מרק חומוס
החורף קצת איכזב, דווקא ציפיתי לחורף טוב להתכרבל תחת שמיכת הפוך סרט טוב בטלוויזיה הבעל לצידי מרק חם על השולחן, רגע רגע מה שכחתי ?
הא נכון החורף לא הגיע זה לא עוצר אותי מלהכין מרקים כי אני חובבת מרקים כל השנה אבל עדיין כיף לאכול מרק חם כשסוער בחוץ. בעלי חוזר מהעבודה בערב הסיר על האש, כרגיל המשפט הידוע "איך קיוויתי שהריח בחדר המדרגות מגיע מאצלנו" הלכתי להדליק את המזגן ולהתכרבל תחת הפוך…
5 מנות
מרכיבים:
בצל בינוני
2 תפוחי אדמה
בטטה
גזר
2 שיני שום
חצי כוס חומוס מושרה
חצי כפית סודה לשתייה
רסק עגבניות קטן 100 ג'
כף פפריקה מתוקה
כפית סוכר לפי הטעם
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לשים את החומוס בסיר לכסות במים עם הסודה לשתייה להרתיח לבשל עד שהגרגירים מתרככים כשעה.
2. לטגן את הבצל להוסיף את השום, לחתוך את הירקות לקוביות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות להוסיף רסק סוכר ותבלינים לכסות את הירקות במים וקצת יותר להוסיף את החומוס ולבשל עד שהכל רך בערך 40 דקות.
3. להוציא קצת גרגרי חומוס החוצה ולשמור בצד.
4. לטחון את המרק גס שישארו חתיכות קטנות, להחזיר לסיר ולבדוק טעמים.
5. להגיש את המרק ומעל לפזר גרגירי חומוס וקצת פטרוזיליה
שאלות ותשובות :
מה אפשר במקום הבטטה ? שני תפוחי אדמה בינוניים
אפשר להכין יום מראש ? כן
אני לא אוהבת להרגיש את הגרגרים אפשר לטחון הכל ? כן
חייבים לטחון ? לא חייבים מומלץ
איך טוחנים ? במעבד מזון / מקל
גולשים מכינים וממליצים:
אילה : "קליבלנד, דצמבר, שלג ומרק החומוס של ניקי- מושלם. מרק חוצה אוקיינוסים :)"