את המרק יום מראש, אפשר להוסיף תפוחי אדמה אחרי שעתיים וחצי בישול. רוצים תבשיל ולא מרק ? תוותרו על ה 5 כוסות מים הנוספות וסך הכל קילו בשר. אפשר להשתמש באסאדו או בבשר מספר 4 – 6.