מרק גולש מתכון אליפות!
מרק הונגרי אמיתי עם בשר רך מה זה רך ? נותנים ביס הבשר נימוח בפה לא חסכתי על התפוחי אדמה ששום מרק גולש לא מושלם בלעדיהם ויש עוד ירקות זה הכי מרק לחורף בשר מעולה עם ירקות מרק חם עשיר וחורפי.
חובה לפחות פעם אחת אם לא פעמיים להכין את המרק הזה ורצוי שמזג האוויר יהיה קר וגשום לקחת טעימה ולהרגיש את הטעמים החזקים, חריף פיקנטי עוקץ בפה ואני אפילו יכולה לומר שזה ארוחה שלמה בסיר.
4 מנות
מרכיבים:
בצל גדול
600 ג` צלי כתף טרי חתוך לקוביות בינוניות
4 שיני שום
עגבנייה חתוכה
פלפל אדום
3 תפוחי אדמה
נקניק קבנוס (לא חובה)
8 כוסות מים רותחים
100 ג` רסק עגבניות (קופסא קטנה)
כפית סוכר
2 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
שלושת רבעי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עם 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון.
2. להוסיף כף פפריקה לבצל לערבב כמה שניות מעל לשים את קוביות הבשר ולטגן כשתי דקות.
3. לכסות את הבשר במים רותחים וקצת יותר לכסות ולהשאיר פתח, לבשל כשעתיים לוודא שיש מספיק נוזלים מידי פעם לערבב.
4. כשהבשר מתרכך מעט להוסיף 8 כוסות מים רותחים, לחתוך את העגבנייה והפלפל לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם הרסק, פטרוזיליה, סוכר ותבלינים, את התפוחי אדמה לחתוך לקוביות בינוניות ולהוסיף לסיר ולכסות חלקית.
5. לבשל כשעה וחצי או עד שהבשר והתפוחי אדמה רכים.
6. כ 10 דקות לפני תום הבישול לחתוך את הקבנוס ולהוסיף למרק.
כדאי לדעת ש…
אפשר להוסיף למרק חריפות פלפל ירוק חריף מאוד מתאים תחתכו אותו קטן, ניתן להכין יום מראש, הקבנוס לא חובה.
גולשים מכינים וממליצים:
נטלי : התחלתי לעשות את המרק על בסיס קבוע. כל פעם יוצא מעולה. תודה רבה ניקי!
דנה :"אין לי מילים, על הנסיון הראשון יצאה מנה סופר מקצועית ועדיין מפנקת וביתית. מתכון לא מאיים שגרם לי סוף סוף להתעסק עם בישול בשר, והקבנוס- שוס! כמו תמיד, את אף פעם לא מאכזבת. תודה."
אסתי : "הכנתי את המרק אתמול יצא מעדן!!! הקטן שלי אכל 2 צלחות מלאות ובעלי היה מלא מחמאות.
את מלכה!"
אלונה : "מרק מעולה, טעים טעים טעים.
הילדים אפילו ביקשו תוספת"