מרק עגבניות חורפי עשיר
מרק עגבניות זה אחד המרקים החביבים עליי הוא הכי מפנק והכי כיף לאכול אותו ביום סגרירי, זה המרק שאני מכינה הכי הרבה וכל פעם אני מנסה לשנות להוסיף משהו והפעם הלכתי על שיבולת שועל קצת בריאות אנשים במרק מעולה.
שיבולת שועל עשירה בסיבים כלומר זה טוב בשבילנו הוספתי למרק וטחנתי הכל ביחד קיבלתי מרק עגבניות חורפי ועשיר (תודה לקוואקר) שבזכות השיבולת נחשב לפצצת אנרגיה נהדרת וזאת הדרך הכי טובה להכניס בריאות לילדים.
קבלו מתכון למרק ביתי מלא בטעמים ואל תגלו מה יש בפנים 🙂
3 – 4 מנות
מרכיבים:
7 עגבניות יפות ובשלות חתוכות לקוביות קטנות
בצל חתוך לקוביות קטנות
שן שום קצוצה דק
1/3 כוס שיבולת שועל דקה – קוואקר
2 גזרים פרוסים לפרוסות
כפית מלאה סוכר
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף רוטב צ'ילי מתוק
ליטר וחצי מים (6 כוסות)
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קורט מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל על אש בינונית עד שהוא מזהיב קלות, להוסיף את הגזרים, שיבולת שועל, עגבניות, מים ותבלינים.
2. להרתיח להנמיך את האש לבינונית ולבשל כ 40 דקות.
3. בעזרת מקל לטחון את המרק לתערובת אחידה, לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.