יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק בשר ועגבניות

8 ינואר 2014
(Visited 15,249 times, 1 visits today)
מרק בשר ועגבניות

מרק בשר ועגבניות

הגיע החורף ובא לי להכין מרק בשר עשיר שמלא בהמון דברים טובים חייבים לאכול מרק כזה בחורף ואם אפשר שבחוץ יהיה גשם שוטף זה יהיה מושלם.
בבית חם ונעים, הסיר על האש מידי פעם מישהו טועם רק לוודא שזה טעים, המפלס של המרק יורד לאט למרות הניסיונות שלי להוציא את הבעל מהמטבח
אני מקווה שמשהו יגיע אל השולחן.

6- 7 מנות

מרכיבים:

בצל גדול
400 ג’ בשר צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות
אני ממליצה על מספר 5 טרי
5 עגבניות
3 גזרים חתוכים
כף גדושה פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

  • מרק עדשים ירוקות מהיר

    מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
    מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
    לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
    הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
    תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
    אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. למלא סיר עם מים להרתיח, לסמן איקס על כל עגבניה להכניס למים לבשל כ 5 דקות לסנן לקרר ולקלף.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה.

3. לחתוך את הגזרים למקלות קצרים ולהוסיף לבצל, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף לסיר, לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה לשים מעל את קוביות הבשר.

4. להוסיף מים ותבלינים, לכסות ולהשאיר פתח לבשל כשלוש שעות מידי פעם לבדוק שלא חסר נוזלים.

*5. אחרי שלוש שעות להוסיף 5 כוסות מים נוספות ולבשל עד שהכל רך.

להגיש עם חלה טובה ולהתענג.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את המרק יום מראש, אפשר להוסיף תפוחי אדמה אחרי שעתיים וחצי בישול. רוצים תבשיל ולא מרק ? תוותרו על ה 5 כוסות מים הנוספות וסך הכל קילו בשר. אפשר להשתמש באסאדו או בבשר מספר 4 – 6.

הרשם
עדכן
70 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי.
1. האם מים רותחים או רגילים (ואז להביא לרתיחה) ?
2. כמה מים מומלץ להוסיף לבישול הראשון?
3. האם אפשר לטחון את העגבניות במעבד מזון, במקום לחתוך לקוביות?

היי ניקי, רציתי לשאול, איזה תבלינים מומלץ לשים במרק הזה אם לא משתמשים באבקת מרק?
(חייבת להגיד שאני כל הזמן משתמשת במתכונים שלך והכל יוצא טעים אבל תמיד מבאס אותי לראות אבקת מרק במתכון…)
תודה לך על כל המתכונים המעולים!!!

הי ניקי
אפשר להוסיף גריסי פנינה?

שלום! הכנתי בעבר את המרק הזה והיה פשוט ממעעדדןן
עברה שנה וחצי מאז ואני זוכרת שהכנתי עם בטטות ולא גזרים
כמה בטטות צריך? אנחנן פשוט לא חובבי גזר . תודה !

אפשר להוסיף שעועית?

אוף לא שמתי לב שצריך לקלף את העגבניות קודם וחתכתי ושמתי בפנים… עד כמה זה נורא?

בשר מספר 6 יהיה טוב