יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים

מרק עגבניות ועדשים

16 יוני 2012
(Visited 11,244 times, 1 visits today)
מרק עגבניות ועדשים

מרק עגבניות ועדשים

מרק עגבניות ועדשים, המרק הכי טעים שיש זה מרק עגבניות, הכי שווה הכי סמיך, טעמים נהדרים של עגבניות ירקות ועדשים. איזה כיף של מרק מעולה!

מרכיבים:

קילו עגבניות אדומות ויפות
בצל בינוני קצוץ
גזר מגורד
3/4 כוס עדשים אדומות
כף גדושה רסק עגבניות
7 – 8 כוסות מים
כמון
סוכר לפי הטעם
פלפל שחור טחון
א. מרק
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

  • מרק עדשים ירוקות מהיר

    מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
    מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
    לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
    הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
    תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
    אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לסמן איקס על כל עגבניה, להרתיח מים ולהוסיף את העגבניות לבשל כשתי דקות, לקלף את הקליפה ולטחון את העגבניות.

2. לטגן את הבצל, להוסיף את העגבניות, גזר, עדשים, מים, רסק, סוכר,תבלינים, להרתיח ולהנמיך את האש לעוד 40 דקות. לבדוק טעמים.

מרק עגבניות ועדשים

גולשים מכינים וממליצים:

אורטל : “הכנתי היום את המרק פעם ראשונה ליולדת טרייה. יצא מצוין. תודה רבה.”

לימי : “איזה מרק מעולה!!! אני מאוהבת בו קשות”

מורן : “המרק הזה הציל אותנו בימי סופת השלג בירושלים כי כבר נמאס מכל המרקים הרגילים 🙂
ללקק את האצבעות וקוצר מחמאות. בעלי כבר באופן אוטמטי שואל על המאכלים “זה מניקי?” 🙂
תודה על הכל”

חלי : “מרק מאוד טעים, בכלל עד עכשיו עשיתי כמה וכמה מרקים
מהאתר הזה וכולם טעימים.
אני כ”כ אוהבת מרקים, גם טעים וגם בריא ומחמם את הגוף וזה
כ”כ כייף לאכול את זה, לפעמים 2 צלחות מרק כאלה מחליפות לי את
ארוחת הצהריים כי זה משביע לגמרי
צהריים טובים שיהיה לך”

נירית: “מרק מעולה! הכנתי עכשיו, מעגבניות מרוסקות, תענוג…”

הרשם
עדכן
61 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, אין גזר, לשים משהו אחר במקום או לוותר?

היי ניקי, הכנתי היום את מרק האפונה, יצא מעולה! אני רוצה מאוד להכין מרק שעועית לבנה עם עגבניות אבל לא מוצאת מתכון כזה אצלך. האם ניתן להחליף במתכון זה את העדשים לאותה כמות של שעועית של סנפרוסט ובשאר המרכיבים ללכת לפי המתכון?
המתכונים שלך פשוט נפלאים, אני מכינה כל כך הרבה דברים מהאתר שלך ואנחנו נהנים מהם מאוד! תודה (:

הי ניקי,
שתי שאלות: לכמה מנות בערך מספיק המרק?
מה הכוונה לעשות איקס בעגבניה? איפה עושים את האיקס ומה זה עושה?
תודה רבה לך! מכל המתכונים שראיתי באתרים זה נראה לי הכי טעים..

הי ניקי
הכנתי היום את המרק פעם ראשונה ליולדת טרייה. יצא מצוין. תודה רבה.

ניקי,אם מוסיפים גריסים,באיזה שלב להוסיף?

היי ניקי!
ניסיתי לפני יומיים את הטבעות טונה – פשוט מדהים!
יש לי מספר שאלות בנוגע למרק..
1. האם אפשרי לעשות חלק עגבניות טריות וחלק קוביות מקופסת שימורים? (זה מה שיש בבית :/) ואם כן מה היחס?
2. האם ניתן להוסיף שום? ואם כן כמה?
3. אני לא יודעת כ”כ את ההבדל בין העדשים.. יש עדשים כתומות בבית.. האם זה מתאים?

אתר נהדר שמשמש גם אותי וגם את אחותי!
תודה מראש (:

היי ניקי אם אני משתמשת בקופסא של עגבניות מרוסקות אני גם צריכה לטחון?