מרק חומוס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מרק חומוס

החורף קצת איכזב, דווקא ציפיתי לחורף טוב להתכרבל תחת שמיכת הפוך סרט טוב בטלוויזיה הבעל לצידי מרק חם על השולחן, רגע רגע מה שכחתי ?
הא נכון החורף לא הגיע זה לא עוצר אותי מלהכין מרקים כי אני חובבת מרקים כל השנה אבל עדיין כיף לאכול מרק חם כשסוער בחוץ.  בעלי חוזר מהעבודה בערב הסיר על האש, כרגיל המשפט הידוע “איך קיוויתי שהריח בחדר המדרגות מגיע מאצלנו”  הלכתי להדליק את המזגן ולהתכרבל תחת הפוך…

5 מנות

מרכיבים:

בצל בינוני
2 תפוחי אדמה
בטטה
גזר
2 שיני שום
חצי כוס חומוס מושרה
חצי כפית סודה לשתייה
רסק עגבניות קטן 100 ג’
כף פפריקה מתוקה
כפית סוכר לפי הטעם
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לשים את החומוס בסיר לכסות במים עם הסודה לשתייה להרתיח לבשל עד שהגרגירים מתרככים כשעה.

2. לטגן את הבצל להוסיף את השום, לחתוך את הירקות לקוביות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות להוסיף רסק סוכר ותבלינים לכסות את הירקות במים וקצת יותר להוסיף את החומוס ולבשל עד שהכל רך בערך 40 דקות.

3. להוציא קצת גרגרי חומוס החוצה ולשמור בצד.

4. לטחון את המרק גס שישארו חתיכות קטנות, להחזיר לסיר ולבדוק טעמים.

5. להגיש את המרק ומעל לפזר גרגירי חומוס וקצת פטרוזיליה

שאלות ותשובות :

מה אפשר במקום הבטטה ? שני תפוחי אדמה בינוניים
אפשר להכין יום מראש ? כן
אני לא אוהבת להרגיש את הגרגרים אפשר לטחון הכל ? כן
חייבים לטחון ? לא חייבים מומלץ
איך טוחנים ? במעבד מזון / מקל

54438 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב
מרק חומוס מרק חומוס
מרק חומוס IMG_0418
מרק חומוס מרק חומוס
מרק חומוס מרק חומוס

גולשים מכינים וממליצים:

אילה : “קליבלנד, דצמבר, שלג ומרק החומוס של ניקי- מושלם. מרק חוצה אוקיינוסים :)”

146
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל

היי,כמה זה 100גרם רסק?

יעל

בוקר טוב ניקי!!! יש אפשרות לעשות את המרק עם חומוס סנפרוסט???
אשמח אם תעני לי … את השראה ענקית.

אביגיל

בוקר טוב! מה אפשר לעשות אם לא השראתי את החומוס? תודה מראש ושבוע טוב!

יריב משאלי

אני באמצע.. השרתי את החומוס במים יומיים בשביל שיהיה ״פלאו״ ועם הסודה הוא התפרק לגמרי בבישול- נשארתי עם כמות קטנה של חומוס ואני ממשיך- לא מוותר !!מה את ממליצה לי לעשות לפעם הבאה עד עכשיו תמיד נכשלתי בטיפול בגרגירי חומוס…??לידע כללי: אני מעריץ מ״ס 1 שלך

בשמת

היי ניקי,
יש לי כבר חומוס מושרה ומבושל קפוא, כל שקית 100 גרם. בכמה שקיות כאלה את ממליצה להשתמש במרק הזה?

אסתר

אפשר להוסיף עגבניות שרי?

1 8 9 10